Saat Tamiri Ustaları, Ekipmanları, Servis Ve Bakım Merkezlerinden Bilgiler
Forum kuralları
Sayın Üyelerimiz, Saat Servis Merkezi bölümümüzde saat tamiri ve servisi konularındaki sorularınızı saat ustalarına sorabilirsiniz. Ustalar ve merkezler tarafından verilecek tavsiye ve yardımlar gönüllülük prensibi neticesinde yapılmaktadır. Forumumuza üye olan ustalar veya saat tamir merkezlerinin yardım zorunluluğu bulunmamaktadır, sorularınızı sorarken bu durumu dikkate almanızı rica ederiz.
TSF
fadli » 31 Oca 2012, 18:19
Merhaba arkadaşlar. Ben bir saat sever olarak piyasadaki çoğu saat tamircisine bir türlü güvenemedim. Çünkü bir pil değişimi için bile saatlerimin kapağını çizikler içinde bırakan ve su geçirmesini sağlayan çok saatçi gördüm. Bu nedene pilli saatlerimin pillerini kendim değiştiriyorum. Ancak saat contalarını her pil değişiminde değiştirmem gerekiyor mu? Bundan tam emin değilim. Eğer değiştirmek gerekiyorsa bu contaları nereden bulabilirim? Farklı türleri var mı yoksa standart maddeden mi yapılyorlar? Sanırım su geçirmezlik için contalara yağ gibi bir madde sürülüyor. Bu madde tam olarak nedir ve nereden bulunabilir? Sakın yanlış anlamayın saatçilik mesleğinde gözüm yok ancak ben İstanbul dışındayım. Bir pil değişimi için de saatleri kargo ile göndermek istemiyorum. Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.
-

fadli
-
bengisaat » 10 Şub 2012, 00:48
Contalara silikon sürülür ancak bildiğiniz silikon değil kauçuk contalar için üretilmiş silikon tabanlı bir maddedir , contanın uzun süre yumuşaklığını kaybetmemesi ve özelliklede contanın yatağının şeklini kolayca alması amacıyla kullanılır ancak geçici çözümdür kesin sonuç contanın değiştirilmesi ve bu sırada silikonlanması ile mümkündür.
İstanbulda ve bazı illerdeki toptan saat malzemesi satan yerlerde bulabilirsiniz.
facebook.com/saatatolyesi/
-

bengisaat
-
-
Dön TSF Saat Servis Merkezi - Watch Service Centre
Kimler çevrimiçi
Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 38 misafir