TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Patek Phillippe World Time 5131J / YG Yorum ve Öneri

Hakkında Bilgi Almak İstediğiniz Saatleri Burada Sorabilirsiniz
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Saat Danışma Platforumu Bölümünde Yeni Saatinizle İlgili Bütçe ve Marka/Model Bazlı Tavsiye ve Kullanıcı Tecrübesi Talebinde Bulunabilirsiniz. Düşünülen Kriterlerin Detaylı Olarak Belirtilmesi Üyelerin Daha Rahat Tavsiyelerde Bulunmasını ve Tecrübelerini Paylaşmalarını Sağlayacaktır. Lütfen Açtığınız Konulara Sadece X Model Yorumunuz Nedir Şeklinde Yazmayınız. Sorulan Saatin Model Fotoğrafı, Özellikleri ve Öncelikle Kendi Yorumlarınızı Ekleyerek Sorunuz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Patek Phillippe World Time 5131J / YG Yorum ve Öneri

Mesaj asymptote » 12 Tem 2012, 17:31

Drago ve herojd yat konusunda da benzer bir polemik yaşamıştınız, sakin olun beyler, foruma Patek geliyor.. :D
"Evrende en büyük ziyan, sorgulama yeteneğini yitirmiş bir beyindir." - A. Einstein
Kullanıcı avatarı
asymptote

Mesaj Drago » 12 Tem 2012, 18:06

asymptote yazdı:Drago ve herojd yat konusunda da benzer bir polemik yaşamıştınız, sakin olun beyler, foruma Patek geliyor.. :D

Yok ben sakinim de...aynı sükuneti Herojd'da göremiyorum ne yazık ki...Kendisi sanki sermayenin gönüllü sözcüsü gibi öne atılıyor...Bizlere ne yazıp yazmamamız konusunda müdahalede bulunuyor.Açıkçası hoş karşılamıyorum..ben 50 yaşına merdiven dayamış bir arkadaşınızım,çok şükür aklım ve mantığım da çalışıyor...Ki konuyu açan arkadaş başlıkta yorum ve öneri demiş,fiyat sizce nasıl demiş...Şimdi burada üçüncü şahıs olarak müdahaleye ne gerek var anlayamadım...Fiyat bana göre çok abartılı ve tekrar yazıyorum "hiç bir saate bu para verilmez" herşeyin bir sınırı vardır...ortak akıl diye de birşey vardır.

Daha önceki bir paylaşımda da yine Herojd patronunun 980.000 TL lık arabasının parasını 10 günde kazandığını yazmış ve bu harcamayı rasyonelize etmeye çalışmıştı...Ben de cevaben kendisine : Belki de problem harcamada değil bu harcamaya imkan tanıyan kazançlardadır demiş..- Patron vergisini de tam ödüyormu bari yönünde bir yazı yazmıştım...Cevap vermemişti.

Şimdi ben şu noktadayım: Herojd kendisi kazandığı parayla istediği saati alabilir ben ona sadece "bu para bu saate verilmez" diye forumdaşlık ve arkadaşlık sınırı içinde takılabilirim...ancak bir başkasına bu sözü ettiğimde veya yorum isteyen birine yorum yazdığımda hemen ortaya atılıp "başkalarını savunmaya geçmesini" doğru bulmuyorum.

Ben servet düşmanı bir insan değilim sanki Herojd'un yaklaşımından böyle bir anlam çıkıyor ve bundan rahatsız oluyorum...

Servet düşmanı değilim ancak her ne olursa olsun aşırı lüks harcamalarda da olumsuz bakışımı dile getirebilir,yorumumu yaparım.Sanırım forumumuzun ortamı buna müsait.

saygılar
Kullanıcı avatarı
Drago

Mesaj davinci » 12 Tem 2012, 18:39

Herojd patronun ne iş yapıyor :D
Kullanıcı avatarı
davinci

Mesaj necati » 12 Tem 2012, 18:52

Ben de dragonun fikrinin eleştirilmesini tuhaf buldum. Birisi 160.000 dolarlık bir saat hakkında öneri ister. Birisi münasiptir der, bir diğeri onu alacağına bunu al der. Buraya kadar normal ama bir saatin bu kadar para etmeyeceğini ifade etmek neden normal değil anlamadım. Bu da bir fikir. Neticede saati almayı planlıyorsa arkadaş, dragonun fikri yüzünden vazgeçecek değil.
Kullanıcı avatarı
necati

Mesaj davinci » 12 Tem 2012, 19:09

Teslat, sen boşver Patek'i üstüne biraz daha koyuver aşşağıdakilerden bir tane al, ben araştırdım olay budur ;)

http://www.cata-lagoon.com/index_uk.php
Kullanıcı avatarı
davinci

Mesaj asymptote » 12 Tem 2012, 19:19

Drago'nun her türlü fikrini belirtmesine saygı duymakla birlikte burada bizlere saat danışan arkadaşlara en azından ilgili konu başlığı altında saat dışında farklı önerilerde bulunmanın doğru olmadığı kanaatindeyim. Hem bunları tartışmak için bizim bir konumuz yok muydu beyler? ;) :arrow: http://forum.saatforumu.com/viewtopic.php?f=33&t=9458&hilit=l%C3%BCks+t%C3%BCketim#axzz20QQzF6yi
"Evrende en büyük ziyan, sorgulama yeteneğini yitirmiş bir beyindir." - A. Einstein
Kullanıcı avatarı
asymptote

Mesaj altanos » 12 Tem 2012, 19:41

Tutarı liste fiyatının üstünde açıklayan tek e-shop burası sanırım :shock:
"A theory is something nobody believes, except the person who made it. An experiment is something everybody believes, except the person who made it."
Kullanıcı avatarı
altanos

Patek Phillippe World Time 5131J / YG Yorum ve Öneri

Mesaj herofb » 12 Tem 2012, 21:20

Sayin drago ;

Cevap vermemişti demissiniz çünkü uzatmak istemedim ama iki kelime bahsetmek gerekirse bir holding şirketinde çalışıyorum , evet vergisini de veriyor , x yardımları da fazlasıyla yapıyor , ayda milyonlarca maaş ödüyor ve bu maaş yatırma karşılığında bankadan aldığı milyon tutan bonusu da çalışanlarına dağıtıyor , vs,vs.

Siz beni kapitalist sermayenin uşağı ilan etmişsiniz aksine bende çalışanım üstelik kazandırdığına karşın son derece az kazanan bir çalışanım ama birinin parası varsa harcamasına da karşı çıkacak kadar da sosyalist değilim , saatlerimiz yemekte bölümünde 500 TL tutan cok sofra gördük o zaman afiyet olsun demek yerine git o parayla şu kadar fakir doyur mu diyelim.

Yukarıdaki durumdan bahsedersek 160.000 dolarlık saat konusu açan kişi makara pesinde degilse forumdakilerin cok küçük bir kısmı hariç kalanların toplamından daha cok parasi var demektir simdi bu adama Allah aşkına bu paraya ev al denir mi ya da bu paraya saat alınmaz diyorsunuz iyide adam alacak ve konu açmış , hani ben sizi servet düşmanı gibi gösteriyorum ya o zaman sizde konu açanı parasını har vurup harman savuran fakir düşmanı gibi göstermiş olmuyor musunuz? Lutfen bir de bu acıdan bakalım benim tek derdim konular alakasız yerlere gitmesin ve kimsenin imkanı sorgulanmasın

Özetle;

100 TL'lik konu açana o paraya saat mı olur gercek saat dedigin 500 -1000 TL'den başlar demiyorsak (ki bence yanlış ama seiko 5'e aman canim saat mı diyenler gordum) 100.000 TL'lik konu açana da aynı saygıyı göstermeliyiz

Size , mesleğinize ve yasınıza saygım cok buyuk , lutfen sizinle kişisel bir polemik icinde olmaya çalıştığımı düşünmeyin , cok üzülürüm bazen son mesajı kim yazmis diye bakmadan yazıyorum bu yuzden 1-2 kere size denk gelmiş ve direkt sizin şahsınıza alındıysanız kusura bakmayın ama dediğim gibi benim derdim yukarıdaki özetle kısmında yazdığım saygı konusu
Kullanıcı avatarı
herofb

ÖncekiSonraki

Dön TSF Saat Danışma Platformu - Ask Your Next Watch

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 131 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners