TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Antika Omega Automatic Danışma

Antika Saatler ve Cep Saatleri Üzerine Paylaşımlar

Re: Antika Omega Automatic Danışma

Mesaj bulenty » 30 Nis 2012, 22:16

NickyNick yazdı:Bence bu saatin kadranını değiştirmeye gerek yok, camı çıkarıldıgında kadran kesinlikle bu kadar kötü görünmeyecektir...

Önce dağıtılması lazım.Mal o zaman ortaya çıkar.2. resimde flaşh vurmamış yada flaşsız çekilmiş,kadranın iyi olma olasılığı yok,o kadar kötü olmayabilir.
Hobisi olan insan,zararsızdır ve hatta iyi,güzel insandır
Kullanıcı avatarı
bulenty

Mesaj bengisaat » 30 Nis 2012, 23:10

Antika bir saatin kadranı zaruri olmadıkça değişmemelidir ,yılların hatıraları saatin bütünündedir en görsel parçası olan kadran değiştiğinde tüm o mistik havasını kaybeder ,hele takılan kadran yeni ise bence o saate büyük haksızlık yapılmıştır.
Bu nedenle bana tamire gelen tüm dostlarıma öncelikle kadranının mümkün olduğunca ellenmemesi konusunda telkin etmeye çalışırım.
facebook.com/saatatolyesi/
Kullanıcı avatarı
bengisaat

Mesaj bulenty » 01 May 2012, 00:18

bengisaat yazdı:Antika bir saatin kadranı zaruri olmadıkça değişmemelidir ,yılların hatıraları saatin bütünündedir en görsel parçası olan kadran değiştiğinde tüm o mistik havasını kaybeder ,hele takılan kadran yeni ise bence o saate büyük haksızlık yapılmıştır.
Bu nedenle bana tamire gelen tüm dostlarıma öncelikle kadranının mümkün olduğunca ellenmemesi konusunda telkin etmeye çalışırım.

Bu konuda aynı fikirde değilim sizinle,bence orjinali ile değiştirildiğinde ihanet değil daha fazla yaşamasına yardımcı oluruz.
Kullanıcı avatarı
bulenty

Mesaj bengisaat » 01 May 2012, 00:53

Fikirler ayrı olabilir elbette, dediğim gibi bu benim düşüncem,daha doğrusu yıllara dayalı gözlemlerim .
35 yıllık meslek hayatımda saat dostları her zaman başımın tacı olmuştur,ve bu güne kadar tamir ettiğim tüm eski hatıra saatlerin içinde çoğunluğu tamir edilemediği için bir köşeye atılmış yorgun saatlerdi.Hayata döndürdüğüm saatleri kadranıyla ilgili değişim yada boyama gibi işlemleri tercih edenlerin sayısı inanın % 1 i geçmemiştir yani saat dostlarının genel düşüncesi de bu şekildedir ki sizi de kısa bir zamanda olsa aramızda görmeye başladıktan sonra her geçen gün daha sıkı bir saat dostu olduğunuzu gözlemliyorum zamanla sizin düşüncelerinizinde bu yönde değişeceğini düşünüyorum.
Kullanıcı avatarı
bengisaat

Mesaj bulenty » 01 May 2012, 01:54

bengisaat yazdı:Fikirler ayrı olabilir elbette, dediğim gibi bu benim düşüncem,daha doğrusu yıllara dayalı gözlemlerim .
35 yıllık meslek hayatımda saat dostları her zaman başımın tacı olmuştur,ve bu güne kadar tamir ettiğim tüm eski hatıra saatlerin içinde çoğunluğu tamir edilemediği için bir köşeye atılmış yorgun saatlerdi.Hayata döndürdüğüm saatleri kadranıyla ilgili değişim yada boyama gibi işlemleri tercih edenlerin sayısı inanın % 1 i geçmemiştir yani saat dostlarının genel düşüncesi de bu şekildedir ki sizi de kısa bir zamanda olsa aramızda görmeye başladıktan sonra her geçen gün daha sıkı bir saat dostu olduğunuzu gözlemliyorum zamanla sizin düşüncelerinizinde bu yönde değişeceğini düşünüyorum.

Zaman bu Cengiz Bey,ikimizde aynı yaşlardayız,mesleklerimizin örtüşen tarafları da mevcut ve mutlaka deneyimlerimizin de;yeni girdiğim bir hobi-tutku konusunda çok fazla ahkam kesecek halim yok,bunu yanlışta bulurum.Hızlı ama temkinli ilerlediğimi düşünüyorum.Hızlı olmakla acele etmek arasında ki farkı deneyimli insanlar daha iyi taktir ederler.

Değişmez,değiştirilemez denilen ama zamanın değiştirdiği çok şeye şahit oldum.Muhafazakar taraflarımla,yenilikçi taraflarım bazen kendi içimde bile çelişir,,,bir çok insan gibi;zaman diyelim....
Kullanıcı avatarı
bulenty

Mesaj AboveTheRim » 02 May 2012, 03:15

Saatin yapılmış halini merakla bekliyorum ;) :thumbup:
Mutluluk başarıya, başarı ise zamanı değerlendirmeye bağlıdır.
Kullanıcı avatarı
AboveTheRim

Mesaj bulenty » 02 May 2012, 12:51

AboveTheRim yazdı:Saatin yapılmış halini merakla bekliyorum ;) :thumbup:

Saat sahibinden hiç yanıt gelmediğine göre bu konu kapanıp gidecek,,,

Bir taş attım havaya ,gerisini mevlam kayıra ,,

Uysada uymasada...
Kullanıcı avatarı
bulenty

Mesaj bengisaat » 02 May 2012, 14:06

Kendisi,bu konuyu açtıktan sonra Benimle temas kurdu ancak saatin arıza tesbiti ve tamiri sırasında kendisinin annesi ile birlikte başımda beklemesi gerektiğini belirtti .

Zamanımın kısıtlı olması ve servise personel harici girişin yasak olması nedeniyle talebini geri çevirdim zaten tamirleri akşamları sakin ortamda yapıyorum .Sirkecide zamanı uygun olan saatçilere göstermesini tavsiye ettim ,sonucunu bilmiyorum.
Kullanıcı avatarı
bengisaat

ÖncekiSonraki

Dön TSF Antika Saatler & Cep Saatleri - Vintage & Pocket Watches

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 28 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners