TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Patek Phillippe World Time 5131J / YG Yorum ve Öneri

Hakkında Bilgi Almak İstediğiniz Saatleri Burada Sorabilirsiniz
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Saat Danışma Platforumu Bölümünde Yeni Saatinizle İlgili Bütçe ve Marka/Model Bazlı Tavsiye ve Kullanıcı Tecrübesi Talebinde Bulunabilirsiniz. Düşünülen Kriterlerin Detaylı Olarak Belirtilmesi Üyelerin Daha Rahat Tavsiyelerde Bulunmasını ve Tecrübelerini Paylaşmalarını Sağlayacaktır. Lütfen Açtığınız Konulara Sadece X Model Yorumunuz Nedir Şeklinde Yazmayınız. Sorulan Saatin Model Fotoğrafı, Özellikleri ve Öncelikle Kendi Yorumlarınızı Ekleyerek Sorunuz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Patek Phillippe World Time 5131J / YG Yorum ve Öneri

Mesaj Cemmd » 14 Tem 2012, 03:07

Her ne kadar buradaki durumun pek gercekci olmadigini dusunsemde, gercekmis gibi cevaplamaya calisacagim

İs dunyasinda gosterisin ne kadar onemli oldugunu az cok bildimde gordumde, bir akrabamiz bir sektorun ileri gelenlerinden biri. Sorsaniz araba hastasi ama aldigi arabalarin ( birkacini es geciyorum) hepsi basic model yani ne bir ekstra beygir veya donanim... Cunki amac zevk degil sadece disaridan gozuken sey yani ben batmam, bende para gani korkmayin gelin imaji...

Genel oneri Ap ve pp uzerine ama buyuk meblaglarda illa bu iki markayi secmemiz gerektigi tezini vladimir i yaptiran kisinin catir catir yiktigini dusunuyorum. Adam sonucta calibre 89 un minyaturunu kolunda tasiyor ve bunu pateke yaptirmiyor vc ye yaptiriyor. Yaptirdigi tahmin edilen fiyatada 7 kisiye skymoon tourbillon ismarlar, 4 senede patekin yarisini kapatirdi resmen ;)

Diyelim bir 5270 aldiniz, eminim o karsinizdaki arap seyhi o kolunuzdakini milyar defa denemis, almis ve hediye etmistir. Sonucta gorunce " kalite " der ve GECER. Zaten saatlerle fazla ilgilenmiyorsada saatin arkasini takmadiginiz surece on yuzunu siradan bulacak belki sadece patek oldugunu anlayacak belki onuda anlamayacaktir.

Ama garantici ve siradan ( siradan dememin sebebi o fiyatta hemen herkesin aklina 5270in gelmesi ve tercih edilmesi) bir model tercih edilmediginde, kolunuzdaki gosteriyi goren kisinin daha da dikkatini cekebilirsiniz, belki yakindan incelemek ister ve belkide sizin garantici degil risk almayi seven biri oldugunuzu , herkes gibi dusunmediginizi dusunur. Sonucta adamin kafasinda bir sekilde yer edersiniz. Tabi bunlar da birer tahmin.
Arabada da oyle.. Sahsen Lambo veya enzo hatta veyron sahibinin arabasina bakarim ama zonda, koenigsegg sahibine saygi duyarim...

Burada da madem esas amac gosteris, bencede tercih edilmesi gereken saat bir tourbillon olmali ... Tourbillon alindiginda bile normal bi tourbillon olmasinki yukarida patek e yapilan hayali muameleye maruz kalmayalim, aman iste tourbillon denmesin. :D
Benimde bu fiyata yakin bir meblagdaki onerim( 200k, forumda euro denmis ancak ben birkac sitede dolar diye gordum) jlc sphero tourbillon olurdu,suan daha satiliyor mu bilmiyorum hatta cliwe owenin kolunda forumda da paylasilmisti diye hatirliyorum...

Buda videosu http://m.youtube.com/watch?v=PIkfhl5QnSU
Ve sitesi http://duometrespherotourbillon.jaeger-lecoultre.com/

Gelelim diger tarafa...Eger bunu yazan kisi egleniyorsa, bu kadar insanin vaktini alip forumda bir hava estirdikten sonra , fotograflarini internetten bile bulsa bir 100k ustu kutu acilisi yapmak zorunda diye dusunuyorum... :D
Kullanıcı avatarı
Cemmd

Mesaj Drago » 14 Tem 2012, 14:11

Aslına bakarsanız...160k $ civarı bir saat alacak kadar yüksek mertebeye ulaşan birisinin ki uzun zamandır da takip edilen bir model olduğu söyleniyor...bizden icazet aramasını ben de çok gerçekçi bulduğumu söyleyemem...İnşallah forumda kutusu açılırda mahçup oluruz ;)
Kullanıcı avatarı
Drago

Patek Phillippe World Time 5131J / YG Yorum ve Öneri

Mesaj fsinan » 14 Tem 2012, 21:05

Diyelim ki egleniyor, biz de fikir cimnastigi yapip bu fantezi saatler dunyasini tanimis olduk ;)
"Money has no owners, has spenders". -Omar
Kullanıcı avatarı
fsinan

Mesaj cenk » 14 Tem 2012, 22:08

razz buralardaysan senin de fikrini alabilir miyiz?Senin bu bütçe dahilinde tercihin ne olurda?
Kullanıcı avatarı
cenk

Mesaj asymptote » 14 Tem 2012, 22:20

Razz bu sefer zorlanacak, zira Submariner'i hayli aşan bir bütçe söz konusu.. :D
"Evrende en büyük ziyan, sorgulama yeteneğini yitirmiş bir beyindir." - A. Einstein
Kullanıcı avatarı
asymptote

Mesaj serdarfb » 14 Tem 2012, 22:36

Ben de tam diyecektim ki "Rolex ler nereye kayboldu ??". Bu bütçelere Rolex önerisi yok mu beyler ?
Kullanıcı avatarı
serdarfb

Mesaj serdarfb » 14 Tem 2012, 22:37

Bu arada bu bütçelere saat alacak birinin forumumuza danışıyor olmasıda ayrı bir tartışma konusu olur diye düşünüyorum.

vmetin yazdı:Resim

Bence olay budur. 230 K
En son serdarfb tarafından 14 Tem 2012, 22:42 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
Kullanıcı avatarı
serdarfb

Mesaj KKarakuş » 14 Tem 2012, 22:39

serdarfb yazdı:Bu arada bu bütçelere saat alacak birinin forumumuza danışıyor olmasıda ayrı bir tartışma konusu olur diye düşünüyorum.

serdarfb ; Bu cümlenizi anlayamadım :?:
" İnsanlar hangi dünyaya kulak kesilmişse, öbürüne sağır..! " / İsmet ÖZEL
Kullanıcı avatarı
KKarakuş

ÖncekiSonraki

Dön TSF Saat Danışma Platformu - Ask Your Next Watch

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 126 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners