TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

IWC Aquatimer vs Ball SM vs Omega PO vs Tag Aquaracer

Hakkında Bilgi Almak İstediğiniz Saatleri Burada Sorabilirsiniz
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Saat Danışma Platforumu Bölümünde Yeni Saatinizle İlgili Bütçe ve Marka/Model Bazlı Tavsiye ve Kullanıcı Tecrübesi Talebinde Bulunabilirsiniz. Düşünülen Kriterlerin Detaylı Olarak Belirtilmesi Üyelerin Daha Rahat Tavsiyelerde Bulunmasını ve Tecrübelerini Paylaşmalarını Sağlayacaktır. Lütfen Açtığınız Konulara Sadece X Model Yorumunuz Nedir Şeklinde Yazmayınız. Sorulan Saatin Model Fotoğrafı, Özellikleri ve Öncelikle Kendi Yorumlarınızı Ekleyerek Sorunuz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Sizin Tercihiniz?

IWC Aquatimer 2000
9
16%
Omega Planet Ocean
30
55%
Tag Heuer 500M
7
13%
Ball Hydrocarbon
9
16%

Toplam oy : 55

Re: IWC Aquatimer vs Ball SM vs Omega PO vs Tag Aquaracer

Mesaj asymptote » 05 Nis 2012, 21:55

Yazdıklarınızdan mekanizmaya önem verdiğinizi görüyorum ve bu beni mutlu ediyor ;) Pırlant bu modele sahip midir, yada getirtebilir mi bilmiyorum ama size Soprod A10 mekanizmalı Ball Engineer Hydrocarbon Classic III modelini öneririm.
Resim
Resim
Sahip olduğu mekanizma ETA 2892-A2' den en az bir gömlek üstündür. Soprod mekanizma ile ilgili daha önce yazdığım bir tanıtım yazısına şuradan ulaşabilirsiniz:
http://forum.saatforumu.com/viewtopic.php?f=49&t=7042&p=90761&hilit=soprod#p90108
"Evrende en büyük ziyan, sorgulama yeteneğini yitirmiş bir beyindir." - A. Einstein
Kullanıcı avatarı
asymptote

Mesaj mertk » 06 Nis 2012, 00:12

Teşekkürler asymptote önerin için.Bende bu saati ayak üstü sordum getirebiliyormusnuz diye ama getiremiyoruz dediler.Herhalde artık üretilmediğinden bulmak zor diye düşünüyorum benim de çok hoşuma giden bir model.Ama ball lara yakından bakmak özellikle hydrocarbon serisi gerçekten fiyatını hak ediyor diye düşünüyorum internette gördüğümden çok daha kaliteli saatler.Birde kadranlarındaki o derinlik gerçekten hoşuma gitti,bilgisayardan bu anlaşılmıyor malesef.
IVAN BEBEK BİR GÜN TÜRKİYE'YE YOLUN DÜŞECEK!!!
Kullanıcı avatarı
mertk

Mesaj mertk » 06 Nis 2012, 00:16

Birde arkadaşlar ball'un 12.000 a/m milgauss un bunun yaklaşık 5 katı bir değeri var diye biliyorum.Ama bu diğer bahsettiğim saatler iwc,omega,tag herhangi bir antimagnetic özellikleri var mı?Birde shcok rezistansıda 7.500 gs,gerçekten dayanıklı bir saat.Diğer saatlerin şok rezistansı hakkında bilgisi olan var mı?
Kullanıcı avatarı
mertk

Mesaj asymptote » 06 Nis 2012, 00:51

mertk mekanizmayı önemsemeni anlıyorum, önem sırası olarak bir saatte mekanizma ve kadran benim için de ilk sırayı paylaşırlar. Fakat bence teknik özelliklerde detaya fazla takılıyorsun. Milgauss yada Ball' un manyetik alan rezistansı son derece yeterli. Bir hastanenin MR ünitesinde yada CERN'de meşhur hidron çarpıştırıcısının bakım-onarımında çalışmıyorsan anti-magnetic bir saate ihtiyacın bile yok bana sorarsan.. Nasıl dalgıç saatlerde 100 metre ile 1000 metrenin pratik açıdan bir farkı yoksa aynı şey manyetik rezistanslı saatler için de geçerli. Görünen o ki en çok beğendiğin saat Aquatimer, fakat hem pahalı hem de elden çıkarmak istediğinde (muhtemelen isteyeceksin-yazdıklarından onu anlıyorum) sana çok kaybettirir. Bu durumda Ball doğru bir tercih. Go for it! diyorum ben.. Yalnız tekrar hatırlatmakta fayda görüyorum eğer bir süre kullanıp elden çıkarmayı düşünüyorsan, ileride daha iyi bir saat alırım şimdilik bir dalgıç saatim olsun diyorsan ve çok da marka takıntın yoksa Zenton saatlere bakmanı öneririm. ETA 2892-A2 top mekanizmalı çok kaliteli dalgıç saati üretiyor, ve fiyatı yanılmıyorsam 800 dolar civarı. Kasa ölçüsü bileğime çok büyük gelmeseydi şimdiye bir tane almıştım ben..
"Evrende en büyük ziyan, sorgulama yeteneğini yitirmiş bir beyindir." - A. Einstein
Kullanıcı avatarı
asymptote

Mesaj Thevenin » 06 Nis 2012, 00:57

mertk yazdı:...Birde arkadaşlar ball'un 12.000 a/m milgauss un bunun yaklaşık 5 katı bir değeri var diye biliyorum...

5 degil 6.67 kati.

Rolex Oyster Perpetual Milgauss Teknoloji ve Tanıtım :arrow: viewtopic.php?f=13&t=721&p=8823#p8766
Thevenin
Kullanıcı avatarı
Thevenin

Mesaj mertk » 06 Nis 2012, 01:19

Teşekkürler arkadaşlar yorumlarınız için muhendis olduğumdan manyetik alanda çalışacağım bu yüzden sordum diğer saatlerde manyetik özellik varmı diye.Ama ben yok diye biliyorum.Iwc yi yakından görmek istiyorum, ama ball u yakından görme fırsatım oldu ve beğendim ondan büyük ihitmal o olur gibi tercihim.İlerde satmayı da pek düşünmğyorum kullanmasam bile koleksiyon olarak durması yönünde fikrim.2-3 yıl bir saatle geçirdikten sorna satmak biraz zor gelir gibi.Ama satmasamda hani o kadar para verip ondan sonra çokta düşmesi fiyatının biraz kötü olur gibi,ball lar bu konuda benim yabancı forumlardan okuduguma göre değer kaybetmiyormuş.Türkiyede bilinen bir marka değil türkiyede nasıl olur bilemem ama benim için fiyatını hak eden bir saat olsun yeter.
Kullanıcı avatarı
mertk

Mesaj mertk » 09 Nis 2012, 18:51

Şu karşılaştırmaya breitling heritage da eklemek isterdim.Beğendiğim saatler arasında,yakından çok hoş duruyor ama kolumda deneme fırsatı olmadı.Yeni çıkan superocean 42 leri denedim ama çok beğenmedim açıkcası.
Kullanıcı avatarı
mertk

Mesaj alperen » 21 Nis 2012, 16:17

benım tercıhım ıwc olurdu :)
Türk gibi...
Kullanıcı avatarı
alperen

ÖncekiSonraki

Dön TSF Saat Danışma Platformu - Ask Your Next Watch

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 133 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners