TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Bakım İçin Yurtdışına Saat Yollamak

Saat Tamiri Ustaları, Ekipmanları, Servis Ve Bakım Merkezlerinden Bilgiler
Forum kuralları
Sayın Üyelerimiz, Saat Servis Merkezi bölümümüzde saat tamiri ve servisi konularındaki sorularınızı saat ustalarına sorabilirsiniz. Ustalar ve merkezler tarafından verilecek tavsiye ve yardımlar gönüllülük prensibi neticesinde yapılmaktadır. Forumumuza üye olan ustalar veya saat tamir merkezlerinin yardım zorunluluğu bulunmamaktadır, sorularınızı sorarken bu durumu dikkate almanızı rica ederiz.

TSF

Re: Bakım İçin Yurtdışına Saat Yollamak

Mesaj drk » 07 Haz 2012, 17:28

Gümrükten ürün geçişi gerçekten çok sıkıntılı. Omega destek verdiği sürece servis de bu hizmeti sunmak zorunda. Saatinizin modeli nedir, fotoğrafını ekleyebilir misiniz? Saatinizin fosforu azaldığına göre trityum kadranlı olmalı, ben olsam değiştirmezdim ama yinede siz bilirsiniz. Ayrıca yukarıda denildiği gibi sadece gerekli parçalar getirtilip buradaki güvenilir ustalardan da yardım alabilirsiniz.
Kullanıcı avatarı
drk

Mesaj mrbars » 07 Haz 2012, 18:16

arkadaşlar, gümrük konusunda haklı olunan noktalar ancak bu sefer haksız eleştiri de var.
ithal malzemenin tamir/bakım amaçlı yurtdışına gönderimi ve geri alımı ile ilgili malum sebeplerden ötürü uygulama mevzuatı belli.
bu mevzuat genelde çok daha mühim ve pahada ağır emtialar için hazırlandığından saat ve diğer bilimum ürünlerde pratikte işlemi imkansızlaştırmakta. imkansız olduğu da mevzuatçılar tarafından ezelden bilindiğinden, türkiye'ye satılmak için ithal edilen tüm ürünlerde -kişisel kullanım için ithal edilen ürünler hariç- servis/garanti koşulu aranmaktadır.

topic konusu sorunda, bence de gerekli malzemeler buraya getirilmeli ve ustanın ellerinde sonuçlanması en doğrusudur.

tnt'nin sitesinden alıntıdır, pek güzel anlatmışlar.

Halen yürürlükte bulunan gümrük mevzuatı gereğince, Türkiye'de üretilmemiş olan yabancı menşeili malzemelerin tamir amacıyla yurtdışına geçici çıkışı, o bölgedeki Ticaret veya Sanayi Odası tarafından hazırlanacak Ekspertiz Raporu ile belirtilen izne tabidir. Söz konusu rapor ile geçici ihracı istenen malın Türkiye içerisinde tamir veya bakımın mümkün olmadığı belgelenir. Buna göre yurtdışına tamir amaçlı gönderilecek eşya için aşağıda belirtilen belgelerin hazırlanması gerekmektedir. Malın geçici olarak çıkartılmasındaki amaç, Türkiye’ye geri döndüğü anda yeniden ithalat işlemleri yapılmaması içindir. Aksi takdirde yeniden vergilendirilecek ve ithalat işlemleri yapılmak zorunda kalınacaktır. Ayrıca malın kullanılmış olması sebebiyle, vergi yüküne katlanılması durumunda bile ithalat işlemi yapılamama durumu söz konusu olabilir.

Çıkışı yapılacak eşya için, Ticaret ve Sanayi Odası'na hitaben yazılmış "Ekspertiz Raporu" dilekçesi ile başvuru yapılmalıdır.

Dilekçede belirtilmesi gereken bilgiler :

■ Eşyanın ithalindeki faturanın kopyası
■ Eşyanın gümrük giriş beyannamesinin kopyası
Dilekçenin kabulü ile TNT için hazırlanması gereken belgeler :

■ Fatura
■ Ekspertiz raporu
■ Geçici Gümrük Beyannamesi
Kullanıcı avatarı
mrbars

Mesaj razz » 07 Haz 2012, 18:24

Drago yazdı:
Razz yazdı:
serxx yazdı:Neden bakım icin fabrikaya gönderiyorsunuz ki ? Yetkili servisle halletmeye çalışsanız daha rahat olur ..

.. ki saat Quartz.. Ne tür bir bakım ihtiyacı var saatinizin..?

Şeytan diyor "al bir tane Quartz Grand Seiko" :evil:

Quartz'i hakir gordugumden degil, bakimi basit oldugundan Drago..
" The difference between men and boyZ is the price of their toyZ "
Kullanıcı avatarı
razz

Mesaj davinci » 07 Haz 2012, 18:56

İki üç sene önce Cenevre'ye uçarken havalimanımda bekleme salonunda yanıma biri oturdu, adam telefon ile konuşurken ister istemez kulak misafiri oldum, bir kadın ile konuşuyordu, kadının tamire bıraktığı saatin yapılamıyacağını söyledi, sonra kadına iki saat bir saat pazarladı ama biz sizin saatinizide tamir etmeye uğraşıyoruz falan dedi sonra kapadı telefonu açtı ustasına telefon, bilmemne usta sen o saati tamir etme bırak dedi ustada öteki tarafdan tamir edilebileceğini söyledi anladığım kadarıyla, yok yok müşteri başka saat alıcak dedi ;) hangi marka distribütörü olduğunu biliyor gibiyim ama burda yazmıyayım şimdi.

5 senelik Chopard'ın metal kayışı koptu, parçası kayboldu, burda bin dereden su getirdiler bende kızdım elden Cenevre Chopard'a yolladım fabrikaya yolladılar, fabrika kayışı sıfır kayış ile değiştirdi, 5 kuruşda para alamadılar, burdakiler kesin 500 ila 1000 avro para alırdı.

Bizimkiler burda sadece saati satmayı bilir, eğer imkanınız varsa elden yollayın gümrükde problem olursa uğraşırsınız.
Kullanıcı avatarı
davinci

Mesaj asymptote » 07 Haz 2012, 18:58

Çok haklısın davinci. Ben de LPI ile problemler yaşadım geçmişte. Gerçekten servisi adam gibi çalışan bir dağıtıcı yok mu bu memlekette?
"Evrende en büyük ziyan, sorgulama yeteneğini yitirmiş bir beyindir." - A. Einstein
Kullanıcı avatarı
asymptote

Mesaj davinci » 07 Haz 2012, 19:02

Asymptote, hocam imla hatası yok galiba ;)
Kullanıcı avatarı
davinci

Mesaj asymptote » 07 Haz 2012, 19:10

davinci yazdı:Asymptote, hocam imla hatası yok galiba ;)

Olmaz mı davinci!.. Sen iste yeter ki: :)
davinci yazdı:biz sizin saatinizide...tamir etme bırak dedi ustada öteki tarafdan..

.. bin dereden su getirdiler bende...5 kuruşda para alamadılar..

Kırmızılar ayrı.. ;)
"Evrende en büyük ziyan, sorgulama yeteneğini yitirmiş bir beyindir." - A. Einstein
Kullanıcı avatarı
asymptote

Mesaj davinci » 07 Haz 2012, 19:13

Tüh be :(
Kullanıcı avatarı
davinci

ÖncekiSonraki

Dön TSF Saat Servis Merkezi - Watch Service Centre

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: eskiserkan ve 49 misafir

RGY Globak Golden Visa Kıbrıs

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners