conbay yazdı:2005 yılında bana hediye edilen bir swatch saat var...Günlük olarak 2011 Aralık ayına ayına kadar kullandım. Hala çalışıyor ve hiçbir sorunu yok. Özellikle çelik kordonu son almış olduğum seiko (sndc 45p1) den çok daha ergonomik, baklaları kesiminden dolayı söz konusu tüy sıkışması gibi sorunlar yaşanmıyor. En çok muzdarip olduğum konusu 1,5 yılda bir pilinişn bitmesi ve camlarının çok kolay çiziliyor oluşları.
Ama swatch gayet iyi bir markadır diye düşünüyorum. Hatta fotoğrafını da ekliyeyim hemen
Hocam sizin Swatchunuz da gayet güzelmiş. Modeli nedir ? Aslına bakarsanız model olarak Casio lara nazaran Swatch u daha çok beğendim. Linkini verdiğim saati hem klasik hem spor giyimde kullanabilirim diye düşünüyorum ancak Swatchların genel olarak çabuk bozulan , çabuk yıpranan saatler olduğu söylenince kafam karıştı ve alternatifler aramaya başladım. Bu fiyat aralığında da görünüm olarak beni tatmin eden tek marka Casio oldu.
@ Drk ve @ Msturan ve @serxxx cevapler için çok teşekkür ederim arkadaşlar. Benim de verdiğim casio modellerinde ilk önceliğim Drk nin belirtmiş olduğu EF-563DB arkasından da EF-550D-1A.
Özellikle merak ettiğim konular ;
- Swatch marka saatlerde tamir olasılığı mümkün müdür? Yani basit bir arızadan dolayı saatimi çöpe atmak istemem .
- Swatch saatlerde özellikle pil değişiminden sonra pil yuvasından su aldığı idda edilmekte bu durum doğru mudur ?
- Herşeyden önce bu fiyat aralığında olan verdiğim linklerdeki Casio larla kullanım ömrü olarak çok fazla fark eder mi ? Netice de saatlerden anlamasam da ( ki hakikaten anlamıyorum ) bahsi geçen fiyat aralığında mekanizma kaliteleri arasında dağlar kadar fark olur mu ? Kullanım ömürleri arasında ? Ki ben de titiz kullanan birisiyimdir genellikle eşyalarımı. Mevcut tecrübelerinizden ve muhtemelen iki markayıda bilen sizler ne diyebilirsiniz ?
-Siz özellikle saat seven ve gündelik hayatta da muhtemelen insanların hangi saati taktığına dikkat eden insanlar olarak sizce bu saatlerin dışarda kullanılma oranı nedir? Yani her üç kişiden birinde görme gibi bir durum söz konusu olacak mı

- Ve yine de alternatif modeller önermek isterseniz öneriye açığım. Saat tarzımı az çok anlamışsınızdır. Spor saat ( gümüş tonları ve klasik olarak da yeri geldiğinde takılabilecek ), çelik veya deri kordon farketmez. Bütçem 500 tl .
Tekrardan teşekkürler herkese.