TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Düşen Jacques Lemans G229B Saat Çalışmıyor

Saat Tamiri Ustaları, Ekipmanları, Servis Ve Bakım Merkezlerinden Bilgiler
Forum kuralları
Sayın Üyelerimiz, Saat Servis Merkezi bölümümüzde saat tamiri ve servisi konularındaki sorularınızı saat ustalarına sorabilirsiniz. Ustalar ve merkezler tarafından verilecek tavsiye ve yardımlar gönüllülük prensibi neticesinde yapılmaktadır. Forumumuza üye olan ustalar veya saat tamir merkezlerinin yardım zorunluluğu bulunmamaktadır, sorularınızı sorarken bu durumu dikkate almanızı rica ederiz.

TSF

Mesaj bekirkat » 09 Şub 2012, 18:39

Merhaba,

Bugün yaklaşık 50 cm mesafeden saatim taş zemine düştü ve saniyesi durdu. 2 ay önce saatvesaat'in internet satışından almıştım. Saat Jacques Lemans G229B. Mekanizması Claro 888.

Bu saati şimdi servisine mi göndermeliyim, yoksa bir saatçiye mi göstermeliyim? Daha önce saatvesaat'in servisiyle muhatap olanınız oldu mu acaba? Servise göndersem astarı yüzünden pahalı olur mu diye düşünüyorum.

Teşekkürler.
nam sine doctrina vita est quasi mortis imago
Kullanıcı avatarı
bekirkat

Re: Düşen Jacques Lemans G229B Saat Çalışmıyor

Mesaj msturan » 09 Şub 2012, 18:51

Saat&saat servisine camı kırılan(yine 50 cm'den, ama yüzüstü bir dalıştı benimki) Hamilton'ımın camını değiştirmeye göndermiştim, 210 lira fiyat verdiler. Ayrıntıları şuradan okuyabilirsin bekirkat :arrow: viewtopic.php?f=13&t=6320&hilit=khaki+limited&start=50#p94082 fakat saatine düşme sonucu ne olmuş olabileceğini bengisaat, modern60 gibi bilgili üstadlar yazacaktır, fiyat o zaman belki daha tahmin edilebilir olur :thumbup: Geçmiş olsun..
Eğer bir Patek Philippe'e sahipseniz, artık ölebilirsiniz demektir. Mission Completed.
Kullanıcı avatarı
msturan

Mesaj SeRxx » 09 Şub 2012, 19:02

Gecmis olsun ... Msturan'ın bekleme süresini de göz önünde bulundurun ;)
Kullanıcı avatarı
SeRxx

Mesaj bengisaat » 10 Şub 2012, 00:07

Saati görmeden bir şey söylemek zor ancak Düştüğü anda durması söz konusu olduğunda en iyi ihtimalle maşa atlaması olabilir.
En kötü ihtimalle içindeki çarklardan bir yada bir kaçının kırılması ki ; bu uzak bir ihtimaldir.

Düştükten sonra bir süre çalıştıysa, özelliklede sık sık durma ve çalıştığında çok ileri gitme görüldüyse pandülde bir sorun akla gelir.

Saatin illaki görülmesi gerekiyor kullanıcı hatası olarak değerlendirileceğinden sevise gitmesinin bir anlamı yok çünki hem çok daha yüksek bir fiyat çıkacaktır hemde uzun süre beklenmesi söz konusu olacaktır.
facebook.com/saatatolyesi/
Kullanıcı avatarı
bengisaat

Mesaj bekirkat » 10 Şub 2012, 00:20

Cevaplar için teşekkürler. Eve dönene kadar saati evirdim çevirdim kurdum, ayarıyla turlattım ama hiç tepki vermedi.

Biraz cahil cesareti diyelim, eve geldikten sonra iki hafta once ebay'den aldığım saat tamir setiyle daha önce başka saatlerde yapmış olduğum bir iki denemeye de güvenerek saati açtım ve evirip çevirdim, otomatik kurmayı sağlayan rotorun vidasını söktüm, belki ters birşeyler gözüme çarpar diye rotoru çıkardım. Sonra biraz kurdum o sırada saatin kalbi atmaya başladı 8-) Ben de o şekilde kapağını kapattım. Bir saat bekledim çalışmaya devam edecek mi diye, çalışmaya devam etti ve göründüğü kadarıyla normal saat tuttu. Sonra tekrar açıp rotoru yeniden taktım. Saat halen çalışmaya devam ediyor. :) Tabi risk aldım işler böyle gitmeyebilirdi ama rotoru çıkartdıktan sonra daha fazla da kurcalamayı düşünmüyordum. Biraz da şansım yaver gitti. Bakalım biraz test edeceğim, bu şekilde devam ederse ilk mekanik saatimi tamir etmiş olacağım. Bu arada 10 ATM su geçirmezliği -5 ATM haline gelmiş olabilir. Zaten suyla hiç temas ettirmiyordum ama bunun için bir ustaya gösterebilirim.

Selamlar.

Alet işler el övünür demişler. Bu da Hong Kong işi tamir setim...

Resim
nam sine doctrina vita est quasi mortis imago
Kullanıcı avatarı
bekirkat

Mesaj bengisaat » 10 Şub 2012, 00:41

:D
Hayırlı olsun sanırım pandül binmesi dediğimiz olay ve siz oynayınca düzelmiş,bu arada saatte aşırı bir ileri gitme söz konusu olursa bahsettiğiniz risk gerçekleşmiş ve henüz farketmediniz demektir :)

İleri gitme yoksa ve durma görülmezse sorun yok , suya sokmadan kullanabilirsiniz .
facebook.com/saatatolyesi/
Kullanıcı avatarı
bengisaat

Mesaj Thevenin » 10 Şub 2012, 01:10

Sans diyelim :D Asagidaki Steinhart da 1.5 metreden tam tepesinin uzerine dik dusmus, tepe zarar gormus ve kurma aksi egilmis; ancak 2824-2 reyiz zaman tutmaya devam ediyor.

Resim
Thevenin
Kullanıcı avatarı
Thevenin

Mesaj mlm » 10 Şub 2012, 19:13

Bekirkat tamir setini nereden aldınız, link verebilir misiniz?
Instagram:
watchtron
anatoliastraps
Kullanıcı avatarı
mlm

Sonraki

Dön TSF Saat Servis Merkezi - Watch Service Centre

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: bengisaat ve 33 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners