Presage JDM ( Japon Yerel Pazar ) bir Seiko modeli ve kullanılan mekanizma bir çok saat meraklısı ve kullanıcısı tarafından bulunduğu fiyat segmenti içinde alınabilen en iyi mekanizmalardan birisi olarak adlandırılıyor. Seiko fabrika verisi olarak bu mekanizmaya -15/+25 hassasiyet vermiş ama tüm Seikolar'da olduğu gibi bu aralığı geniş olarak yazıyorlar. Saat zaman tutma olarak ETA'dan geri kalmayacak performansı sunacaktır. Daha önce okuduğum bir çok yorum ve incelemede bunu söyleyen bir çok kullanıcı var. ETA 28.800bph iken 6R15 21.600bph bu durumda ETA'nın saniye kolundaki akış daha yumuşak olacaktır. ETA elbette kendini ispat etmiş çok sağlam ve güvenilir bir mekanizma. Aslen bunlar pek üzerine konuşulacak noktalar değil, her iki mekanizmada görevini eksiksiz yerine getirecektir.

Saatler açısından bakarsak ülkemizde nadir kişide olabilecek Presage elbette bana göre tercih sebebi olmalıdır. Siyah ve lacivert kadran seçeneklerine bakmakta özellikle fayda var. Presage malzeme kalitesi ve işçilik olarak elbette giriş seviyesi Seikolar'dan daha üstündür. 50 saat rezerv, bombeli safir cam, tarih, elle kurma, ayarlama esnasında duran saniye, fiyatına göre yeterli / iyi kalitede otomatik mekanizması ile bu segmentte belirttiğin İsviçreli rakibinden pek aşağı kalır bir tarafı yok. Su geçirmezlik seviyesi, bileziği, yarı spor yarı klasik yapısı ve özgün dizaynlı kadranı bana göre artısı iken zayıf estetiğe sahip mekanizmalı arka kapağı negatif tarafı. Kısacası herkeste olmayacak hesaplı bir Grand Seiko yavrusu diyebiliriz

Le Locle ise daha klasik ağırlıklı kullanılacaksa tercih edilebilir. Daha zarif olması alacağı saatte bunu arayanlar için artı bir durum olabilir. Yukarıdaki JDM Seikoya göre optik olarak daha şık duran ve kısmen görünen mekanizmalı arka kapağı bana göre tek pozitif noktası.
Presage modelinin fiyatının Le Locle'den yüksek olduğunu ve yan sokaktaki dükkandan alınamayacağını elbette hesap etmek lazım

Bu fiyat aralığında mekanik JDM Seiko hastası değilsen bir çok farklı alternatif model olduğunu hatırlatıp hangisini seçersen şimdiden tebrikler

diyerek bu konudan ayrılıyorum