TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Saat Dağıtıp Toplamak

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Saat Dağıtıp Toplamak

Mesaj Triton » 02 Tem 2012, 14:39

mrbars yazdı:Resim

SNZH55 ve SNZH57 saat getirip FFF mod için Palladium'da Güngenci'ye vermiştim. Sağolsunlar hızlı bir şekilde yapmışlardı ancak Razz dostuma anlatmıştım, yukarıdaki FFF modlu SNZH55'te bir problem vardı. Şarj kısa gidiyor ve saat durduğunda saniye hep aynı yerlerde takılıyordu, şarj bittikten sonra saati kurmama rağmen çalışmıyor; ancak tepeyi çevirdiğimde çalışmaya başlama gibi sorun vardı. Tepe de bir gıdım sertleşmişti. (sıkıntının ne olduğu da aslına bu yazdıklarımdan belliydi de neyse)

En son Güngenci'ye sıkıntıyı anlatıp tekrar bırakmıştım. Telefonda Seiko'larda şarj süresinin zaten 12 saat olduğu bilgisi ve saatte bir sıkıntı olmadığı bilgisi verilince, saati gidip aldım ve yukarıdaki gibi iş başa düştü. Sıkıntı kadran değişimi sonrası mekanizmanın tam yerine oturmaması çıktı. Tepe rahatladı, SNZH55 de 57 gibi cillop oldu.

Not: Razz'in şapkadan tavşan, essten voç çıkarma hikayesinden sonra benim SNZH "işte bu saat Albert Einstein'ın saatidir arkadaşlar" tadında kıvamında bir anlatım oldu, kusura kalmayın. :D

Seninle aynı yerden muzdaribiz. Ancak sağolsunlar ifadesini bence yanlış kullanmışsın. Az emek fahiş, şişirilmiş işçilik ve fiyat daha doğru bir anlatım olurdu.

Saat tamir-bakım-sökme takma takımları için Almanya da bir site mevcut. Adı watch-tool.de. Burada her türlü aparatı ve sarf malzemesini bulabilirsiniz. Ayrıca komple movement larda satıyorlar. Doğru takımlar olmadan makine sökmek ve toplamak doğru değil. Ayrıca her markaya göre özel donanımlar da var. Mesela 2824-2 otomatik ETA makine 179,99 €.

El becerisi olan, literatür ve teknik resim okumayı bilen arkadaşlara özellikle kıymetsiz saatlerinin bakımını kendilerinin yapmayı öğrenmesini tavsiye ederim. Basit temizlik, conta değişimi ve doğru yağlama dahi işinizi yıllarca halleder.

ETA nın sökme takma resimlerinde ince yağ olarak Mobius 9010, kalın yağ olarak Moebius HP 1300 ya d D5 ve özel yağ olarak Moebius 941 ya da 9415 öneriyor. Bizim saatçiler acaba ne kullanıyor?

Ayrıca vidaların sılkma torklarınada dikkat etmek lazım. Yabancı dili olanlar için kapsamlı nasıl saat tamir edilir kitapları var. Yön gösterici olabilir.
"I fear the day when the technology overlaps with our humanity. The world will only have a generation of idiots." Albert Einstein
Kullanıcı avatarı
Triton

Mesaj asymptote » 02 Tem 2012, 15:05

watchtool.de' den alışveriş yapmayı ben de düşünmüştüm daha önce fakat maalesef devlet postasıyla gönderim yapmıyor bu site. Buradan aldığınız ürünler DHL ile geliyor, DHL ile gelen ürünlerde gümrükte sorun yaşama ihtimalimiz neredeyse kesin olduğundan buradan alışveriş yapmak bizler için pek akılcı bir seçenek değil. Saatçi aletleri için ofrei.com ve cousinsuk.com ebay dışında kalan diğer seçenekler. Tabi yurt içinde alım imkanı varsa buradan almak birinci seçenek olmalı. Yalnız dikkat edin temizleme sıvılarını ve yağları yurt dışından sipariş vermeyin, gümrükte sorun yaratabiliyor sıvı ürünler..
"Evrende en büyük ziyan, sorgulama yeteneğini yitirmiş bir beyindir." - A. Einstein
Kullanıcı avatarı
asymptote

Mesaj SeRxx » 02 Tem 2012, 15:36

Asymptote, Almanya'dan gelen DHL gönderilerinin dağıtımını PTT yapıyor ve vergi dışında ekstra ücret ödenmiyor, TSF SE'ler de bu yolla alınmıştı :thumbup:
Kullanıcı avatarı
SeRxx

Mesaj Baran » 02 Tem 2012, 15:38

serxx şu TSF SE konusunu kapatsak,acımız buyuk malum :lol:
Kullanıcı avatarı
Baran

Mesaj asymptote » 02 Tem 2012, 15:40

serxx iki tür DHL var; Deutsche Post ve özel DHL.. İsim benzerliği.. ;)
"Evrende en büyük ziyan, sorgulama yeteneğini yitirmiş bir beyindir." - A. Einstein
Kullanıcı avatarı
asymptote

Mesaj mrbars » 02 Tem 2012, 15:41

Almanya'da DHL oranın PTT'si. Yani Almanya'dan DHL ile çıkıyorsa bizim burda PTT devreye giriyor.

Artı olarak bizim bildiğimiz burdaki DHL'den korkmamak lazım, kişisel kullanım için gelen ürünlerde fatura bedelinin KDV'si+65 TL ordino ücreti ile hızlı ve sorunsuz gümrük yapıyorlar.
Son 2 ayda DHL ile İngiltere ve Amerika'dan 3 sevkim oldu (otomobil parçaları: 700 GBP ve 250 GBP, saat winder: 200 USD) yukarıdaki gibi bedel ile gümrüğe giriş tarihinden 2-3 gün içinde kapımda oldu. edit: kdv ve 65 TL'yi de kapıda ödedim.
Kullanıcı avatarı
mrbars

Mesaj SeRxx » 02 Tem 2012, 15:58

Asymptote biliyorum ama Mrbars'ın dediği gibi DHL (Deutsche Post-DHL veya DHL farketmez) gönderilerinin teslimatını PTT yapıyor yani sıkıntı yok ;) Birkaç ay önce başıma yüklü bir iş açıyordum oradan öğrendim :D

Tamam Baran :D
Kullanıcı avatarı
SeRxx

Mesaj Triton » 02 Tem 2012, 17:56

Yurt içinden adam gibi alet bulmak zor ve maalesef pahalı. Çünkü bunları satmak kolay iş değil. Herkes saatçilikde kullanılan takımları aramıyor.

iddiam bu işler için en uygun yerin yine de Almanya olduğudur. Almanya da spesifik teknik ekipmanı doğru yerde aramak kaydıyla mutlaka bulursunuz. Örneğin koca İstanbul da piyano akort anahtarı bulamadım. Bir tek Zuhal müzik de Çin malı uydurma sete 100 € dan fazla fiyat istediler o da birisine ödünç verildiği için bulamadım.

K&M in base modelini İtalya Milano da buldum. Aslında Alman malı ancak Almanya dan daha ucuzdu.

Gümrüğe takılma meselesini anlayamadım. 100 USD altındaki ünitelerde böyle bir sorun yok. DHL le Amerikadan malzeme sipariş ettim sorun çıkmadı. Ancak ticaret için alırsanız doğal olarak sorun var.

Zaten bu aletlerin çok spesifik olmayanları 20-30 € civarında değişiyor. Sorun çıkacağını zannetmiyorum. Kişisel düşüncem yeterli el becerisi ve teknik kaabiliyeti olan her saat meraklısının, özellikle koleksiyoner ve bilgili amatör kimliği varsa, bu işi mutlaka bir seviyede öğrenmesi şart. İşin zevki burada. Ayrıca ilk safhada tamamen demonte etmenin bir anlamı yok. Daha basit işlemlerden başlamakta yarar var.

Firmaların sökme takma sırasını gösteren servis kitapçıklarını bulmaya çalışıyorum. Bunlar işi daha kolaylaştıracaktır. Bulduğum kaynaklar çok fazla sayıda Almanca. Fransızca ya da İngilizce versiyonlarının peşindeyim.

Unutmayınız, bir işi ekmek parası için yapanların fantazi yapmak şansı yoktur. Ben 20 yıldan fazla denizlerde gezdim. Denizi görmekten bıkmış haldeyim. Ancak denizde çalışmayarak ofiste kalan arkadaşlarımın bir bölümü şimdi tekne sahibi. Tüm boş zamanlarını denizde geçiriyorlar. Meraklı amatörlerin bir çok konuda daha iyi iş çıkarttığı örnekler var. Bunların dernekleri bu işleri yapabilecekleri atelyeleri var. Yeterki isteyin. Kimse anne karnında saat ustası olarak yetişmiyor.

Bu arada Razz tek kelime eklemeye gerek olmayan şeyler yazıyorsun. :thumbup: Bizde ikinci elden mal almak zor. Çünkü malımıza hoyratız. Örneğin doğu bloğu ülkeleri daha da hoyrat. Bu yetişme biçimiyle alakalı herhalde. Bu işler için servis verenlerde buna iştirak ediyor. Bizde insanlar mallarını tepe tepe kullanıp biraz makyajla sanki koleksiyon parçasıymış gibi satmak istiyor. Sonuç ta senin dediğin gibi bir durum ortaya çıkıyor.

Ancak Batı Avrupada ve İtalya gibi ülkelerde (kandırılmamak şartıyla) iş çok başka. Kusursuz ikinci el bulmak mümkün....
"I fear the day when the technology overlaps with our humanity. The world will only have a generation of idiots." Albert Einstein
Kullanıcı avatarı
Triton

ÖncekiSonraki

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 160 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners