TSF yelerine zel 襤ndirimli L羹ks Saat Modellerini 襤ncelemek 襤癟in T覺klay覺n覺z

Saat Da覺t覺p Toplamak

T羹m Genel Saat Konular覺 zerine Payla覺mlar
Forum kurallar覺
Say覺n yeler TSF'ye Ho Geldiniz. Genel Saat Sohbeti B繹l羹m羹m羹zde Saatlerle 襤lgili Dier Spesifik Konu Bal覺klar覺m覺z Haricideki Sohbet ve Payla覺mlar覺n覺z覺 Yapabilirisiniz. D羹zenli ve Anla覺labilir Bir Ortam Olmas覺 Amac覺 ile L羹tfen Mesajlar覺n覺z覺 Yaz覺m Kurallar覺na Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

襤yi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Saat Da覺t覺p Toplamak

Mesaj Triton » 02 Tem 2012, 14:39

mrbars yazd覺:Resim

SNZH55 ve SNZH57 saat getirip FFF mod i癟in Palladium'da G羹ngenci'ye vermitim. Saolsunlar h覺zl覺 bir ekilde yapm覺lard覺 ancak Razz dostuma anlatm覺t覺m, yukar覺daki FFF modlu SNZH55'te bir problem vard覺. arj k覺sa gidiyor ve saat durduunda saniye hep ayn覺 yerlerde tak覺l覺yordu, arj bittikten sonra saati kurmama ramen 癟al覺m覺yor; ancak tepeyi 癟evirdiimde 癟al覺maya balama gibi sorun vard覺. Tepe de bir g覺d覺m sertlemiti. (s覺k覺nt覺n覺n ne olduu da asl覺na bu yazd覺klar覺mdan belliydi de neyse)

En son G羹ngenci'ye s覺k覺nt覺y覺 anlat覺p tekrar b覺rakm覺t覺m. Telefonda Seiko'larda arj s羹resinin zaten 12 saat olduu bilgisi ve saatte bir s覺k覺nt覺 olmad覺覺 bilgisi verilince, saati gidip ald覺m ve yukar覺daki gibi i baa d羹t羹. S覺k覺nt覺 kadran deiimi sonras覺 mekanizman覺n tam yerine oturmamas覺 癟覺kt覺. Tepe rahatlad覺, SNZH55 de 57 gibi cillop oldu.

Not: Razz'in apkadan tavan, essten vo癟 癟覺karma hikayesinden sonra benim SNZH "ite bu saat Albert Einstein'覺n saatidir arkadalar" tad覺nda k覺vam覺nda bir anlat覺m oldu, kusura kalmay覺n. :D

Seninle ayn覺 yerden muzdaribiz. Ancak saolsunlar ifadesini bence yanl覺 kullanm覺s覺n. Az emek fahi, iirilmi i癟ilik ve fiyat daha doru bir anlat覺m olurdu.

Saat tamir-bak覺m-s繹kme takma tak覺mlar覺 i癟in Almanya da bir site mevcut. Ad覺 watch-tool.de. Burada her t羹rl羹 aparat覺 ve sarf malzemesini bulabilirsiniz. Ayr覺ca komple movement larda sat覺yorlar. Doru tak覺mlar olmadan makine s繹kmek ve toplamak doru deil. Ayr覺ca her markaya g繹re 繹zel donan覺mlar da var. Mesela 2824-2 otomatik ETA makine 179,99 .

El becerisi olan, literat羹r ve teknik resim okumay覺 bilen arkadalara 繹zellikle k覺ymetsiz saatlerinin bak覺m覺n覺 kendilerinin yapmay覺 繹renmesini tavsiye ederim. Basit temizlik, conta deiimi ve doru yalama dahi iinizi y覺llarca halleder.

ETA n覺n s繹kme takma resimlerinde ince ya olarak Mobius 9010, kal覺n ya olarak Moebius HP 1300 ya d D5 ve 繹zel ya olarak Moebius 941 ya da 9415 繹neriyor. Bizim saat癟iler acaba ne kullan覺yor?

Ayr覺ca vidalar覺n s覺lkma torklar覺nada dikkat etmek laz覺m. Yabanc覺 dili olanlar i癟in kapsaml覺 nas覺l saat tamir edilir kitaplar覺 var. Y繹n g繹sterici olabilir.
"I fear the day when the technology overlaps with our humanity. The world will only have a generation of idiots." Albert Einstein
Kullan覺c覺 avatar覺
Triton

Ya: 65
Kay覺t: 24 Haz 2012, 12:14

Mesaj asymptote » 02 Tem 2012, 15:05

watchtool.de' den al覺veri yapmay覺 ben de d羹羹nm羹t羹m daha 繹nce fakat maalesef devlet postas覺yla g繹nderim yapm覺yor bu site. Buradan ald覺覺n覺z 羹r羹nler DHL ile geliyor, DHL ile gelen 羹r羹nlerde g羹mr羹kte sorun yaama ihtimalimiz neredeyse kesin olduundan buradan al覺veri yapmak bizler i癟in pek ak覺lc覺 bir se癟enek deil. Saat癟i aletleri i癟in ofrei.com ve cousinsuk.com ebay d覺覺nda kalan dier se癟enekler. Tabi yurt i癟inde al覺m imkan覺 varsa buradan almak birinci se癟enek olmal覺. Yaln覺z dikkat edin temizleme s覺v覺lar覺n覺 ve yalar覺 yurt d覺覺ndan sipari vermeyin, g羹mr羹kte sorun yaratabiliyor s覺v覺 羹r羹nler..
"Evrende en b羹y羹k ziyan, sorgulama yeteneini yitirmi bir beyindir." - A. Einstein
Kullan覺c覺 avatar覺
asymptote

Kay覺t: 11 Ara 2010, 14:28

Mesaj SeRxx » 02 Tem 2012, 15:36

Asymptote, Almanya'dan gelen DHL g繹nderilerinin da覺t覺m覺n覺 PTT yap覺yor ve vergi d覺覺nda ekstra 羹cret 繹denmiyor, TSF SE'ler de bu yolla al覺nm覺t覺 :thumbup:
Kullan覺c覺 avatar覺
SeRxx

Ya: 38
Kay覺t: 01 Nis 2011, 22:39

Mesaj Baran » 02 Tem 2012, 15:38

serxx u TSF SE konusunu kapatsak,ac覺m覺z buyuk malum :lol:
Kullan覺c覺 avatar覺
Baran

Ya: 40
Kay覺t: 02 ub 2011, 23:10

Mesaj asymptote » 02 Tem 2012, 15:40

serxx iki t羹r DHL var; Deutsche Post ve 繹zel DHL.. 襤sim benzerlii.. ;)
"Evrende en b羹y羹k ziyan, sorgulama yeteneini yitirmi bir beyindir." - A. Einstein
Kullan覺c覺 avatar覺
asymptote

Kay覺t: 11 Ara 2010, 14:28

Mesaj mrbars » 02 Tem 2012, 15:41

Almanya'da DHL oran覺n PTT'si. Yani Almanya'dan DHL ile 癟覺k覺yorsa bizim burda PTT devreye giriyor.

Art覺 olarak bizim bildiimiz burdaki DHL'den korkmamak laz覺m, kiisel kullan覺m i癟in gelen 羹r羹nlerde fatura bedelinin KDV'si+65 TL ordino 羹creti ile h覺zl覺 ve sorunsuz g羹mr羹k yap覺yorlar.
Son 2 ayda DHL ile 襤ngiltere ve Amerika'dan 3 sevkim oldu (otomobil par癟alar覺: 700 GBP ve 250 GBP, saat winder: 200 USD) yukar覺daki gibi bedel ile g羹mr羹e giri tarihinden 2-3 g羹n i癟inde kap覺mda oldu. edit: kdv ve 65 TL'yi de kap覺da 繹dedim.
Kullan覺c覺 avatar覺
mrbars

Ya: 50
Kay覺t: 07 Mar 2012, 12:39

Mesaj SeRxx » 02 Tem 2012, 15:58

Asymptote biliyorum ama Mrbars'覺n dedii gibi DHL (Deutsche Post-DHL veya DHL farketmez) g繹nderilerinin teslimat覺n覺 PTT yap覺yor yani s覺k覺nt覺 yok ;) Birka癟 ay 繹nce ba覺ma y羹kl羹 bir i a癟覺yordum oradan 繹rendim :D

Tamam Baran :D
Kullan覺c覺 avatar覺
SeRxx

Ya: 38
Kay覺t: 01 Nis 2011, 22:39

Mesaj Triton » 02 Tem 2012, 17:56

Yurt i癟inden adam gibi alet bulmak zor ve maalesef pahal覺. 羹nk羹 bunlar覺 satmak kolay i deil. Herkes saat癟ilikde kullan覺lan tak覺mlar覺 aram覺yor.

iddiam bu iler i癟in en uygun yerin yine de Almanya olduudur. Almanya da spesifik teknik ekipman覺 doru yerde aramak kayd覺yla mutlaka bulursunuz. rnein koca 襤stanbul da piyano akort anahtar覺 bulamad覺m. Bir tek Zuhal m羹zik de in mal覺 uydurma sete 100 dan fazla fiyat istediler o da birisine 繹d羹n癟 verildii i癟in bulamad覺m.

K&M in base modelini 襤talya Milano da buldum. Asl覺nda Alman mal覺 ancak Almanya dan daha ucuzdu.

G羹mr羹e tak覺lma meselesini anlayamad覺m. 100 USD alt覺ndaki 羹nitelerde b繹yle bir sorun yok. DHL le Amerikadan malzeme sipari ettim sorun 癟覺kmad覺. Ancak ticaret i癟in al覺rsan覺z doal olarak sorun var.

Zaten bu aletlerin 癟ok spesifik olmayanlar覺 20-30 civar覺nda deiiyor. Sorun 癟覺kaca覺n覺 zannetmiyorum. Kiisel d羹羹ncem yeterli el becerisi ve teknik kaabiliyeti olan her saat merakl覺s覺n覺n, 繹zellikle koleksiyoner ve bilgili amat繹r kimlii varsa, bu ii mutlaka bir seviyede 繹renmesi art. 襤in zevki burada. Ayr覺ca ilk safhada tamamen demonte etmenin bir anlam覺 yok. Daha basit ilemlerden balamakta yarar var.

Firmalar覺n s繹kme takma s覺ras覺n覺 g繹steren servis kitap癟覺klar覺n覺 bulmaya 癟al覺覺yorum. Bunlar ii daha kolaylat覺racakt覺r. Bulduum kaynaklar 癟ok fazla say覺da Almanca. Frans覺zca ya da 襤ngilizce versiyonlar覺n覺n peindeyim.

Unutmay覺n覺z, bir ii ekmek paras覺 i癟in yapanlar覺n fantazi yapmak ans覺 yoktur. Ben 20 y覺ldan fazla denizlerde gezdim. Denizi g繹rmekten b覺km覺 haldeyim. Ancak denizde 癟al覺mayarak ofiste kalan arkadalar覺m覺n bir b繹l羹m羹 imdi tekne sahibi. T羹m bo zamanlar覺n覺 denizde ge癟iriyorlar. Merakl覺 amat繹rlerin bir 癟ok konuda daha iyi i 癟覺kartt覺覺 繹rnekler var. Bunlar覺n dernekleri bu ileri yapabilecekleri atelyeleri var. Yeterki isteyin. Kimse anne karn覺nda saat ustas覺 olarak yetimiyor.

Bu arada Razz tek kelime eklemeye gerek olmayan eyler yaz覺yorsun. :thumbup: Bizde ikinci elden mal almak zor. 羹nk羹 mal覺m覺za hoyrat覺z. rnein dou blou 羹lkeleri daha da hoyrat. Bu yetime bi癟imiyle alakal覺 herhalde. Bu iler i癟in servis verenlerde buna itirak ediyor. Bizde insanlar mallar覺n覺 tepe tepe kullan覺p biraz makyajla sanki koleksiyon par癟as覺ym覺 gibi satmak istiyor. Sonu癟 ta senin dediin gibi bir durum ortaya 癟覺k覺yor.

Ancak Bat覺 Avrupada ve 襤talya gibi 羹lkelerde (kand覺r覺lmamak art覺yla) i 癟ok baka. Kusursuz ikinci el bulmak m羹mk羹n....
"I fear the day when the technology overlaps with our humanity. The world will only have a generation of idiots." Albert Einstein
Kullan覺c覺 avatar覺
Triton

Ya: 65
Kay覺t: 24 Haz 2012, 12:14

ncekiSonraki

D繹n TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler 癟evrimi癟i

Bu forumu gezen kullan覺c覺lar: Google [Bot] ve 73 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners