Acikcasi foruma bir saat modelinin resimlerinin pesinden kosarken rastladım. Uye olup, tavsiye isteyecegim aklima bile gelmezdi fakat forumdaki ortalamanin cok uzerinde sohbet, beni ziyadesiyle memnun etti ve cok faydali oldu. O yuzden bu mesaja cevap almasam bile faideli yorumlariniz, tartismalariniz icin cok tesekkur ederim, uzun mesaj icin de ozur dilerim. Mazur gorun, ilk mesajim ..
Bu girizgahtan sonra hikayeli soruma geceyim

Bir ay icinde evleniyorum ve mustakbel esim, dugun icin bana guzel bir saat almak istedigini soyledi. Saat konusunda katiyen bir uzman olmadigim icin ve fiyat / fayda dengesi degerlemesinde sadece bir bilen oldugum icin, bin bilen tavsiyeleriniz cok isime yarayacak.
1. Forumdaki konularda yaygin olarak gozlemim; 1 birim butceyle yola cikanlarin, seruveni 1.5-2 birim olarak noktaladiklari yonunde. Saat konusunda beginner oldugum icin benim butcem 7.000 TL, hadi cok az esneyebilir diyelim

2. Hediye olacagi icin ikinci el olmamasi gerekiyor.
3. 2/3 kullanicida goruldugu gibi; tercihim spor sik bir model. Hal-i hazirda hasbelkader hediye edilmis bir Seiko Arctura Chronograph'im var. Gunluk kullanimda bunu kullanmaya devam edecegim. Yeni alacagim saat, biraz daha ozel okasyonlarda, yemeklerde vs. kullanilacak. Ama acikcasi biraz kendini gostermeli, kaba tabirle havali bi sey olmali. Ama genel olarak spor giyiniyorum, dolayisiyla cok agir bir model olmamali.
4. Begenime indikasyon olmasi acisindan; ilk gozume carpan model, Bretling Superocean Heritage Chronograph. Fakat bu sadece kayisi yuzunden mi gozume cok iyi gorundu bilmiyorum. Soyle ki;

Bir diger gozume carpan Navitimer. Fakat bu NAvitimer, anladigim kadariyla derya deniz bi olay oldugu begendigim modelin resmini ekleyeyim. Fakat bu benim limitlerim dahilinde mi bilmiyorum:

Ve son olarak, indirim vs. varmis seklinde tavsiye edilen bir Longines Evidenza, 6000 TL civarindaymis sanirim ama bunu pek begenmedim galiba ..

Simdi sizden ricam;
- bu bilgiler isiginda bana onerebileceginiz alternatif bir model var mi ?
- paylastigim sattlerle ilgili bana soyleyecekleriniz ?
- bu mumkun mu bilmiyorum forumda ama, tavsiye edeceginiz alim kanali. Nereden alabilirim vs. gibi ? Amerika cok fiyat farkettirir mi? Bir ay surem var hala ..
Uzun mesaj icin tekrar ozur .. Tavsiyeler icin simdiden tesekkur ..