TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Lüks Tüketim ve Gelir Dağılımı Üzerine Görüş ve Düşünceler

Genel Yaşam Stili Konularını Bulabileceğiniz Bölüm

Re: 20.000 TL Bütçeli Mekanik Saat Tavsiyesi

Mesaj Bond » 05 Tem 2012, 19:01

Beni neden zor durumda bırakacaksın ;) Bu konuların TSF ile bir alakası yok ki. Belli bir bedelin üzerine çıkan hiç bir şeyin dünyada konuşulmaması veya yapılmaması lazım bu argümana göre. 5.000 TL ödeyip ailesi ile bir hafta lüks otelde tatil yapan kişiye git pansiyonda kal demek ve haklı olduğunu düşünmek gibi bir şey bu. Bu işin sonu arap baharına kadar gider yani. :)

Konuyu ayrı yere aldım. Başlık geçici istersen daha sonra tercih ettiğin başlık ile değiştiririz ;)
Kullanıcı avatarı
Bond
Administrator

Re: 20.000 TL Bütçeli Mekanik Saat Tavsiyesi

Mesaj davinci » 05 Tem 2012, 19:10

Benim bir yiğenim var adam Kazakistan'a gitti anası ağladı senelerce çalıştı inşaat işleri yaptı eli biraz para gördü, gitmiş kendine ne aldıysa artık 80.000 euroya saat almış, pek görüşmüyoruz, sonra işleri bozuldu, gitsin saati satsın şimdi dedim satabilirse çok lazımdı ona saat, sonra düşündüm adam senelerce hırs yapmış çalışmış kendini ödüllendirmek için kazandığı ile gitmiş kendine saat almış kim eleştirebilir, herkes kendi seçimini yaşar
Kullanıcı avatarı
davinci

Re: Lüks Tüketim Üzerine Görüş ve Düşünceler

Mesaj asymptote » 05 Tem 2012, 19:31

davinci'nin her konuya uygun bir hikayesi var :D
"Evrende en büyük ziyan, sorgulama yeteneğini yitirmiş bir beyindir." - A. Einstein
Kullanıcı avatarı
asymptote

Mesaj murderbunnie » 05 Tem 2012, 19:34

Lüks tüketim dünyanın her yerinde her zamanda (geçmiş ve gelecekte) zaten zenginlere yöneliktir. Lüks tüketimi yaratan da zenginliktir. Toplumsal sorunlara bu konulara değişmek kanaatimce abesle iştigal etmek olur. Sakın darılma conbay, başlığa tepki falan göstermedim. Ancak şöyle bir durum var, burada herkes kendi bütçesine göre saat alıyor ve paylaşıyor. Dediğin gibi bir bölümün sitede olması demek; sokakta yanımızdan lüks araç geçerken gözlerimizi kapatalım demeye benziyor.

Lüks lafı geçmişken çok sevdiğim Oscar Wilde'dan iki cümle yazmadan edemeyeceğim :)

"Bana lükslerimi verin, gereksinimlerim olmadan da yaşarım."

"Aşk ve romantizm, işsizlerin uğraşı değil, zenginlerin imtiyazıdır."
Gunter glieben glauchen globen.
Kullanıcı avatarı
murderbunnie

Mesaj davinci » 05 Tem 2012, 19:52

asymptote yazdı:davinci'nin her konuya uygun bir hikayesi var :D

Asym, Yaş erince kemale hikayeler birikiyor ister istemez ;)
Kullanıcı avatarı
davinci

Mesaj flagg » 05 Tem 2012, 20:09

Sayın Conbay Bu forumda 100 liralık saat de değerlendiriliyor, 40 bin liralık saat de yorumlanıyor. Sonuçta herkesin bütçesine göre hitap eden marka ve modeller var. uzay mekiği koleksiyonu değil sonuçta.
zaten lüksün çizgisi nedir ki?
Afrikada ekmek su bulamayan insanları düşünürsek internete girmek de lüks o zaman, marketten bir şişe su alıp içmek de lüks.
kapatalım interneti bi aç afrikalıya para gönderelim her ay.
elbette olan var olmayan var, ama 20 bin liraya saat alan arkadaş da belki yat koleksiyonum yok, tourbillonlu saat alsam mı ki diye düşünüyordur.
demek istediğim bu işin sonu,başı ,mantığı yok.
Kullanıcı avatarı
flagg

Mesaj Archimed » 05 Tem 2012, 20:54

Merhaba Conbay,

Aslında pek çok tez ve antitezi olan bir konuya parmak bastın, gelecek yorumları bıkmadan, sıkılmadan okuyacağını düşünüyorum ;)

Günümüzde maalesef bütün dünyada ciddi bir adaletsizlik var, buna katılıyorum. Afrika'da insanlar açlıktan ölürken, pek çok batı ülkesinde dengesiz beslenen insanlar sağlığını kaybediyor. Genç yaşta obeziteden ölen de var, açlıktan da. Geçen yıl Samsun'da yetersiz beslenmeden ötürü ölen bebek eminim pek çok insanın içini burktu.

Gelir dağılımındaki dengesizlik, maalesef ekonomideki bazı kalemlerin de dengesiz fiyatlarla sunulmasına neden oluyor. Ülkemizde devlet doğru düzgün bir vergi tarhiyat ve denetim sistemi kurmadığı için gelirden ziyade tüketim vergilendiriliyor. Devletimiz, en temel görevi olan insanların makul fiyatlarla doğru düzgün beslenmesi, adaletin ve eğitimin sağlanmasını maalesef beceremiyor. Bu nedenle 1 kilo köy biberi 10 TL'ye (Şile'de bir marketteki fiyat), 1 litre benzin 4 TL'den daha fazla fiyatla, şık bir otomobil ise yurtdışındaki satış fiyatının 2 katından fazla fiyatla satılıyor.

Girişimci sanayi ve üretimden para kazanmanın zorlukları ve uzun geri dönüş süresi yerine; parasını kolayca çevirebileceği alanlara kayıyor. Bunun sonucunda İstanbul'un içinde 3+1 doğru düzgün yeni bir daireyi 500.000 TL'nin altında bulmak çok zor.

İnsanların yıllarca çalışıp zor şartlarda emekli olduğu ve çok düşük emekli aylığıyla yaşamak zorunda olmalarının yanı sıra; neden milletvekilleri 2 yıl çalıştıktan sonra çok iyi şartlarda emekli olup devlete 7 cetlerine baktırdıklarını da hatırlatırım.

Bence önce bu durumları sorgulamak lazım.

Afrika'da insanların açlıktan öldükleri topluluklara dikkat edin, genelde altın, petrol gibi geliri olan ülkelerdir. Başlarında bir kralları vardır. Oradakiler "biz açlıktan ölürken kral ne iş yapar" diye hayatlarını sorgulamadıkları sürece sefil bir şekilde yaşamaya devam edeceklerdir. Diyelim ki dünyada Rolex almak isteyen herkes paralarını birleştirdi, Rolex almak yerine Afrika'nın bir bölümündeki insanları doyurup kalkındıracak bir yatırım yapmak istedi. Sonuç ne olur? Afrikalılar yine açlıktan ölmeye devam eder, gelen yardım paralarını da birileri cebe indirir. Bunlar da hayatın romantik olmayan gerdekleridir :thumbup:

Bir daireye milyon TL verebilen bir insanın sevdiği bir saate 20.000 TL veya daha fazla para vermesi bence anormal bir şey değildir.

Lüks saatlerin hobi boyutuna gelince; yaşamın zorluklarına katlanırken herkesin farklı bir deşarj olma yolu vardır. Kimi insan spor yapar, kimi insan içkiyi sever, kimi çeşitli hobilere sahiptir. Güzel ve şık giyinme de bir hobidir, insanın kendisini mutlu hissetmesini sağlar. Bu nedenle kişilerin imkanları doğrultusunda lüks tüketim yapmaları anlaşılmaz bir şey değildir.

Buradaki sınır; sadece tüketicinin kendi vicdanıdır. Bir şekilde hakkı olmayan lüks tüketimi yapanlar kendi vicdanından kaçamayacaklarını düşünüyorum. Dolayısıyla; yeni saatlerini burada bizlerle paylaşan ve bundan mutluluk duyan doktor abimizin, öğretmen kardeşimizin, iş adamı arkadaşımızın mutluluklarına da katılıyorum ve mutlu oldukları ve paylaşımda bulundukları saatleri de çoktan hak ettiklerini düşünüyorum.
Kullanıcı avatarı
Archimed

Mesaj zfr » 05 Tem 2012, 21:16

Dünyadaki zenginliğin ve üretimin tüm dünya insanlarına eşit şekilde dağılmadığı bir ekonomik sistemde bu konunun tartışılması bir yerde çıkmaza girecektir. Lüks tüketim konusundaki eleştirileri okurken aklıma George Orwell' in 1984 adlı kitabından bazı bölümler geldi. George Orwell, zenginliğin toptan yükselişinin hiyerarşik toplum yapısını parçalayacağını belirtmiştir. Bu yüzden devletlerin üretilenin insanlara dağıtılmaması için savaşlar, gösterişli yapılar, kaleler, tapınaklar, piramitler gibi yerlere para harcadığını söyler. İlgili bölümler:
Resim

Resim

Bence lüks tüketimi de bu bağlamda düşünebiliriz. Sistem toplum içinde hirerarşik bir yapıyı desteklemektedir. Toplum içinde zengin de fakir de olmalıdır. Herkesin belli bir düzeyde ekonomik güce sahip olduğu, gelecek kaygısının olmadığı bir toplum, nüfuz sahibi olan zümrenin hiç bir zaman işine gelmez. Zenginin zenginliğini hissetmesi için de lüks tüketim devreye girer. Böylece zenginlik yine fakire dağılmadan hiyerarşi korunmuş olur. Eğer lüks tüketim ürünleri olmazsa zenginliğin bir anlamı kalmayacaktır. Burdan sonra ise ekonomik güce sahip olan insanların vicdanları devreye girer...
"Saatin kendisi mekan, yürüyüşü zaman, ayarı insandır... Bu da gösterir ki zaman ve mekan, insanla mevcuttur!"
Kullanıcı avatarı
zfr

ÖncekiSonraki

Dön TSF Yaşam Stili - Lifestyle & Entertainment

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 10 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners