TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Swatch - Casio Saat Seçimi

Hakkında Bilgi Almak İstediğiniz Saatleri Burada Sorabilirsiniz
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Saat Danışma Platforumu Bölümünde Yeni Saatinizle İlgili Bütçe ve Marka/Model Bazlı Tavsiye ve Kullanıcı Tecrübesi Talebinde Bulunabilirsiniz. Düşünülen Kriterlerin Detaylı Olarak Belirtilmesi Üyelerin Daha Rahat Tavsiyelerde Bulunmasını ve Tecrübelerini Paylaşmalarını Sağlayacaktır. Lütfen Açtığınız Konulara Sadece X Model Yorumunuz Nedir Şeklinde Yazmayınız. Sorulan Saatin Model Fotoğrafı, Özellikleri ve Öncelikle Kendi Yorumlarınızı Ekleyerek Sorunuz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Swatch - Casio Saat Seçimi

Mesaj SeRxx » 04 Mar 2012, 21:00

Bu modelin kadran rengi farklı olan SND697 modelini kullanıyorum kesinlikle fiyatını hak eden bir saat :thumbup:
Seko Chronograph modelleri bu fiyat aralığında çok güzel bir alternatif sizi asla pişman etmez ..
Ödemeyi nakit yapacaksanız güzel pazarlık şansınız olabilir (%30 civarı )
Kullanıcı avatarı
SeRxx

Mesaj adamentium » 04 Mar 2012, 21:38

serxx yazdı:Bu modelin kadran rengi farklı olan SND697 modelini kullanıyorum kesinlikle fiyatını hak eden bir saat :thumbup:
Seko Chronograph modelleri bu fiyat aralığında çok güzel bir alternatif sizi asla pişman etmez ..
Ödemeyi nakit yapacaksanız güzel pazarlık şansınız olabilir (%30 civarı )

İnşallah öyle olur. Seiko marka olarak zaten eskiden beri bildiğim kalitesine güvendiğim bir marka. Malum dedelerimde olsun , babam da felan hep Seiko , Citizen gördüm.

Yalnız aklıma gelmişken saatin arkasında mov. japan yazısını görünce saatçiye saatin Japon üretim olup olmadığını sordum kesinlikle Japon olduğunu söyledi , bazı modellerinin çinde üretildiğini sorduğumda sadece saat kapağının çin de üretildiğini , mekanizmasının ve diğer malzemelerin kesinlikle Japon malı olduğunu belirtti. Satıcının verdiği bilgi doğru mudur?

Ödemeyi de büyük ihtimalle kredi kartıyla halledecek arkadaşım. Malum öğrenci adamız. Yine de pazarlık şansımızı zorlarım biraz :thumbup:
Kullanıcı avatarı
adamentium

Mesaj SeRxx » 04 Mar 2012, 22:09

Ben de mekanizmanın Japon üretimi olduğunu biliyorum ...
Bazı Seiko 5'lerde model sonunda J varsa Japon üretimi ; K varsa Kore üretimi oluyor..
Kullanıcı avatarı
SeRxx

Mesaj conbay » 04 Mar 2012, 23:42

serxx yazdı:Ben de mekanizmanın Japon üretimi olduğunu biliyorum ...
Bazı Seiko 5'lerde model sonunda J varsa Japon üretimi ; K varsa Kore üretimi oluyor..

Peki bu uretimler arasinda bir fark var mi yoksa tamamen bir satis politikasi mi
"Dalgalandığın yerde ne korku, ne keder...
Gölgende bana da, bana da yer ver !
Sabah olmasın, günler doğmasın ne çıkar.
Yurda ay yıldızın ışığı yeter."
Arif Nihat Asya
Kullanıcı avatarı
conbay

Mesaj SeRxx » 04 Mar 2012, 23:56

conbay yazdı:

Peki bu uretimler arasinda bir fark var mi yoksa tamamen bir satis politikasi mi

Conbay bu konuda tam bir bilgim yok fakat Japon üretimler fiyat olarak daha fazla ve ben kalite olarak biraz daha iyi olduğunu düşünüyorum ...
Kullanıcı avatarı
SeRxx

Mesaj conbay » 05 Mar 2012, 00:35

serxx yazdı:
conbay yazdı:

Conbay bu konuda tam bir bilgim yok fakat Japon üretimler fiyat olarak daha fazla ve ben kalite olarak biraz daha iyi olduğunu düşünüyorum ...

Evet fiyat olarak fazlalar...Ama kalite olarak ne gibi bir farkın olduğunu merak ediyorum. Örneğin parçaları Çin'deki Seiko fabrikasında üretilip, Japonya'da mı birleştiriliyor ? Ya da parçalarda kullanılan malzemelerin kalitesinde mi bir farklılık var? Bence ayrıntılı inceleme gerektiren bir konu...
"Dalgalandığın yerde ne korku, ne keder...
Gölgende bana da, bana da yer ver !
Sabah olmasın, günler doğmasın ne çıkar.
Yurda ay yıldızın ışığı yeter."
Arif Nihat Asya
Kullanıcı avatarı
conbay

Mesaj adamentium » 05 Mar 2012, 00:48

Konuya vakıf olmayan ama conbayın sorusunu merak eden birisi olarak saatin arkasında made in prc yazısını görmediğimi belirteyim. Movement Japan yazıyordu sadece :)
Kullanıcı avatarı
adamentium

Mesaj SeRxx » 05 Mar 2012, 00:51

Saatte önemli olan parçaların üretim aşamasıdır o yüzden birleştirme işleminin yeri ve mükemmelliği nasıl olursa olsun, üretim aşamasında kaliteden ve işçilikten ödün verilmişse yine ortaya kötü bir ürün çıkar ... Çin'de yapılan üretim maliyeti mümkün olduğunca minimum düzeye çekmek amacı taşıyorsa mutlaka kaliteden ödün verilir. Seiko 5'leri çok seviyor olsak da belirli bir kalite seviyeleri vardır ve bu kalite seviyesini kendi içinde Japon - Kore üretimi diye ayırmanın önemliliği de ayrı bir konu ...
Tabi kesin bilgiler olursa bu konu daha iyi yorumlanabilir.
Kullanıcı avatarı
SeRxx

ÖncekiSonraki

Dön TSF Saat Danışma Platformu - Ask Your Next Watch

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 42 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners