Benim şahsi fikrim şudur ki; Dalış saatlerini aynı zamanda "dressy watch" olarak kullanma geleneğini Sub ile başlatan hatta takım elbise ile dalış yapan James Bond'un dışında bu saati hem dressy hemde diver olarak kullanan çok nadir insan vardır, bence diver dediğiniz saat ile daldığınızda onu kayalığa, tekneye, kuma, balık puluna v.s. sürtüp çizmekten imtina etmemelisiniz. Aylık geliriniz 20.000+ ise amenna sub ile dalışa giderken gözünüzü bile kırpmayın. Özellikle, dili olsa; bayıra karşı yatır beni, oradan aşağı yuvarla beni, aşağıdan yakalayıp yukarılara at beni şeklinde maniler düzecek kıvamdaki Seiko skx007j, bir otomatik diver için biçilmiş kaftandır benim gözümde. Evinize dönüp, güzelce temizlenip dinlendikten sonra kıyafetiniz ne olursa olsun altına bir diver giyme zorunluluğunuz yoksa (James Bond gibi) bir casual yada dressy watch takar çıkarsınız. Özet olarak benim tavsiyem, bir Seiko skx007j alınız ve 4000 tl'ye çok güzel bir dressy hatta yanına'da bir casual saat alınız, böylece bu bütçe ile 3 adet saat edinmiş olursunuz. Bu minvalde düşündüğümde aklıma gelen ilk saatler aşağıdadır bilgilerinize arz olunur

1: Seiko skx007j (diver)
2: Seiko sarb065 (dressy)
3: Oris Diver (Cosual)
Not: Acizane fikirlerimdir, hatalı yerleri değerli dostlarım tarafından düzeltilebilir.
Zamana and olsun ki.....