TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Hem Teşekkür Hem 7000 TL Bütçe İçin Alternatifler

Hakkında Bilgi Almak İstediğiniz Saatleri Burada Sorabilirsiniz
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Saat Danışma Platforumu Bölümünde Yeni Saatinizle İlgili Bütçe ve Marka/Model Bazlı Tavsiye ve Kullanıcı Tecrübesi Talebinde Bulunabilirsiniz. Düşünülen Kriterlerin Detaylı Olarak Belirtilmesi Üyelerin Daha Rahat Tavsiyelerde Bulunmasını ve Tecrübelerini Paylaşmalarını Sağlayacaktır. Lütfen Açtığınız Konulara Sadece X Model Yorumunuz Nedir Şeklinde Yazmayınız. Sorulan Saatin Model Fotoğrafı, Özellikleri ve Öncelikle Kendi Yorumlarınızı Ekleyerek Sorunuz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Hem Teşekkür Hem 7000 TL Bütçe İçin Alternatifler

Mesaj halilsasa » 31 Tem 2012, 02:32

Merhaba,

Acikcasi foruma bir saat modelinin resimlerinin pesinden kosarken rastladım. Uye olup, tavsiye isteyecegim aklima bile gelmezdi fakat forumdaki ortalamanin cok uzerinde sohbet, beni ziyadesiyle memnun etti ve cok faydali oldu. O yuzden bu mesaja cevap almasam bile faideli yorumlariniz, tartismalariniz icin cok tesekkur ederim, uzun mesaj icin de ozur dilerim. Mazur gorun, ilk mesajim ..

Bu girizgahtan sonra hikayeli soruma geceyim :) .

Bir ay icinde evleniyorum ve mustakbel esim, dugun icin bana guzel bir saat almak istedigini soyledi. Saat konusunda katiyen bir uzman olmadigim icin ve fiyat / fayda dengesi degerlemesinde sadece bir bilen oldugum icin, bin bilen tavsiyeleriniz cok isime yarayacak.

1. Forumdaki konularda yaygin olarak gozlemim; 1 birim butceyle yola cikanlarin, seruveni 1.5-2 birim olarak noktaladiklari yonunde. Saat konusunda beginner oldugum icin benim butcem 7.000 TL, hadi cok az esneyebilir diyelim :D . Pek asmak istemiyorum.

2. Hediye olacagi icin ikinci el olmamasi gerekiyor.

3. 2/3 kullanicida goruldugu gibi; tercihim spor sik bir model. Hal-i hazirda hasbelkader hediye edilmis bir Seiko Arctura Chronograph'im var. Gunluk kullanimda bunu kullanmaya devam edecegim. Yeni alacagim saat, biraz daha ozel okasyonlarda, yemeklerde vs. kullanilacak. Ama acikcasi biraz kendini gostermeli, kaba tabirle havali bi sey olmali. Ama genel olarak spor giyiniyorum, dolayisiyla cok agir bir model olmamali.

4. Begenime indikasyon olmasi acisindan; ilk gozume carpan model, Bretling Superocean Heritage Chronograph. Fakat bu sadece kayisi yuzunden mi gozume cok iyi gorundu bilmiyorum. Soyle ki;

Resim

Bir diger gozume carpan Navitimer. Fakat bu NAvitimer, anladigim kadariyla derya deniz bi olay oldugu begendigim modelin resmini ekleyeyim. Fakat bu benim limitlerim dahilinde mi bilmiyorum:

Resim

Ve son olarak, indirim vs. varmis seklinde tavsiye edilen bir Longines Evidenza, 6000 TL civarindaymis sanirim ama bunu pek begenmedim galiba ..
Resim

Simdi sizden ricam;

- bu bilgiler isiginda bana onerebileceginiz alternatif bir model var mi ?
- paylastigim sattlerle ilgili bana soyleyecekleriniz ?
- bu mumkun mu bilmiyorum forumda ama, tavsiye edeceginiz alim kanali. Nereden alabilirim vs. gibi ? Amerika cok fiyat farkettirir mi? Bir ay surem var hala ..

Uzun mesaj icin tekrar ozur .. Tavsiyeler icin simdiden tesekkur ..
Kullanıcı avatarı
halilsasa

Re: Hem tesekkur, hem 7000 TL'lik butcem icin alternatifler

Mesaj mucadeleci » 31 Tem 2012, 02:39

Öncelikle foruma hoş geldiniz *halilsasa :thumbup: beğendiğiniz saatlerin üçünde'de kronograf özelliği var. Kronograf, otomatik saatte fiyatı arttıran bir etmendir. Sizin için kronograf özelliği öncelik arz eder mi?
Zamana and olsun ki.....
Kullanıcı avatarı
mucadeleci

Mesaj halilsasa » 31 Tem 2012, 02:46

Acikcasi, kullandigim saatte de var kronograf fakat 3 yildir hic kullanmisligim yok. Fonksiyonellik acisindan pek bir sey ifade etmese de sanirim -hafif- karisik kadran saati daha cekici bir hale getiriyor gozumde goruntu acisindan. Fakat bu butce icinde kalarak, kronografsiz daha prestijli bir saat, goruntu acisindan ikna ederse beni sorun yok. Dolayisiyla cevap buyuk olcude hayir ..
Kullanıcı avatarı
halilsasa

Mesaj mucadeleci » 31 Tem 2012, 03:00

Birinci önerim Grand Seiko modelleri arasından birini seçebilirsiniz, Omega Seamaster Aqua Terra serisinden bir model olabilir yada Rolex King Air yada Date Just tavsiye edebilirim, şu anda aklıma gelenler bunlar, konu ile ilgili daha bilgili arkadaşlar tavsiyede bulunacaklardır.
Zamana and olsun ki.....
Kullanıcı avatarı
mucadeleci

Mesaj halilsasa » 31 Tem 2012, 03:15

Mucadeleci, hizli cevaplar icin cok tesekkur .. Rolex'ler sanki biraz fiyatta zorlayacak. Omega Seamaster Aqua Terra tavsiyenin izini surmeye basladim ;) Fakat benim ilk modeller pek ilgi celbetmedi galiba ?? Yorumlari bekliyorum, mevzuya hakim diger arkadaslardan da ..

Istanbul'daki bir Izmirli'den Izmir'e de selamlar .. Fazla desmiyorum, kuvvetle muhtemel tanis cikiliyor bu Izmir sohbetinden :D ..
Kullanıcı avatarı
halilsasa

Re: Hem Teşekkür Hem 7000 TL Bütçe İçin Alternatifler

Mesaj mucadeleci » 31 Tem 2012, 03:17

Rica ederim. Evet öyle oluyor :) ben "Göztepe"liyim stadın hemen yakınında oturuyorum.
Zamana and olsun ki.....
Kullanıcı avatarı
mucadeleci

Mesaj halilsasa » 31 Tem 2012, 03:24

Cok iyi bir lokasyondan tuttun :) Yas grubumuz da birebir tutuyor. Konu buradan dagilmaya cok musait, dagitmamak icin dedigim gibi simdilik desmiyorum, saatlerle ilgili tavsiyeler icin beklemeye cekiliyorum, tekrar sagol ..
Kullanıcı avatarı
halilsasa

Mesaj vmetin » 31 Tem 2012, 08:18

Bence panerai, pam 000 veya pam 380 hatta pam005 te olabilir. Foruma hoş geldiniz. Evlilik için tebrikler
Kullanıcı avatarı
vmetin

Sonraki

Dön TSF Saat Danışma Platformu - Ask Your Next Watch

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 155 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners