TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Seiko Kinetik Titanyum 100M Hakkında Fikirleriniz

Hakkında Bilgi Almak İstediğiniz Saatleri Burada Sorabilirsiniz
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Saat Danışma Platforumu Bölümünde Yeni Saatinizle İlgili Bütçe ve Marka/Model Bazlı Tavsiye ve Kullanıcı Tecrübesi Talebinde Bulunabilirsiniz. Düşünülen Kriterlerin Detaylı Olarak Belirtilmesi Üyelerin Daha Rahat Tavsiyelerde Bulunmasını ve Tecrübelerini Paylaşmalarını Sağlayacaktır. Lütfen Açtığınız Konulara Sadece X Model Yorumunuz Nedir Şeklinde Yazmayınız. Sorulan Saatin Model Fotoğrafı, Özellikleri ve Öncelikle Kendi Yorumlarınızı Ekleyerek Sorunuz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Seiko Kinetik Titanyum 100M Hakkında Fikirleriniz

Mesaj Sipirit » 26 May 2012, 10:52

Herkese selamlar,

Arkadaşlar dün Bakırköy' den SEİKO KİNETİC TİTANİUM aldım. Aslında uzun zamandır bu saati piyasada izlemekteydim. Pilli olanların benim kolumda bulunan model ile birlikte kronograf seçimi mevcuttu.

Yalnız benim aldığım takvimli modelin ''kinetic'' mekanizması vardı. V bundan aylarca önce farklı saatçilere sorduğumda kinetic modelinin 1200-1400TL civarında olduğu söylendi. Dün yaptığım ticarette fiyatı 1200 çektiler ancak 700e düştüler.

Yakın zamanda saatin resimlerini foruma ekleyip ustaların görüşlerini sabırla bekleyeceğim. Ancak bu zamana kadar fiyat-kalite açısından yorumlarınızı esirgemezseniz sevinirim.

Saygılar
Doğrudan zarar gelmez.
Kullanıcı avatarı
Sipirit

Re: Seiko Kinetik Titanyum 100M Hakkında Fikirleriniz

Mesaj Bond » 31 May 2012, 22:54

Saatin kodunu bilsek modeline bakar yorum yaparız ama şu durumda tam bilemiyorum. SKA397 ise farklı bir model olması ile hoş bence. Fiyat normal 700 - 800 TL bu model için. Elbette daha düşük veya yüksek fiyatlı farklı serilerden Seiko Kinetic Titanium modelleri var. Kutu açılışı yaptığında saati gördükten sonra ilgilenen kişilerden yorumlar gelecektir. Güle güle kullan :champ:

Resim
Kullanıcı avatarı
Bond
Administrator

Re: Seiko Kinetik Titanyum 100M Hakkında Fikirleriniz

Mesaj Sipirit » 07 Tem 2012, 21:53

Bond yazdı:Saatin kodunu bilsek modeline bakar yorum yaparız ama şu durumda tam bilemiyorum. SKA397 ise farklı bir model olması ile hoş bence. Fiyat normal 700 - 800 TL bu model için. Elbette daha düşük veya yüksek fiyatlı farklı serilerden Seiko Kinetic Titanium modelleri var. Kutu açılışı yaptığında saati gördükten sonra ilgilenen kişilerden yorumlar gelecektir. Güle güle kullan :champ:

Resim

İlginiz için teşekkürler. Biraz uzun zaman oldu ancak işlerden dolayı anca vakit bulabildim. Tam da resmini koyduğunuz gibi aynı modeli aldım. Ancak netten yaptığım araştırmalarda titanyum elementinin çelikten daha hafif ve dayanıklı olduğu yönünde bilgi aldığım için tercih nedenim bu saat oldu lakin daha aldığımın ilk günü iki talihsiz kılcal çizik oluştu saatte. Ve ertesi günü bakırköy güler saat galerisinde aldığım yere götürüp durumu anlattım maalesef satış esnasında gösterdikleri ilgiliyi bulamadım ve titanyum modellerin böyle olduğunu, zaman geçtikçe daha çok çizilebileceğini söyleyip konuyu kapattılar. Bugün ise beylikdüzü migros asal mağazasında saatin bu durumu için ne yapılabileceğini sorduğumda saati ordan almamama rağmen daha doyurucu bilgi verdiler. Saate çelik saatlerin çiziklerine karşı yapılan işlemin yapılabileceğini ancak titanyum madeni doğal olarak mat bir maden olduğu için işlemden sonra parlak bir yüzeye dönüşeceğini söylediler.

Her ne kadar iki adet belli belirsiz çizik olsa da, yine internetten edindiğim bilgilere göre, titanyum madeni zamanla oksitlendiği için, çizilen kısımlar zamanla dolarak belli belirsiz bir iz bırakacakmış. Ne kadar doğru orasını bilmem ama burdaki ustalar titanyum modellerin artıları ve eksileri üzerine biz acemi saatseverleri aydınlatırsa sevinirim.

saygılar
Doğrudan zarar gelmez.
Kullanıcı avatarı
Sipirit

Dön TSF Saat Danışma Platformu - Ask Your Next Watch

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Google [Bot] ve 157 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners