İs dunyasinda gosterisin ne kadar onemli oldugunu az cok bildimde gordumde, bir akrabamiz bir sektorun ileri gelenlerinden biri. Sorsaniz araba hastasi ama aldigi arabalarin ( birkacini es geciyorum) hepsi basic model yani ne bir ekstra beygir veya donanim... Cunki amac zevk degil sadece disaridan gozuken sey yani ben batmam, bende para gani korkmayin gelin imaji...
Genel oneri Ap ve pp uzerine ama buyuk meblaglarda illa bu iki markayi secmemiz gerektigi tezini vladimir i yaptiran kisinin catir catir yiktigini dusunuyorum. Adam sonucta calibre 89 un minyaturunu kolunda tasiyor ve bunu pateke yaptirmiyor vc ye yaptiriyor. Yaptirdigi tahmin edilen fiyatada 7 kisiye skymoon tourbillon ismarlar, 4 senede patekin yarisini kapatirdi resmen

Diyelim bir 5270 aldiniz, eminim o karsinizdaki arap seyhi o kolunuzdakini milyar defa denemis, almis ve hediye etmistir. Sonucta gorunce " kalite " der ve GECER. Zaten saatlerle fazla ilgilenmiyorsada saatin arkasini takmadiginiz surece on yuzunu siradan bulacak belki sadece patek oldugunu anlayacak belki onuda anlamayacaktir.
Ama garantici ve siradan ( siradan dememin sebebi o fiyatta hemen herkesin aklina 5270in gelmesi ve tercih edilmesi) bir model tercih edilmediginde, kolunuzdaki gosteriyi goren kisinin daha da dikkatini cekebilirsiniz, belki yakindan incelemek ister ve belkide sizin garantici degil risk almayi seven biri oldugunuzu , herkes gibi dusunmediginizi dusunur. Sonucta adamin kafasinda bir sekilde yer edersiniz. Tabi bunlar da birer tahmin.
Arabada da oyle.. Sahsen Lambo veya enzo hatta veyron sahibinin arabasina bakarim ama zonda, koenigsegg sahibine saygi duyarim...
Burada da madem esas amac gosteris, bencede tercih edilmesi gereken saat bir tourbillon olmali ... Tourbillon alindiginda bile normal bi tourbillon olmasinki yukarida patek e yapilan hayali muameleye maruz kalmayalim, aman iste tourbillon denmesin.

Benimde bu fiyata yakin bir meblagdaki onerim( 200k, forumda euro denmis ancak ben birkac sitede dolar diye gordum) jlc sphero tourbillon olurdu,suan daha satiliyor mu bilmiyorum hatta cliwe owenin kolunda forumda da paylasilmisti diye hatirliyorum...
Buda videosu http://m.youtube.com/watch?v=PIkfhl5QnSU
Ve sitesi http://duometrespherotourbillon.jaeger-lecoultre.com/
Gelelim diger tarafa...Eger bunu yazan kisi egleniyorsa, bu kadar insanin vaktini alip forumda bir hava estirdikten sonra , fotograflarini internetten bile bulsa bir 100k ustu kutu acilisi yapmak zorunda diye dusunuyorum...