TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Fortis IQ LE 999

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Fortis IQ LE 999

Mesaj Bond » 14 Oca 2010, 20:44

Erdem TSF'de sahte saatler hakkında orjinallik teyidi, eğitici ve bilgilendirici mesajlar dışında diğer tanıtım, alım satım vb gibi konulara kesinlikle yer vermiyoruz. Bilgilendirme duyurusu linkte. Daha sonra yeni sistemimizde daha görünür biçimde duyuru yapacağız. Teşekkürler.

http://forum.saatforumu.com/viewtopic.php?f=10&t=1615
Kullanıcı avatarı
Bond
Administrator

Mesaj Bond » 16 Oca 2010, 10:12

İnternette Fortis IQ'dan tesadüfen bir tane gördüm satılık. 042/999 Seri nolu. İsteyen olursa haber versin. :)
Kullanıcı avatarı
Bond
Administrator

Mesaj bizantolog » 16 Oca 2010, 12:19

"Matematikçi saati" diye tanımlarsak yanlış olmaz.
Kullanıcı avatarı
bizantolog

Mesaj erdemm » 17 Oca 2010, 00:13

Bond yazdı:Kendime saat bakarken Fortis IQ'dan tesadüfen bir tane gördüm satılık. 042/999 Seri nolu. İsteyen olursa haber versin. :)

Nerede gördün abi? Detay verir misin biraz?
Zaman hırsızı çok çalar, koluna zincir vurulamaz....
Kullanıcı avatarı
erdemm

Mesaj Bond » 17 Oca 2010, 00:52

Erdem internet üzerinde İngilterede, yetkili satıcısı olan saat firmalarından birisi burada mağaza vb biryerde görmedim yani. Bazı yerlerde var ama belirsiz stok durumu, buradaki ürün kodlu alıma açık direk olarak. Fiyat winder hediyesi ile yaklaşık Clk'nın bahsettiği fiyatlarda £ 1155, daha önce başka ilanlarda yaklaşık $ 1500- 2000 US arasına satılmış.

http://www.jurawatches.co.uk/watch.asp?productid=5706

Özellikleri

Model No.- 596.18.61 IQ L 01
Movement - Mechanical - Automatic
Water Resistant - 200m/660ft
Case Size - 40mm
Clasp - Tang/Pin Buckle
Case - Steel
Dial - Black
Bezel - Fixed
Bracelet/Strap - Leather
Functions - Date
Guarantee - 2 Year Manufacturer
Kullanıcı avatarı
Bond
Administrator

Mesaj erdemm » 18 Oca 2010, 14:13

Hmm.Teşekkürler.Ama bu fiyata bu saati alınmaz bence.Belki İTÜ Matematik Mühendisliği gibi bir yerde okusam alırdım :D.
Zaman hırsızı çok çalar, koluna zincir vurulamaz....
Kullanıcı avatarı
erdemm

Mesaj Clk » 18 Oca 2010, 15:22

Erdemm aslinda cok güzel bir konuya degindin. Asagida yazacaklarimin senin veya yazdiklarin ile yakindan uzaktan alakasi yok. Sonra, bu arkadas neden boyle yazmis deme diye önceden belirtmek istedim.

Fiyat konusu her zaman göreceli bir kavram. Mesela Panerai icinde aynisi söylenebilir ve bu fiyata alinmaz denebilir. Örnek olarak Pam000 yada Pam005 Unitas kökenli makine kullaniyorlar, 3000 Euro ve üstü fiyat bu saatler icin pahali diyecek bir sürü insan taniyorum ama bu saatler piyasada yok satiyor.

Olaylara biraz genis aci ile bakmakta fayda var. Bir saati alirken, o saatin makinesinden daha degerli olan noktalar göz önünde bulundurulmali. Ben zaten su mantigi hic anlamadim, o saatte ETA 2824 var o fiyata alinmaz yada ETA 7750 var alinir gibi banaz ve gözü kör bir mantik dünya üzerinde hicbir yerde yok herhalde. Nedeni cok basit, Isvicre saat endüstrisinin %50 sinden fazlasi oldugu gibi ETA kullaniyor ve %80'i ETA yada ETA bazli makine kullaniyor. O zaman alalim hepimiz birer tane en ucuzundan ETA'li saat diger saatleri yuksek degerler ile alan insanlar ile dalga gecelim.

Ama sunu unutmayin ki, gercek anlamda saat meraklilari her saat sorana Seiko 5 ile cevap veren mantik ile dalga gecmektedir. Delinin biri kuyuya Seiko 5 atmis, geri kalanin tamami arkasindan atlamis :) Biraz daha evrensel olalim, olaylara daha genis acilardan bakalim.

Neden bütün bunlari yazdigima gelince, Fortis IQ Rolf Sachs tarafindan yaratilmis bir sanat eserinin saate aplikasyonudur. Dolayisi ile bu saati salt kol saati olarak algilamak bence yeterli degildir. Sonucta 999 adet üretilmesinin altinda zaten herkes icin olmadigi manasi var. Vacheronun maske serisi icin Vacheron saat basina 77.500 Euro soruyor. Eder mi bu para? Yanlis soru olmaz derim hep ama bu soru yanlis... Bir ürünün degerini pazari ve alicisi belirler. Bu tip ürünler, bu fiyatlar ile pazara cikartiliyor ve yok satiyorsa cevap ta eder demektir.

Resim

Fortis IQ fikrinin cikis noktasi Rolf Sachs calismasi
TÜRK'üm!!! Ülkem TÜRKIYE CUMHURIYETI, bayragim TÜRK BAYRAGI ve milli icecegim RAKI'dir...
Kullanıcı avatarı
Clk

Mesaj Bond » 18 Oca 2010, 19:20

Bencede fiyat normal, Fortis önemli bir saat üreticisi, birçok saatinin fiyatı zaten bu özel modelinden yüksek. Fikrin çıkış noktası kendi tasarladığı Londradaki ünlü Selfridges mağazasının sürrealist vitrin tasarımından. Resim için teşekkürler Clk.
Kullanıcı avatarı
Bond
Administrator

ÖncekiSonraki

• Similar topics
    Cevaplar
    Görüntüleme
    Yazar

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 39 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners