TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

8000 TL Bütçe Kahve Kayış Siyah Kadran Çelik Saat Önerisi

Hakkında Bilgi Almak İstediğiniz Saatleri Burada Sorabilirsiniz
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Saat Danışma Platforumu Bölümünde Yeni Saatinizle İlgili Bütçe ve Marka/Model Bazlı Tavsiye ve Kullanıcı Tecrübesi Talebinde Bulunabilirsiniz. Düşünülen Kriterlerin Detaylı Olarak Belirtilmesi Üyelerin Daha Rahat Tavsiyelerde Bulunmasını ve Tecrübelerini Paylaşmalarını Sağlayacaktır. Lütfen Açtığınız Konulara Sadece X Model Yorumunuz Nedir Şeklinde Yazmayınız. Sorulan Saatin Model Fotoğrafı, Özellikleri ve Öncelikle Kendi Yorumlarınızı Ekleyerek Sorunuz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: 8000 TL Bütçe Kahve Kayış Siyah Kadran Çelik Saat Öneris

Mesaj drk » 01 Nis 2012, 14:41

Bond çok önemli bir konuya değinmiş. Maalesef birçok marka yanlış stratejiler yüzünden asla hak ettikleri değeri göremedi ve bu durum halen devam etmekte.

Zenith pilot kronograf oldukça güzel bir model, bicompaxları sevdiğimden bunu da çok beğendim ancak modern60ın el primero ile ilgili önceki yazıları yüzünden mekanizmaya biraz mesafeliyim.

Bell rossun br123 ve 126 serileri bence harika. Hatta bir ara br12 kronografı almayı düşünmüştüm ancak içindeki modüler kronogaraf yüzünden o fiyatı haketmediğini düşündüm, keşke 7753 olsaydı.

Breitling de seçenek çok ama fazla spor tasarımlı ve parlak saatler, zevk meselesi.

Chopard mille miglianın kronografsız modellerine de bakılabilir.

Glashütte senator serisinden saat almak da mümkün. Bence bu seçeneği iyice düşünmek gerek.

IWC, portofinodan seçenekler mümkün ama bence diğer seçeneklere göre zayıf kalıyorlar.

Panerainin giriş seviye base ve marina luminor ayrıca radiomirler tasarımıyla diğerlerinden kolayca sıyrılıyor.

Omega da seçenek çok, aynı şekilde tag heuerde de. Kahverengi deri kayış bence kriterler içinde olmamalı, sonuçta birçok saate sonradan alacağınız herhenagi bir kayış takılabilir.

Bütçe yüksetlme kısmı 5-6bin daha artarsa bir submariner alınır ve yola devam edilir ;)
Kullanıcı avatarı
drk

Mesaj buTa » 01 Nis 2012, 14:58

Önerilenler içerisinde Zenith Pilot benim de çok beğendiğim ve araştırdığım bir model. Ancak fiyatı 8000 lerin çok üzerinde Türkiye'de maaalesef. Yurtdışı satışları örneğin chrono24 de 9500-10500 TL aralığında olmasına rağmen, Türkiye liste fiyatı Saatolog dergisinde 7815 CHF olarak geçiyor. Bu model Türkiye'ye henüz gelmemiş, gelirse çok iyi bir indirimle 12000 TL na ancak alınabilir. Bütçeyi artırırsanız kesinlikle öneririm.
Zenith dışında forumda da çok popüler olan ve benimde yakın bir zamanda almayı planladığım Panerai giriş seviye modellerini kesinlikle önerebilirim. (üstelik 2. el satışında da çok değer kaybetmeyen.) Bence hem spor ,hem de takım elbise ile rahatlıkla kullanabileceğiniz modeller mevcut. 8000 TL ye yakın fiyatları ile Pam000-112-005-111-210-380 modellerine bakabilirsiniz. Üstelik istediğiniz her türlü renk kayışlada kullanabilirsiniz.
Bunların dışında Tag Heuer Monza, yeni çıkan Tag 1887 Calibre Carrera modelleride oldukça şık modellerdir.
Kullanıcı avatarı
buTa

Mesaj mucadeleci » 01 Nis 2012, 15:14

Bond yazdı:Elbette önemli olan Drago'nun beğenmesi ama Zenith El Primero Pilot oldukça güzel ve gerçek Zenith karakterine uygun bir model. Global fiyatlandırması tam bütçesi ile örtüşür ama ne yazık ki bu marka içim Türkiye'de global fiyatı yakalamak zor Mücadeleci. Artık çoğu önemli markanın Global ve Türkiye listesi kur çevrimleri dışında hemen hemen aynı. Çeşitli markalarda bu ayarlamayı sağlayamayan distribütörlerin artık bazı çalışmalar yapmasında fayda var diyebilirim. Yoksa müşterilerini buna uyum sağlayan markalara kaptırmaları içten bile değil ;) Hatta kaptırdılar bile :)

+1
daha 2-3 gün önce armada'da aslan saat'de denedim ve sordum el primero serisini fiyatlar uçuktu...
Zamana and olsun ki.....
Kullanıcı avatarı
mucadeleci

Mesaj drk » 01 Nis 2012, 15:20

Bir tavsiye daha ;)

Resim
Kullanıcı avatarı
drk

Mesaj aokyy » 01 Nis 2012, 15:25

Zenith olacaksa bence Espada daha güzel olur.

viewtopic.php?f=162&t=8037&p=117781&hilit=zenith+espada#p117781
Kullanıcı avatarı
aokyy

Mesaj vmetin » 01 Nis 2012, 15:31

Kişisel fikrim Panerai. Çünkü hem kayış alternatifi çok hemde ikinci eli kuvvetli.
Kullanıcı avatarı
vmetin

Mesaj vincefb » 01 Nis 2012, 17:40

Deli divane olma Drago sık dişini biraz daha :D

Dışarda millet 3-4 aylık Sub ları veriyor 11-12 bin Tl.ye bekle biraz daha Sub alalım sana ömrünün sonuna kadarda kullan geç ;)
Kullanıcı avatarı
vincefb

Mesaj mucadeleci » 01 Nis 2012, 17:49

Bond yazdı:Aslında kayışa takılmamak lazım yani bir kriter olmamalı bence, nasılsa modele yakıştığı sürece istediğin kayışı kullanabilirsin. Orijinal kayışlardan çok daha iyi kalitede kahve kayışlar almak mümkün. Bu sebeple çelik bilezik versiyon olup kayışta yakışacak bir model düşünebilirsin.

+1 diyorum ve içindeki idealist adamı dinle diyorum *Drago, al şu efsaneyi ömür boyu kullan diyorum *vincefb den biraz farklı olarak :)
Resim
Zamana and olsun ki.....
Kullanıcı avatarı
mucadeleci

ÖncekiSonraki

Dön TSF Saat Danışma Platformu - Ask Your Next Watch

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 137 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners