TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Tüm Bisikletçiler Buraya

Genel Yaşam Stili Konularını Bulabileceğiniz Bölüm

Re: Tüm Bisikletçiler Buraya

Mesaj asymptote » 03 Nis 2012, 01:22

Ben çoktan toplamıştım bisikleti lakin maşa borusunun içine maşa kelebeğini çakarken fazla kaçırmışım, şimdi onu nasıl halledeceğim kara kara düşünüyorum.. :? Bir de jant setini kendim ördüm, akordunu bir türlü istediğim toleransa getiremiyorum. Bu toplama işi zevkli fakat bir o kadar da yorucu ve yıpratıcı netekim..
"Evrende en büyük ziyan, sorgulama yeteneğini yitirmiş bir beyindir." - A. Einstein
Kullanıcı avatarı
asymptote

Mesaj Vector » 03 Nis 2012, 01:31

:)

Eğer kelebeği gazla gömdüyseniz tek çare yeni maşa almakta...

Durun şaka yapıyorum :lol: Gözden çıkardığınız bir tornavida ile arkadan çekiçle vurarak kelebeğin kanatlarından kırmaya çalışabilirsiniz. Ve ya kelebeği iyice derine çakıp üzerine yeni birtane çakabilirsiniz. Böylece eski kelebek altta kalır.

Ya da iyi bildiğiniz bir bisikletçiye götürün. Onların elbet bir yöntemi vardır böyle durumlar için.
Kullanıcı avatarı
Vector

Mesaj asymptote » 03 Nis 2012, 01:57

Aslında kelebek fazla derine kaçıp maşa borusu içine sıkışmadı. Şöyle ki:
Resim

Maşa borusunu boru kesme aparatıyla kesince sıkışmadan dolayı çapak oluştu ve bu da boru iç çapını düşürdü.. Yalnız ben maşa kelebeğinin bu nispeten ince çapak engelini kolay aşacağını düşündüğüm için boruyu törpülemedim, sadece biraz üzerinden zımparaladım ve kelebeği çaktım. Kelebeği çakınca azalan boru çapından ötürü kelebeğin kanatları iyice büzüldü ve boru içinde yerçekimin ekisiyle hemen aşağıya düştü. Peki boru altından yere neden düşmedi diye soracak olursanız o noktada benim ayrı bir marifetimden bahsetmem gerekiyor. Kelebeği çakmadan önce borunun üzerini küçük çapaklardan arındırmak için zımparaladığım söylemiştim, işte bu zımparalama işleminden arta kalan tozları temizlemek için boru içinden ince bir havlu geçireyim dedim, fakat boru içinde sıkıştı kaldı havlu, şimdi kelebeğim aşağı düşmesine de izin vermiyor :D Yarın atölyeden bir yuvarlak eğe alıp boru kesim yerindeki çapağı bir güzel törpülemeyi bu şekilde kelebeği çaktığım yerden tekrar dışarı çıkarmayı düşünüyorum. Bu arada yeni bir kelebek sipariş ettim, bu sefer daha dikkatli çakacağım :D
"Evrende en büyük ziyan, sorgulama yeteneğini yitirmiş bir beyindir." - A. Einstein
Kullanıcı avatarı
asymptote

Mesaj Thevenin » 03 Nis 2012, 02:02

Vay ne kelebekler dönmüş yeni ogreniyoruz :D Reyiz adim adim gidersek, capsli, step step, lutfen :D
Thevenin
Kullanıcı avatarı
Thevenin

Mesaj asymptote » 03 Nis 2012, 02:15

Thevenin yazdı:Vay ne kelebekler dönmüş yeni ogreniyoruz :D Reyiz adim adim gidersek, capsli, step step, lutfen :D

Coming soon, stay tuned reyiz.. :D
Kullanıcı avatarı
asymptote

Mesaj Vector » 03 Nis 2012, 07:59

Tamam o zaman hiçbir sıkıntı yok demektir. Hiç olmadı yine derinlerde sıkışırsa, Maşayı kilitleyin, bir inşaat demiriyle yukarıdan dalın mala :)

Bu arada maşa nedir?
Kullanıcı avatarı
Vector

Mesaj asymptote » 03 Nis 2012, 21:39

Az önce güç bela hallettim, eğele babam eğele ne sert malzemeymiş arkadaş, yada eğe dandik çıktı bilemiyorum :) Şimdi kelebeği doğru şekilde çaktım, gidon boğazı ve gidon montajını da hallettim. Geriye kaldı çekiş sistemi ve teker grubu montajı. Ona da artık Allah kerim.. :D
Maşa Rock Shox Dart 3
Kullanıcı avatarı
asymptote

Mesaj drk » 03 Nis 2012, 21:41

Asymptote, kolay gelsin :thumbup:
Kullanıcı avatarı
drk

ÖncekiSonraki

Dön TSF Yaşam Stili - Lifestyle & Entertainment

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 86 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners