Cevabı kendim bir ölçüde buldum tşk ler...
Ancak çok teknik değil. Daha genel ifadeler var. Parça ayrıntısı yok...
http://luxurywatch.com.tr/saat-terminolojisi
Triton yazdı:Foruma hakim olduğun için soruyorum, saatçilik terimlerini türkçe ingilizce karşılaştıran ya da tam anlamıyla teknik ifadelerin yer aldığı, mesela zemberek gibi, bir konu açılmış mı?
Razz yazdı:bulenty hocam; eleştirel olma kısmı hemen hemen hepimizde olan bir özellik.. Belki ben biraz daha belli ediyorumdur
Yorum olarak neyi kastettiğinizi tam olarak anlayamadım ancak başlıkta konuşulanlardan yola çıkarsak eğer;
- Kendi imkanlarınızla saat sökmek/toplamak niyetinizi muhakkak ki desteklerim.. Sonuçta hem mesleğiniz icabı hem de önceki bakım/onarım çalışmalarınızdan yola çıkarak kısa zaman içinde bu işin de layığıyla üstesinden geleceğinize şüphem yok..
- Valjoux 7750 safkan bir oto krono kalibre olup ETA 289X serisi gibi modül eklemesiyle krono vasfı kazanmış bir mekanik değildir.. Haliyle sökme/toplama alıştırmaları için doğru bir tercih olmakla birlikte ben şahsım adına bu tip alıştırmalara basit bir cep saati ile başlamayı uygun görürdüm zira parçalar hem kol saatine nazaran daha büyük hem de sayıca daha az olduğundan işlem daha kolay olurdu..
Sökme/toplama işlemiyle ilgili sırayı bengisaat ustamızın açıklaması daha doğru olur, benim bu konuda tecrübem hiç yok..
- Ben saat servis ve restorasyonu konusunda çok hassasımdır.. Forumda da defalarca belirttiğim üzere sahip olduğum kıymetli saatleri hep ikinci el alırım.. Kullanılmış ürünler ile iştigal etmenin verdiği tecrübeyle kondisyon, servis, orijinallik gibi hususlara azami dikkat ederim.. Özellikle polisaj/satinaj konusunu TR'deki ikinci el saat piyasasının yüz karası olarak görürüm.. Bunun dışında kalan pek çok servis işçiliğini de beğenmem, gözlerim sürekli hata arar ve hep saatin sıfır haliyle kıyaslar.. Bu nedenledir ki Vintage saatlerden haz ettiğim marka/modeller bile olsa alacak kadar içime sineni çok zor çıkar..
Nacar saatiniz hakkında yaptığım yorum benim özelimde doğru bulduğum mevzulara işaret eder nitelikte olup tamamen subjektiftir.. Siz yapılan işten -kadranda yazan isminiz dahil- memnun olduysanız eğer hem yapılan iş hem de yapan usta başarılıdır..
Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion
Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 228 misafir
|