Bond yazdı:Saatin kodunu bilsek modeline bakar yorum yaparız ama şu durumda tam bilemiyorum. SKA397 ise farklı bir model olması ile hoş bence. Fiyat normal 700 - 800 TL bu model için. Elbette daha düşük veya yüksek fiyatlı farklı serilerden Seiko Kinetic Titanium modelleri var. Kutu açılışı yaptığında saati gördükten sonra ilgilenen kişilerden yorumlar gelecektir. Güle güle kullan

İlginiz için teşekkürler. Biraz uzun zaman oldu ancak işlerden dolayı anca vakit bulabildim. Tam da resmini koyduğunuz gibi aynı modeli aldım. Ancak netten yaptığım araştırmalarda titanyum elementinin çelikten daha hafif ve dayanıklı olduğu yönünde bilgi aldığım için tercih nedenim bu saat oldu lakin daha aldığımın ilk günü iki talihsiz kılcal çizik oluştu saatte. Ve ertesi günü bakırköy güler saat galerisinde aldığım yere götürüp durumu anlattım maalesef satış esnasında gösterdikleri ilgiliyi bulamadım ve titanyum modellerin böyle olduğunu, zaman geçtikçe daha çok çizilebileceğini söyleyip konuyu kapattılar. Bugün ise beylikdüzü migros asal mağazasında saatin bu durumu için ne yapılabileceğini sorduğumda saati ordan almamama rağmen daha doyurucu bilgi verdiler. Saate çelik saatlerin çiziklerine karşı yapılan işlemin yapılabileceğini ancak titanyum madeni doğal olarak mat bir maden olduğu için işlemden sonra parlak bir yüzeye dönüşeceğini söylediler.
Her ne kadar iki adet belli belirsiz çizik olsa da, yine internetten edindiğim bilgilere göre, titanyum madeni zamanla oksitlendiği için, çizilen kısımlar zamanla dolarak belli belirsiz bir iz bırakacakmış. Ne kadar doğru orasını bilmem ama burdaki ustalar titanyum modellerin artıları ve eksileri üzerine biz acemi saatseverleri aydınlatırsa sevinirim.
saygılar