asymptote » 06 Nis 2012, 00:51
mertk mekanizmayı önemsemeni anlıyorum, önem sırası olarak bir saatte mekanizma ve kadran benim için de ilk sırayı paylaşırlar. Fakat bence teknik özelliklerde detaya fazla takılıyorsun. Milgauss yada Ball' un manyetik alan rezistansı son derece yeterli. Bir hastanenin MR ünitesinde yada CERN'de meşhur hidron çarpıştırıcısının bakım-onarımında çalışmıyorsan anti-magnetic bir saate ihtiyacın bile yok bana sorarsan.. Nasıl dalgıç saatlerde 100 metre ile 1000 metrenin pratik açıdan bir farkı yoksa aynı şey manyetik rezistanslı saatler için de geçerli. Görünen o ki en çok beğendiğin saat Aquatimer, fakat hem pahalı hem de elden çıkarmak istediğinde (muhtemelen isteyeceksin-yazdıklarından onu anlıyorum) sana çok kaybettirir. Bu durumda Ball doğru bir tercih. Go for it! diyorum ben.. Yalnız tekrar hatırlatmakta fayda görüyorum eğer bir süre kullanıp elden çıkarmayı düşünüyorsan, ileride daha iyi bir saat alırım şimdilik bir dalgıç saatim olsun diyorsan ve çok da marka takıntın yoksa Zenton saatlere bakmanı öneririm. ETA 2892-A2 top mekanizmalı çok kaliteli dalgıç saati üretiyor, ve fiyatı yanılmıyorsam 800 dolar civarı. Kasa ölçüsü bileğime çok büyük gelmeseydi şimdiye bir tane almıştım ben..
"Evrende en büyük ziyan, sorgulama yeteneğini yitirmiş bir beyindir." - A. Einstein