TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Swatch - Casio Saat Seçimi

Hakkında Bilgi Almak İstediğiniz Saatleri Burada Sorabilirsiniz
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Saat Danışma Platforumu Bölümünde Yeni Saatinizle İlgili Bütçe ve Marka/Model Bazlı Tavsiye ve Kullanıcı Tecrübesi Talebinde Bulunabilirsiniz. Düşünülen Kriterlerin Detaylı Olarak Belirtilmesi Üyelerin Daha Rahat Tavsiyelerde Bulunmasını ve Tecrübelerini Paylaşmalarını Sağlayacaktır. Lütfen Açtığınız Konulara Sadece X Model Yorumunuz Nedir Şeklinde Yazmayınız. Sorulan Saatin Model Fotoğrafı, Özellikleri ve Öncelikle Kendi Yorumlarınızı Ekleyerek Sorunuz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Swatch - Casio Saat Seçimi

Mesaj adamentium » 29 Şub 2012, 00:14

conbay yazdı:2005 yılında bana hediye edilen bir swatch saat var...Günlük olarak 2011 Aralık ayına ayına kadar kullandım. Hala çalışıyor ve hiçbir sorunu yok. Özellikle çelik kordonu son almış olduğum seiko (sndc 45p1) den çok daha ergonomik, baklaları kesiminden dolayı söz konusu tüy sıkışması gibi sorunlar yaşanmıyor. En çok muzdarip olduğum konusu 1,5 yılda bir pilinişn bitmesi ve camlarının çok kolay çiziliyor oluşları.

Ama swatch gayet iyi bir markadır diye düşünüyorum. Hatta fotoğrafını da ekliyeyim hemen :)

Hocam sizin Swatchunuz da gayet güzelmiş. Modeli nedir ? Aslına bakarsanız model olarak Casio lara nazaran Swatch u daha çok beğendim. Linkini verdiğim saati hem klasik hem spor giyimde kullanabilirim diye düşünüyorum ancak Swatchların genel olarak çabuk bozulan , çabuk yıpranan saatler olduğu söylenince kafam karıştı ve alternatifler aramaya başladım. Bu fiyat aralığında da görünüm olarak beni tatmin eden tek marka Casio oldu.

@ Drk ve @ Msturan ve @serxxx cevapler için çok teşekkür ederim arkadaşlar. Benim de verdiğim casio modellerinde ilk önceliğim Drk nin belirtmiş olduğu EF-563DB arkasından da EF-550D-1A.

Özellikle merak ettiğim konular ;

- Swatch marka saatlerde tamir olasılığı mümkün müdür? Yani basit bir arızadan dolayı saatimi çöpe atmak istemem .

- Swatch saatlerde özellikle pil değişiminden sonra pil yuvasından su aldığı idda edilmekte bu durum doğru mudur ?

- Herşeyden önce bu fiyat aralığında olan verdiğim linklerdeki Casio larla kullanım ömrü olarak çok fazla fark eder mi ? Netice de saatlerden anlamasam da ( ki hakikaten anlamıyorum ) bahsi geçen fiyat aralığında mekanizma kaliteleri arasında dağlar kadar fark olur mu ? Kullanım ömürleri arasında ? Ki ben de titiz kullanan birisiyimdir genellikle eşyalarımı. Mevcut tecrübelerinizden ve muhtemelen iki markayıda bilen sizler ne diyebilirsiniz ?

-Siz özellikle saat seven ve gündelik hayatta da muhtemelen insanların hangi saati taktığına dikkat eden insanlar olarak sizce bu saatlerin dışarda kullanılma oranı nedir? Yani her üç kişiden birinde görme gibi bir durum söz konusu olacak mı :roll: Böyle bir durum varsa pek tercih etmek istemiyorum açıkcası.

- Ve yine de alternatif modeller önermek isterseniz öneriye açığım. Saat tarzımı az çok anlamışsınızdır. Spor saat ( gümüş tonları ve klasik olarak da yeri geldiğinde takılabilecek ), çelik veya deri kordon farketmez. Bütçem 500 tl .

Tekrardan teşekkürler herkese.
Kullanıcı avatarı
adamentium

Mesaj conbay » 29 Şub 2012, 00:24

Swatch'lar özellikle marka bilinirliği bakımından yaygın olan saatler, bu kapsamda ciddi anlamda satış noktalarına rastlayabilirsiniz Türkiye'de...Bu tamir ve bakım için oldukça güven verici bir durum. Kullandıkları mekanizmaların Swiss olması bence önemli bir özellik.

Bunların dışında pil değişimnden sonra herhangi bir sorun yaşamazsınız. Koskaca Swatch bir pil değişiminden sonra saatine su kaçırtacaksa gider çin malı saatler alırsınız :)

Çevrenizdeki kitlenin hangi saatleri taktığını bilemiyorum. Lakin aynı saatten denk gelme olasalığının oldukça düşük olduğunu düşünüyorum.

Bütçeniz gayet iyi bu kapsamda acele etmeden sakin bir şekilde iyi tercihler yapabilirsiniz. Özellikle forumdaki 'genel sohbet' 'saat danışma' ana başlıklarının altında kafanıza yatacak çok güzel modeller var. Orient, Seiko, Swatch, Pulsar, Lorus, Casio ve Citizen sizin bu bütçeniz için en iyi markalar.

Fotoğrafının paylaştığım saati yanıma almadım şu anda Ankara'da gidince öğrenirim ama piyasada bulabileceğinizi sanmam çünkü 2005 koleksiyonu her yıl yenilendiği için bu kataloglar bu saat 2 sene kadar yaygın kullanıldı, sonrasında farklı yeni modeller çıkarıldı...
"Dalgalandığın yerde ne korku, ne keder...
Gölgende bana da, bana da yer ver !
Sabah olmasın, günler doğmasın ne çıkar.
Yurda ay yıldızın ışığı yeter."
Arif Nihat Asya
Kullanıcı avatarı
conbay

Mesaj SeRxx » 29 Şub 2012, 00:36

Conbay'ın söylediklerine ek olarak:
Swatch kullanan arkadaşlarımda su kaçırma olayına rastladım ama pille alakası var mı bilmiyorum :?:
Kesinlikle Seiko Chronograph modellerine de bakın çok daha iyi bir seçim olur :thumbup:
Kullanıcı avatarı
SeRxx

Mesaj adamentium » 29 Şub 2012, 01:06

@conbay benim de belirttiğim YCS410GX modeli 2001 den beri üretilen klasik modellerinden. Swatch galiba belli başlı modellerin üretimini klasik olarak uzun süre yapıyor ? Bu bahsettiğiniz diğer markalara da göz atacağım. Lorus olsun , Pulsar olsun vs.

@serxx seiko chronograph lardan benim gördüğüm bir tek model vardı fiyat aralığım içerisinde. Yine de bakıyorum hemen :thumbup:
Kullanıcı avatarı
adamentium

Mesaj conbay » 29 Şub 2012, 01:11

İnternette gördüğünüz fiyatlar saatçiye gittiğinizde hele ki nakit alımlarda çok ciddi indirimlere dönüşüyor. Kendi alışverişlerime 2 örnek verebilirim.

http://forum.saatforumu.com/viewtopic.php?f=62&t=7184#axzz1niWF5efi

http://forum.saatforumu.com/viewtopic.php?f=62&t=7073#axzz1niWF5efi
En son conbay tarafından 29 Şub 2012, 01:40 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
Arif Nihat Asya
Kullanıcı avatarı
conbay

Mesaj adamentium » 29 Şub 2012, 01:32

conbay yazdı:İnternette gördüğünüz fiyatlar saatçiye gittiğinizde hele ki nakit alımlarda çok ciddi indirimlere dönüşüyor. Kendim alışverişlerime 2 örnek verebilirim.

http://forum.saatforumu.com/viewtopic.php?f=62&t=7184#axzz1niWF5efi

http://forum.saatforumu.com/viewtopic.php?f=62&t=7073#axzz1niWF5efi

Başlıkları okudum. Seiko ve Orient modelleri tam olarak tarzım olmasa da Lorus saatinizi gerçekten beğendim. Hatta internetten fiyatına bakmak istedim ( aldığınız fiyat çok uygun bu arada ) ama galiba model numarasını yanlış verdiniz ? Çünkü tek bulabildiğim sonuç yine bu site oldu :)

Model numarasını bir kontrol ederseniz bu saati de listeme rahatlıkla ekleyebilirim ? Neticede şimdi kafamda modelleri belirleyip bir de mağazada bakmak gerekiyor bu meretlere :)
Kullanıcı avatarı
adamentium

Mesaj conbay » 29 Şub 2012, 01:37

RT341AX-9 Lorus'u bu şekilde yazarsanız internette bulabilirsiniz. Aydın Saat'ın bayilerinden olan bir saatçiye gidip üründen sipariş de verebilirsiniz. Liste fiyatı 230 TL, ben nakit olarak 150 TL'ye almıştım...

Günlük olarak kullanıyorum gayet memnunum, tavsiye ederim.
Arif Nihat Asya
Kullanıcı avatarı
conbay

Mesaj adamentium » 04 Mar 2012, 20:46

Arkadaşlar bugün saatlere bakmak için saatçileri biraz gezdim ve Seiko nun SND703P1 Chronograph modelini çok beğendim. Şıklık olarak kesinlikle Swatch YCS410GX den daha şık bir model. Ve internetteki resimlerinden çok daha güzel buldum bu modeli elime aldığımda. Saatin fiyatının 670 tl dan 520 tl ya indiğini öğrendim. Muhtemelen pazarlıkla 480-500 tl gibi bir rakama alırım bu modeli. Casio almaktan da modelleri çok tek düze olduğu için vazgeçtim.

http://desmond.imageshack.us/Himg716/sc ... res=medium
http://img405.imageshack.us/img405/1937/dscf1553a.jpg
http://img337.imageshack.us/img337/4804/dscf1555.jpg
http://sp176.pwp.blueyonder.co.uk/wa/DSC00093.jpg

Özelliklerini de yazayım ;

*Paslanmaz çelik kasa
*Paslanmaz çelik bilezik kordon
*Kronograf
*Tarih göstergesi
*Kristal cam
*100 Metre su geçirmezlik

Zannedersem şu ana kadar baktığım modeller arasında en kaliteli model bu ? Kristal Cam ve bunun yanı sıra Seiko üretimi . Siz ne düşünüyorsunuz bu model için ? Sizce doğru bir karar mı veriyorum alternatifler göz önüne alındığında ? Ve ayrıca saati kuz optik den almayı düşünüyorum. Bu tür saatçilerde pazarlık şansı mevcut mudur ? :champ:
Kullanıcı avatarı
adamentium

ÖncekiSonraki

Dön TSF Saat Danışma Platformu - Ask Your Next Watch

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 25 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners