TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

4000 TL Bütçe Giriş ve Orta Segment Divers Önerileri

Hakkında Bilgi Almak İstediğiniz Saatleri Burada Sorabilirsiniz
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Saat Danışma Platforumu Bölümünde Yeni Saatinizle İlgili Bütçe ve Marka/Model Bazlı Tavsiye ve Kullanıcı Tecrübesi Talebinde Bulunabilirsiniz. Düşünülen Kriterlerin Detaylı Olarak Belirtilmesi Üyelerin Daha Rahat Tavsiyelerde Bulunmasını ve Tecrübelerini Paylaşmalarını Sağlayacaktır. Lütfen Açtığınız Konulara Sadece X Model Yorumunuz Nedir Şeklinde Yazmayınız. Sorulan Saatin Model Fotoğrafı, Özellikleri ve Öncelikle Kendi Yorumlarınızı Ekleyerek Sorunuz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: 4000 TL Bütçe Giriş ve Orta Segment Divers Önerileri

Mesaj dolunay » 02 May 2012, 21:32

Belirtmeyi unuttugum bir konu var, arkadaslar. Ciddi atlamisim.
Bu markalarin arkasindaki firma ve destek anlayislari cok onemli.
Mesela Seiko nun Turkiye temsilcisinin ve desteginin cok iyi oldugunu, musterilerinin cok memnun oldugunu duydum.
Bu acidanda bir degerlendirme ve karsilastirma yapilmasini rica ederim.
Turkiye satis sonrasi hizmet kalitesi ve musteri memnuniyetide onemli bir kriter benim icin...
Kullanıcı avatarı
dolunay
 
Mesajlar: 119
Kayıt: 02 May 2012, 11:36

Re: 4000 TL Bütçe Giriş ve Orta Segment Divers Önerileri

Mesaj mucadeleci » 02 May 2012, 22:10

Benim şahsi fikrim şudur ki; Dalış saatlerini aynı zamanda "dressy watch" olarak kullanma geleneğini Sub ile başlatan hatta takım elbise ile dalış yapan James Bond'un dışında bu saati hem dressy hemde diver olarak kullanan çok nadir insan vardır, bence diver dediğiniz saat ile daldığınızda onu kayalığa, tekneye, kuma, balık puluna v.s. sürtüp çizmekten imtina etmemelisiniz. Aylık geliriniz 20.000+ ise amenna sub ile dalışa giderken gözünüzü bile kırpmayın. Özellikle, dili olsa; bayıra karşı yatır beni, oradan aşağı yuvarla beni, aşağıdan yakalayıp yukarılara at beni şeklinde maniler düzecek kıvamdaki Seiko skx007j, bir otomatik diver için biçilmiş kaftandır benim gözümde. Evinize dönüp, güzelce temizlenip dinlendikten sonra kıyafetiniz ne olursa olsun altına bir diver giyme zorunluluğunuz yoksa (James Bond gibi) bir casual yada dressy watch takar çıkarsınız. Özet olarak benim tavsiyem, bir Seiko skx007j alınız ve 4000 tl'ye çok güzel bir dressy hatta yanına'da bir casual saat alınız, böylece bu bütçe ile 3 adet saat edinmiş olursunuz. Bu minvalde düşündüğümde aklıma gelen ilk saatler aşağıdadır bilgilerinize arz olunur :)

1: Seiko skx007j (diver)
2: Seiko sarb065 (dressy)
3: Oris Diver (Cosual)

Not: Acizane fikirlerimdir, hatalı yerleri değerli dostlarım tarafından düzeltilebilir.
Zamana and olsun ki.....
Kullanıcı avatarı
mucadeleci
 
Mesajlar: 7271
Yaş: 44
Kayıt: 23 Kas 2011, 07:18
Konum: İzmir / İstanbul

Re: 4000 TL Bütçe Giriş ve Orta Segment Divers Önerileri

Mesaj drk » 02 May 2012, 22:16

Ben olsam bu fiyata sadece tag heuer aquaracer alır, tepe tepe kullanırdım :)

Ucuz seçenekler için tavsiyem seiko, steinhart.
Kullanıcı avatarı
drk
 
Mesajlar: 11874
Kayıt: 20 Nis 2010, 23:24

Re: 3000 TL Bütçe Giriş ve Orta Segment Divers Önerileri

Mesaj mrbars » 02 May 2012, 22:32

dolunay yazdı:
mrbars yazdı:Bahsi geçen Longines Eta 2824-2
Bahsi geçen Tag Heuer ETA 2824-2
Bahsi geçen Steinhart ETA 2824-2

Ya hocam, ;) şu ETA 2824-2 'yi kullanmayan da yok gibi. :)
Tissot'un da 1000TL civarındaki bazı saatlerinde ETA 2824 ve hatta 2836 kullanan modeller var.

Acaba hepsi aynı kalite ayarın da mı?

Bu forumdaki yazılardan birinde bu ETA mekanizmaların kendi içinde de kalite farklılığı olduğunu okumuştum.
Sanırım bunların da aralarında kalite farkı vardır, yani firma ETA 'dan makinayı alıp üzerinde kalibrasyon veya geliştirmek adına bazı düzenlemeler yapıyor ise ETA 2824-2 'ler aynı olmayacaktır. Bunları aynı gibiymiş gibi değerlendirmek o zaman çok doğru olmaz.

Belki aramızda bu detayı bilen arkadaşlar varsa bu konuya açıklık getirirler. Diye umuyorum.


ETA'ların kendi içinde kalite farkı var. 2824-2'de fabrika çıkış olarak 40-50 EUR mertebelerinde en alt ile en üst fiyat farkı diyelim.
IWC ve Breitling ETA'ları kendileri montajlayabiliyorlar ve mekanizmaya müdahale edebiliyorlar. Ancak Tag veya Longines'in bu fiyat segmentinde mekanizma üzerinde "kayda değer" bir çalışma yaptıklarını zannetmiyorum. Dekor farklı, engraving vs. farklı.
"Harbi" mekanizma tutkusu varsa, ilk "en ucuz" durağınız Rolex olacaktır.
Kullanıcı avatarı
mrbars
 
Mesajlar: 3268
Yaş: 50
Kayıt: 07 Mar 2012, 12:39
Konum: Istanbul

Re: 4000 TL Bütçe Giriş ve Orta Segment Divers Önerileri

Mesaj Thevenin » 02 May 2012, 23:17

Thevenin
Kullanıcı avatarı
Thevenin
 
Mesajlar: 8350
Yaş: 37
Kayıt: 31 Eki 2010, 04:30

Re: 4000 TL Bütçe Giriş ve Orta Segment Divers Önerileri

Mesaj mrbars » 02 May 2012, 23:34

ETA fiyatları ile fikir verebilir:
http://www.ofrei.com/page_183.html

Giriş 2824 ETA ile 3.seviye 2824 fiyatları arasındaki fark 70 USD.
Longines ve Tag 2. seviye 2824 kullanıyor.
Yanılıyorsam düzeltiniz.
Kullanıcı avatarı
mrbars
 
Mesajlar: 3268
Yaş: 50
Kayıt: 07 Mar 2012, 12:39
Konum: Istanbul

Re: 4000 TL Bütçe Giriş ve Orta Segment Divers Önerileri

Mesaj fsinan » 03 May 2012, 08:29

Longines Hydro ve elabore yahut top grade 2824-2 mekanizması;

http://www.youtube.com/watch?v=2rr6pSYAWiM

Bu arada Oris Diver'da Sellita SW200 mekanizma vardır, ETA 2824-2 eşleniğidir.

Oris Diver'ın 44mm belirtilen crown dahil çapı sizi yanıltmasın, kasa yapısı itibari ile tabandan yukarıya kasa daralır, yani ön yüz 41mm eşleniği bir büyüklüğe sahip, yani 44mm standart sub tipi kasalar kadar iri değil.
"Money has no owners, has spenders". -Omar
Kullanıcı avatarı
fsinan
 
Mesajlar: 2013
Yaş: 50
Kayıt: 11 Mar 2010, 17:35

Re: 4000 TL Bütçe Giriş ve Orta Segment Divers Önerileri

Mesaj mrbars » 03 May 2012, 15:57

mucadeleci yazdı:Benim şahsi fikrim şudur ki; Dalış saatlerini aynı zamanda "dressy watch" olarak kullanma geleneğini Sub ile başlatan hatta takım elbise ile dalış yapan James Bond'un dışında bu saati hem dressy hemde diver olarak kullanan çok nadir insan vardır, bence diver dediğiniz saat ile daldığınızda onu kayalığa, tekneye, kuma, balık puluna v.s. sürtüp çizmekten imtina etmemelisiniz. Aylık geliriniz 20.000+ ise amenna sub ile dalışa giderken gözünüzü bile kırpmayın. Özellikle, dili olsa; bayıra karşı yatır beni, oradan aşağı yuvarla beni, aşağıdan yakalayıp yukarılara at beni şeklinde maniler düzecek kıvamdaki Seiko skx007j, bir otomatik diver için biçilmiş kaftandır benim gözümde. Evinize dönüp, güzelce temizlenip dinlendikten sonra kıyafetiniz ne olursa olsun altına bir diver giyme zorunluluğunuz yoksa (James Bond gibi) bir casual yada dressy watch takar çıkarsınız. Özet olarak benim tavsiyem, bir Seiko skx007j alınız ve 4000 tl'ye çok güzel bir dressy hatta yanına'da bir casual saat alınız, böylece bu bütçe ile 3 adet saat edinmiş olursunuz. Bu minvalde düşündüğümde aklıma gelen ilk saatler aşağıdadır bilgilerinize arz olunur :)

1: Seiko skx007j (diver)
2: Seiko sarb065 (dressy)
3: Oris Diver (Cosual)

Not: Acizane fikirlerimdir, hatalı yerleri değerli dostlarım tarafından düzeltilebilir.


Düzeltmek amacıyla haşa ancak fikir açısından; diver ve takım elbise kısmına katılıyorum ancak Rolex Submariner hariç tutulmak kaydıyla. Bilezik detay/ölçülerinden midir, bir diver için küçük sayılabilecek 40 mm çapından mıdır, cyclopstan mıdır bilemiyorum, garip bir şekilde diğer tüm diverlardan daha elegant duran bir diver. Koluma taktığımda noluyoruz demiştim. En klasik takımla da gider. Ancak tabi bütçeden dolayı bu topicin saati değil.

Önerilen 3 saat de çok güzel, ben beğendim listeni.
Sarb065 beğendiğim bir model, geçenlerde araştırmıştım ancak üretim adedi kısıtlı olduğundan bulması zor bir saat. Seijajapan'da vardı, ebayde vardı, pek didişmediydim. Sarb yerine Hamilton Jazzmaster ve Tissot Visodate de olabilir, benzer bütçelerde benzer klasta saatler. Özellikle Visodate sanki 4 gömlek yukarının saati gibi.
Kullanıcı avatarı
mrbars
 
Mesajlar: 3268
Yaş: 50
Kayıt: 07 Mar 2012, 12:39
Konum: Istanbul

ÖncekiSonraki

Dön TSF Saat Danışma Platformu - Ask Your Next Watch

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 57 misafir

   
   
TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista
                                          

     Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      
 

All brand names and trademarks are the property of their respective owners