TSF yelerine zel 襤ndirimli L羹ks Saat Modellerini 襤ncelemek 襤癟in T覺klay覺n覺z

ETA ve Bergeon - Paran覺z Var m覺?

Saat Tamiri Ustalar覺, Ekipmanlar覺, Servis Ve Bak覺m Merkezlerinden Bilgiler
Forum kurallar覺
Say覺n yelerimiz, Saat Servis Merkezi b繹l羹m羹m羹zde saat tamiri ve servisi konular覺ndaki sorular覺n覺z覺 saat ustalar覺na sorabilirsiniz. Ustalar ve merkezler taraf覺ndan verilecek tavsiye ve yard覺mlar g繹n羹ll羹l羹k prensibi neticesinde yap覺lmaktad覺r. Forumumuza 羹ye olan ustalar veya saat tamir merkezlerinin yard覺m zorunluluu bulunmamaktad覺r, sorular覺n覺z覺 sorarken bu durumu dikkate alman覺z覺 rica ederiz.

TSF

ETA ve Bergeon - Paran覺z Var m覺?

Mesaj Colort覺me » 28 Au 2010, 03:08

襤ptidai saat tamircilii yap覺yoruz,al eline 2 tornavida, bir l羹p, bir 癟ift (c覺mb覺z :D ) tamam oldun saat癟i, a癟 bakal覺m ondan sonra adam覺n on milyorrrluk, yirmi milyorrrluk saatini, :D Hani ne derler alet iler el 繹羹n羹r, derlerde, alet nerede.? Babadan,ustadan ne g繹rd羹k.? Onlarla devam saat tamirciliine, saat tamiri yapan arkadalar覺m覺n vereceim linki incelemelerini tavsiye ederim, 2-3 liraya pil kay覺 tak覺p d羹kkan kiras覺n覺 癟覺kartmak ve karn覺n覺 doyurmaktan 繹te para kazan覺rlarsa, Bergeon'dan malzeme alabilirler veya kedinin ciere bakt覺覺 gibi bakarlar.

Yok b繹yle bir mant覺ks覺zl覺k, yurduma sokmular on milyonlarca 20 cent lik 癟in mal覺 saatleri, saat癟i kardeim onlar覺 tamir edecekte, kazanacakta.! Ondan sonra b繹yle malzemeler alacakta iini laiki ile yapacak olacak ey deil.

http://www.ofrei.com/index.html

Sevgi ve sayg覺lar.
Kullan覺c覺 avatar覺
Colort覺me

Ya: 71
Kay覺t: 02 Au 2010, 04:17

Re: ETA ve Bergeon - Paran覺z Var m覺?

Mesaj Clk » 28 Au 2010, 09:33

Colortime, dogru t羹ketim bilincli m羹steri kitlesi ile olusacak bir kavram. Peki genel anlamda bir 羹r羹n alirken nelere dikkat ediyoruz?

Ilk etapta fiyat akabinde dizayn... Bu iki nokta beraber ele alindiginda cin 羹r羹nlerinin 繹n羹ne gecebilecek 羹retici 羹lke yok. Neden mi? Kalite sifir ve dizayn kopya... Insanimiz karsilastirmayi su sekilde yapiyor... La bunun g繹r羹n羹s羹 ayni... e ikisi de ayni zamani g繹steriyor... Manyak miyim la ben gidip o kadar parayi verecem!!!! Enayimi yaziyor anlimda??? Ha ha ha... Bu 繹rnek arkadas 羹r羹n羹 alir (diyelim ki saat) ve eve gider der ki.... Blancpain yada Brequet kalitesinde walla, bu kadar arastirmasaydik bulamazdik. Aynisinin tipkisi ama fiyat 20'de biri :D Isin k繹t羹s羹 cogu insan da b繹yle seylere inanir :)

B羹y羹k ve 繹nder firmalarin fiyatlarinin y羹ksek olmasinin bir cok nedeni var. Calisan sayisi, makine sayisi dolayisi ile isletme giderleri, satis agi, reklam organizasyonlari ve giderleri, verilen garanti icin fiyat hesaplamasinda ki g羹venlik katsayisi, sponsorluk calismalari, fuar giderleri v.s. kar marjinin y羹ksek olmasini gerektiriyor. Ancak bu kadar yatirim 5 para etmeyen kalitesiz 羹r羹nler icin yapilmiyor.

Insanimiz bu olaylari bu kadar detayli incelemeye baslar ise ki bu k羹lt羹r meselesi; bir g羹n 20 liralik 羹r羹nler yerine fiyatin yerine kalitenin 繹nemli oldugu 羹r羹nlere y繹nelebilir. Iste o zaman bu isin duayeni olan sizlerin de problemleri yavas yavas c繹z羹lmeye baslayacaktir diye tahmin ediyorum.
TRK'羹m!!! lkem TRKIYE CUMHURIYETI, bayragim TRK BAYRAGI ve milli icecegim RAKI'dir...
Kullan覺c覺 avatar覺
Clk

Kay覺t: 17 Kas 2009, 02:03

Mesaj Bond » 28 Au 2010, 10:02

Deerli usta Colortime madem Bergeon'dan bahsedip kaliteli saat tamir, test, ayar ve bak覺m ekipmanlar覺da demi, kendisine bir s羹priz yapay覺m. Umar覺m houna gider. :D
Kullan覺c覺 avatar覺
Bond
Administrator

Ya: 51
Kay覺t: 14 Eki 2009, 21:36

Mesaj Colort覺me » 28 Au 2010, 11:11

Sevgili clk ve bond arkadalar覺m,
Konuyu a癟mam覺n sebebi sekt繹r olarak nereye gittiimizdir,sevgili clk izah etmeye 癟al覺m覺,ancak burada hi癟mi ev sahibinin su癟u yok,
bu arz ve talep meselesi arz edersin talep olur veya olmaz,ancak 羹lke 癟覺kar覺na neyi arzetmeyi bilmeyen,sadece ceplerini doldurmay覺
ama癟 edinmi bir grup ithalat癟覺 ve bunlara 癟anak tutan bir devlet zihniyeti.
Konu asl覺nda 癟ok spesifik,tabiki burada t羹keticide su癟lu,ucuz ve g羹zel bir obje,bu saat olur,ti繹rt olur,araba olur,fatketmez.
Al kullan,al kullanda bi sor be arkada ben neyi kullan覺yorum.?
Adama demezlermi hani kardeim senin TSE'en,bu kadar lar癟l覺k olurmu.?En az覺ndan 繹yle d羹羹nseler,yaw arkada biz bunlar覺 sonra nas覺l yok edeceiz,nas覺l d繹n羹t羹receiz,avrupada veya amerikada at bakal覺m araban覺 癟繹pl羹e ba覺na neler geliyor g繹r.
Sonra kobiler 繹ld羹,k羹癟羹k esnaf cennetten bize bak覺yor,olaca覺 neki.?Asl覺nda kii olarakta devlet olarakta hereyin fark覺nday覺z ama
bi t羹rl羹 iimize gelmiyor,biliyorlar milyarlarca dolar d覺ar覺ya ak覺yor,d羹羹nm羹yorlar biz bu milyarlarca dolarla biraz zora katlansak,biraz
m羹cadeleci olsak,ithal eden deil ihrac eden 羹lke oluruz,elalemin 癟繹plerini alaca覺m覺za,羹reten bir 羹lke oluruz.
G繹rd羹n羹zm羹 konu nereye geldi.?Asl覺nda dedimya o kadar spesifik a癟 a癟abildiin kadar.
Geliyor ucu benim ak覺ll覺 zeki saat tamircimin,k羹癟羹k esnaf覺m覺n can覺n覺 yak覺yor.Ben Saat tamircisi olarak veya k羹癟羹k esnaf olarak kobi olarak,kaliteli 羹r羹nleri tamir edebilsem tabiiki BERGEON'dan malzeme alabileceim,veya bir araba tamircisi olarak en g羹zel donan覺ml覺
servisi kurabileceim.Kobileri g羹癟l羹 olmayan bir ekonomi s繹m羹r羹lmeye mahkumdur,buna canak tutan ithalat zihniyeti utans覺n.
Bond arkada覺m bana s羹priz yapm覺,teekk羹r ederim,o bana bu 癟at覺y覺 kurarak zaten en b羹y羹k s羹prizi yapt覺,ben zaten kedinin ciere bakt覺覺 gibi her daim o g羹zelim malzemelere bak覺p ahh bunlar覺 benim 羹lkem 羹retse ne olurdu diyorum.Dileim bu g羹zel yuvam覺zda
羹lkemize ve d羹nyaya a癟覺lan bu g羹zel 癟at覺 alt覺nda,iyiyi doruyu bulal覺m,繹renelim ve 繹retelim.Bond arkada覺m覺n ve ekibinin omuzundaki g繹revin ne kadar zor, ne kadar kutsal olduunun fark覺nday覺m.
Kendilerine tekrar teekk羹r ediyorum.
Sevgi ve sayg覺lar覺mla efendim.
Kullan覺c覺 avatar覺
Colort覺me

Mesaj Bond » 28 Au 2010, 11:35

Colortime rica ederim. Tamir konusu elbette bizim alan覺m覺z deil ama elimizden geldii kadar faydal覺 bireyler yapmaya 癟al覺覺yoruz. Bu aletlerin kataloglar覺na bakmayan bir癟ok tamirci olmas覺 b羹y羹k olas覺l覺k. Bergeon kataloglar bitmedi hen羹z, sonra devam edeceim. ;)

Saat Servis Merkezi i癟inde Bergeon bal覺klar覺nda ge癟en baz覺 tamir ekipman adlar覺n覺n T羹rk癟e kar覺l覺klar覺n覺 ben tam bilemiyorum. Anla覺lacak kadar oldu diye d羹羹n羹yorum ama sizden ricam bakarken kataloglar覺n bal覺klar覺nda yazan ile konu bal覺klar覺 aras覺nda uyumsuz bir durum varsa konu alt覺nda belirtirseniz d羹zeltiriz.
Kullan覺c覺 avatar覺
Bond
Administrator

Ya: 51
Kay覺t: 14 Eki 2009, 21:36

Mesaj Colort覺me » 28 Au 2010, 12:03

B羹y羹k ad覺mlar emekleme ile balar,sizin 癟abalar覺n覺z覺 takdir etmemek gafletinde asla olamam,size g覺pta ediyorum.Dileim saat alacak olan,
saat satacak olan,parakendeci,toptanc覺,ithalat癟覺,kullan覺c覺,koleksiyoner,izleyici,m羹teebbis,toplumun her kesiminden,saat kelimesi ge癟tiinde
繹ncelikle sitemizi ziyaret etmeleri,g羹zel t羹rkiyemizin saat nabz覺n覺n sitemizde atmas覺.Size kat覺l覺yorum efendim,tabiiki BERGEON kataloglar覺na bakm覺yan bir癟ok saat tamir emek癟isi olmas覺 b羹y羹k olas覺l覺k,ne kadar g羹zel benim i癟inde t羹m saat tamiri yapan arkadalar覺m i癟inde uralar覺n覺z i癟in tekrar teekk羹r ediyorum efendim.
Sevgi ve sayg覺lar覺mla.
Kullan覺c覺 avatar覺
Colort覺me

Mesaj bengisaat » 30 Eki 2010, 01:24

Y覺llard覺r elimden geldiince ekipmanlar覺m覺 hep kaliteli kullanmaya 癟al覺t覺m ,bir 癟ok cihaz覺m bergeondur.
Bu ,yapt覺覺 iin kaliteli olmas覺 ad覺na asl覺nda 癟ok 繹nemli bir konudur.
facebook.com/saatatolyesi/
Kullan覺c覺 avatar覺
bengisaat

Ya: 64
Kay覺t: 30 Eki 2010, 00:39

D繹n TSF Saat Servis Merkezi - Watch Service Centre

Kimler 癟evrimi癟i

Bu forumu gezen kullan覺c覺lar: Hi癟 bir kay覺tl覺 kullan覺c覺 yok ve 32 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners