Cevab覺 kendim bir 繹l癟羹de buldum tk ler...
Ancak 癟ok teknik deil. Daha genel ifadeler var. Par癟a ayr覺nt覺s覺 yok...
http://luxurywatch.com.tr/saat-terminolojisi
Triton yazd覺:Foruma hakim olduun i癟in soruyorum, saat癟ilik terimlerini t羹rk癟e ingilizce kar覺lat覺ran ya da tam anlam覺yla teknik ifadelerin yer ald覺覺, mesela zemberek gibi, bir konu a癟覺lm覺 m覺?
Razz yazd覺:bulenty hocam; eletirel olma k覺sm覺 hemen hemen hepimizde olan bir 繹zellik.. Belki ben biraz daha belli ediyorumdur
Yorum olarak neyi kastettiinizi tam olarak anlayamad覺m ancak bal覺kta konuulanlardan yola 癟覺karsak eer;
- Kendi imkanlar覺n覺zla saat s繹kmek/toplamak niyetinizi muhakkak ki desteklerim.. Sonu癟ta hem mesleiniz icab覺 hem de 繹nceki bak覺m/onar覺m 癟al覺malar覺n覺zdan yola 癟覺karak k覺sa zaman i癟inde bu iin de lay覺覺yla 羹stesinden geleceinize 羹phem yok..
- Valjoux 7750 safkan bir oto krono kalibre olup ETA 289X serisi gibi mod羹l eklemesiyle krono vasf覺 kazanm覺 bir mekanik deildir.. Haliyle s繹kme/toplama al覺t覺rmalar覺 i癟in doru bir tercih olmakla birlikte ben ahs覺m ad覺na bu tip al覺t覺rmalara basit bir cep saati ile balamay覺 uygun g繹r羹rd羹m zira par癟alar hem kol saatine nazaran daha b羹y羹k hem de say覺ca daha az olduundan ilem daha kolay olurdu..
S繹kme/toplama ilemiyle ilgili s覺ray覺 bengisaat ustam覺z覺n a癟覺klamas覺 daha doru olur, benim bu konuda tecr羹bem hi癟 yok..
- Ben saat servis ve restorasyonu konusunda 癟ok hassas覺md覺r.. Forumda da defalarca belirttiim 羹zere sahip olduum k覺ymetli saatleri hep ikinci el al覺r覺m.. Kullan覺lm覺 羹r羹nler ile itigal etmenin verdii tecr羹beyle kondisyon, servis, orijinallik gibi hususlara azami dikkat ederim.. zellikle polisaj/satinaj konusunu TR'deki ikinci el saat piyasas覺n覺n y羹z karas覺 olarak g繹r羹r羹m.. Bunun d覺覺nda kalan pek 癟ok servis i癟iliini de beenmem, g繹zlerim s羹rekli hata arar ve hep saatin s覺f覺r haliyle k覺yaslar.. Bu nedenledir ki Vintage saatlerden haz ettiim marka/modeller bile olsa alacak kadar i癟ime sineni 癟ok zor 癟覺kar..
Nacar saatiniz hakk覺nda yapt覺覺m yorum benim 繹zelimde doru bulduum mevzulara iaret eder nitelikte olup tamamen subjektiftir.. Siz yap覺lan iten -kadranda yazan isminiz dahil- memnun olduysan覺z eer hem yap覺lan i hem de yapan usta baar覺l覺d覺r..
D繹n TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion
Bu forumu gezen kullan覺c覺lar: Hi癟 bir kay覺tl覺 kullan覺c覺 yok ve 84 misafir
|