asymptote yazdı:Thevenin yazdı:Hublot, AP ve yeterince Ball cigden cirpilip, döndürülünce cikan urune bir de Design Watch Independent yazmislar. Ibrete deger.
+1
Kasa AP den, kadran ve saniye kolu Ball' dan, vidalar Hublot' dan.. Butün bu markaları tanıyan bilen biri bu saati alıp da nasıl kullanabilir ki? Her saate baktığında aklına markalardan birisi gelecek muhtemelen, en son piskopata bağlama ihtimali de var değil mi? Archie bu soru sana..

Öve öve (haklı olarak

) bitiremediğimiz TSF SE'ye bakınca benim aklıma Big Pilot gelmiyor mesela

Bu tarz birçok ürünü zaten kullanıyoruz Asymptote. Hiçbiri aklınıza gelmiyorsa AP RO çakması denilebilecek Hublotlar ekol olmuş durumda. Aynısı değil ama esinlenme olduğu da açık...
Ha, pilot saatleri 2. dünya savaşından gelme, ap ro gibi özel bir dizayn değil denilebilir ama bence bu argüman da pek yeterli değil. Sonuçta bu argümanı düşünüp de yukarıdaki sonuca varmamıştır kimse. Bana kalırsa bu önce yukarıdaki sonuca varan birinin o sonucu desteklemek için arayıp, bulup ortaya atacağı bir argüman gibi duracaktır. Bilmem anlatabildim mi

Ayrıca ben TSF SE'ye bakınca önce başka bir saate benzediğini düşünüp daha sonra "Ama o saat aslında diğerleri(AP RO) gibi değil, tarihi bir dizayn zaten. O yüzden çakma sayılmaz." gibi bir düşünce sürecinden geçerek kendimi iyi hissettiğimi sanmıyorum. Bu paragrafı ortaya atılmamış bir söz üzerine yazdım ama olsun

Ayrıca saat düz bir homageden öte bence oldukça güzel bir sentez. Kasa temel olarak hublottan gelme, kadran balldan, tepe AP, tepenin alt ve üstündeki ekstra vidalar nereden bilemedim şimdi, lug kısmı ise ingenieurdan gelme. Bunları kabul ediyorum ama birleşimi güzel olmuş. Ayrıca dakikaların olduğu, kadrandan bir seviye yüksek kısımda güzel olmuş bence. Kadranın ortasındaki 5 yatay şeritte bence kenardaki vidalı kısımlar ile güzel bir uyum gösteriyor. Güzel bir çelik bilezik uydururlarsa alınabilir. Bir de şimdi farkettim tepede 12 yerine 0 yazıyor; onu da düzeltsinler

Renk kombinasyonu bana göre olmasa da birkaç örnek fotoğraf ekleyeyim. Ben gümüş kadran olan modeli tercih ederdim, çelik bilezik ile tabi