Saat Tamiri Ustaları, Ekipmanları, Servis Ve Bakım Merkezlerinden Bilgiler
Forum kuralları
Sayın Üyelerimiz, Saat Servis Merkezi bölümümüzde saat tamiri ve servisi konularındaki sorularınızı saat ustalarına sorabilirsiniz. Ustalar ve merkezler tarafından verilecek tavsiye ve yardımlar gönüllülük prensibi neticesinde yapılmaktadır. Forumumuza üye olan ustalar veya saat tamir merkezlerinin yardım zorunluluğu bulunmamaktadır, sorularınızı sorarken bu durumu dikkate almanızı rica ederiz.
TSF
nnyn » 13 Şub 2012, 01:22
Merhaba,
Saatlerle ilgili terminolojiye hakim değilim. O sebeple muhtemel hatalar için af buyrunuz.
Yaklaşık 10 aydır kullandığım Tissot Visodate'im var. Son 2 aydır şu sorunla karşılaşıyorum: Kurma kolu (tepe ?) zaman zaman kilitleniyor ve yalnızca geri dönüyor. Aldığımdan bu yana saatin enerjisi varken dahi ileri döndürebiliyordum ancak şu an bu mümkün değil. Aksi takdirde çark(?)lara zarar verecekmiş gibi bir duurm hasıl olduğundan ben de kurcalamayı bırakıyorum.
Bu durum saatin enerjisi boşalmışken yahut boşalmaya yakınken düzeliyor ve yeniden saat kurulabiliniyor.
Saat Tevfik Aydın'dan alınma değil ancak LPI garantisi mevcut. Nasıl bir yol izleyeyim?
-

nnyn
-
bengisaat » 13 Şub 2012, 01:50
Saati LPI ya gönderirseniz iyi olur görmeden kesin bir şey sçylemek doğru değil çünki kurma kolunun toz ve silikonunun kuruması gibi basit bir durum da olabilir otomatik çarklarının yaylarında bir sorun yada kurma çarkında sürtünme de ...
En son
bengisaat tarafından 13 Şub 2012, 02:03 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
facebook.com/saatatolyesi/
-

bengisaat
-
-
nnyn » 13 Şub 2012, 01:58
Teşekkür ederim.
-

nnyn
-
Dön TSF Saat Servis Merkezi - Watch Service Centre
Kimler çevrimiçi