TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Seiko Presage SARX001 & Tissot Le Locle Seçim Önerisi

Hakkında Bilgi Almak İstediğiniz Saatleri Burada Sorabilirsiniz
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Saat Danışma Platforumu Bölümünde Yeni Saatinizle İlgili Bütçe ve Marka/Model Bazlı Tavsiye ve Kullanıcı Tecrübesi Talebinde Bulunabilirsiniz. Düşünülen Kriterlerin Detaylı Olarak Belirtilmesi Üyelerin Daha Rahat Tavsiyelerde Bulunmasını ve Tecrübelerini Paylaşmalarını Sağlayacaktır. Lütfen Açtığınız Konulara Sadece X Model Yorumunuz Nedir Şeklinde Yazmayınız. Sorulan Saatin Model Fotoğrafı, Özellikleri ve Öncelikle Kendi Yorumlarınızı Ekleyerek Sorunuz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Siz Olsanız Hangisini Tercih Edersiniz?

Seiko Presage SARX001
22
59%
Tissot Le Locle
15
41%

Toplam oy : 37

Mesaj necati » 04 Haz 2012, 15:31

Seiko SARX001
Resim
Tissot Le Locle (fotoya COSC sertifikalı olanı koymuşum, ancak sertifikasız olanı kastettim)
Resim
Optik olarak, mekanizma, malzeme ve işçilik olarak vs karşılaştırırsak, sizi olsanız hangisini tercih edersiniz?
Kullanıcı avatarı
necati

Re: Seiko Presage SARX001 & Tissot Le Locle Seçim Önerisi

Mesaj herofb » 04 Haz 2012, 16:12

swiss made chronometre olması ve daha kibar görüntüsüyle benim tercihim seiko olurdu :)

şaka şaka zaten tariften tissot olduğu belli
Kullanıcı avatarı
herofb

Mesaj Bond » 04 Haz 2012, 16:13

Presage JDM ( Japon Yerel Pazar ) bir Seiko modeli ve kullanılan mekanizma bir çok saat meraklısı ve kullanıcısı tarafından bulunduğu fiyat segmenti içinde alınabilen en iyi mekanizmalardan birisi olarak adlandırılıyor. Seiko fabrika verisi olarak bu mekanizmaya -15/+25 hassasiyet vermiş ama tüm Seikolar'da olduğu gibi bu aralığı geniş olarak yazıyorlar. Saat zaman tutma olarak ETA'dan geri kalmayacak performansı sunacaktır. Daha önce okuduğum bir çok yorum ve incelemede bunu söyleyen bir çok kullanıcı var. ETA 28.800bph iken 6R15 21.600bph bu durumda ETA'nın saniye kolundaki akış daha yumuşak olacaktır. ETA elbette kendini ispat etmiş çok sağlam ve güvenilir bir mekanizma. Aslen bunlar pek üzerine konuşulacak noktalar değil, her iki mekanizmada görevini eksiksiz yerine getirecektir.

Resim

Saatler açısından bakarsak ülkemizde nadir kişide olabilecek Presage elbette bana göre tercih sebebi olmalıdır. Siyah ve lacivert kadran seçeneklerine bakmakta özellikle fayda var. Presage malzeme kalitesi ve işçilik olarak elbette giriş seviyesi Seikolar'dan daha üstündür. 50 saat rezerv, bombeli safir cam, tarih, elle kurma, ayarlama esnasında duran saniye, fiyatına göre yeterli / iyi kalitede otomatik mekanizması ile bu segmentte belirttiğin İsviçreli rakibinden pek aşağı kalır bir tarafı yok. Su geçirmezlik seviyesi, bileziği, yarı spor yarı klasik yapısı ve özgün dizaynlı kadranı bana göre artısı iken zayıf estetiğe sahip mekanizmalı arka kapağı negatif tarafı. Kısacası herkeste olmayacak hesaplı bir Grand Seiko yavrusu diyebiliriz :D

Resim

Le Locle ise daha klasik ağırlıklı kullanılacaksa tercih edilebilir. Daha zarif olması alacağı saatte bunu arayanlar için artı bir durum olabilir. Yukarıdaki JDM Seikoya göre optik olarak daha şık duran ve kısmen görünen mekanizmalı arka kapağı bana göre tek pozitif noktası.

Presage modelinin fiyatının Le Locle'den yüksek olduğunu ve yan sokaktaki dükkandan alınamayacağını elbette hesap etmek lazım ;)

Bu fiyat aralığında mekanik JDM Seiko hastası değilsen bir çok farklı alternatif model olduğunu hatırlatıp hangisini seçersen şimdiden tebrikler :champ: diyerek bu konudan ayrılıyorum :D

Resim

Resim
Kullanıcı avatarı
Bond
Administrator

Mesaj SeRxx » 04 Haz 2012, 16:19

Bond'un ibretlik açıklamasından sonra sadece hayırlı olsun diyebiliyorum :champ:
Kullanıcı avatarı
SeRxx

Mesaj ferhatugur » 04 Haz 2012, 16:36

ben bile gidip lacivert kadranlısından alasım geldi :D

gerçekten açıklama harika olmuş...
ROLEX MILGAUSS 116400-GV...tek hayalim...
Kullanıcı avatarı
ferhatugur

Mesaj necati » 04 Haz 2012, 17:13

Bond teşekkür ederim. Aradığım açıklamalar bunlar :champ: . Tabi başka gelecek yorumlara açığım.
Madem SARX001 fiyat segmentinde başka alternatifler olduğundan bahsettiğiniz, bu konuda birkaç örnek verirseniz, memnun olurum
Kullanıcı avatarı
necati

Mesaj SeRxx » 04 Haz 2012, 17:32

Alternatif olarak çok beğendiğim SARB065:
Resim
Kullanıcı avatarı
SeRxx

Mesaj bulenty » 04 Haz 2012, 17:46

:thumbup: Fiatları yazmamışlar heralde göremedim.Kafadan Tissot
Hobisi olan insan,zararsızdır ve hatta iyi,güzel insandır
Kullanıcı avatarı
bulenty

Sonraki

Dön TSF Saat Danışma Platformu - Ask Your Next Watch

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Agk22 ve 141 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners