TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Eski Sarkaçlı Duvar Saati Hakkında Bilgi

Saat Tamiri Ustaları, Ekipmanları, Servis Ve Bakım Merkezlerinden Bilgiler
Forum kuralları
Sayın Üyelerimiz, Saat Servis Merkezi bölümümüzde saat tamiri ve servisi konularındaki sorularınızı saat ustalarına sorabilirsiniz. Ustalar ve merkezler tarafından verilecek tavsiye ve yardımlar gönüllülük prensibi neticesinde yapılmaktadır. Forumumuza üye olan ustalar veya saat tamir merkezlerinin yardım zorunluluğu bulunmamaktadır, sorularınızı sorarken bu durumu dikkate almanızı rica ederiz.

TSF

Eski Sarkaçlı Duvar Saati Hakkında Bilgi

Mesaj attar » 04 Tem 2012, 23:34

merhaba

osmanlıca kadranlı, sarkaçlı duvar saatimle ilgili birkaç soru soracaktım, cevaplar için şimdiden sonsuz teşekkürler;

resmini de ekleyeceğim saat, bu haliyle elime geçti, duvara asıp çalıştırdım fakat,

1. saati bugün saat 13 gibi ayarladım, saat 17'de 1 dakika geri kalmıştı, şuan saat 23.20 ve saat 23.22'yi, 2 dk ileriyi gösteriyor. bir günlük süreci ise 4-5 dk ileri giderek tamamlıyor. yani önce biraz geri daha sonra biraz geri gidiyor. saatin osmanlı saati olduğunu gözardı etmiyorum fakat ortamda mehter marşı çalmıyor :)

2. saat, buçuklarda çok sayıda, saat başlarında ise tek sefer çalıyor. mesela 22.30'da üç defa çaldı. sanırım saat tam 3'te üç defa çalması gerekiyordu.

3. saatin ahşap kısmına bakım yapmak adına acaba sadece verniklemeli miyim?

sizce durum nedir, ne yapmalıyım?

Resim
binlerce sır bilinecek...
Kullanıcı avatarı
attar

Re: Eski Sarkaçlı Duvar Saati Hakkında Bilgi

Mesaj attar » 07 Tem 2012, 21:02

güncel.

sanırım yanlış çalma sorununu çözücem, düşündüm ki, örneğin saat 1.30'da saat 6 defa çaldığında akreple yelkovanı söküp saat 6'yı gösterecek şekilde takmalıyım ve saati ayarlamalıyım. fakat akreple yelkovanın üzerine üçüncü bir ibre gibi geçen ve onları bir arada tutan küçük parça sıkışmış, çok zorlamak istemedim.

bu tür sarkaçlı saatlerde ince ayarla ilgili birşeyler söyleyebilecek kimse var mı? acana sarkacın altındaki hareketli, küçük somun gibi olan parça neye yarıyor...?
binlerce sır bilinecek...
Kullanıcı avatarı
attar

Re: Eski Sarkaçlı Duvar Saati Hakkında Bilgi

Mesaj bengisaat » 29 Tem 2012, 12:54

Akrep yelovan yanlış takılmış,
Bahsettiğiniz çiviyi çıkarıp akrep yelkovanı doğru taktıktan sonra çiviyi yeniden sıkıştırmanız çözüm olabilir.

Ayarı sarkacın ağırlığının aşağıya indirilmesi saatin ileri gitmesini ağırlığın yukarı çıkarılması ise geri kalmasını sağlayacaktır
Bu saatten saate değişse de genellikle sarkacın ucunda bulunan vida sıkılarak sarkaç yukarı doğru itilmiş olur ve ileri gitmesi sağlanır veya gevşetilip sarkacı el yardımıyla hafifçe aşağı çekilir ve geri kalması sağlanır.Örneğin vidanın bir tur sıkılması bir kaç dakika ileri alınmasını sağlayabilir .
facebook.com/saatatolyesi/
Kullanıcı avatarı
bengisaat

Dön TSF Saat Servis Merkezi - Watch Service Centre

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: tt59 ve 59 misafir

RGY Globak Golden Visa Yunanistan

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners