kerkenez yazdı:Ustam elinize saglik,konuda saate guzel,anlayamadigim sey ,karanfil carkinin gevsekliginin giderilmesinin ,daha basit ve saglikli yontemi varken ustalarimizin (KIL) kullanmasinin degisik bir sebebi varmi?Bu arada masanin ve celik carkin alt taslari kirik degistirdikten sonrada bu guzel saati tekrar gore bilirsem sevinirim.Bu tur osmanli saatlere hastayim tekrar tesekkurler.
Sayın kerkenez,
efendim saatin ne maşasının nede çelik çarkın taşı kırık,sizin gözünüz yanılmış,siz hiç osmanlı saat tamiri yaptınızmı.?40 yıldır bilmediğim karanfilli çark,sıkma yöntemi kalmadı benim,bakın efendim yazımı dikkatli okumadınız herhalde,bu tür makinelerde Zenith billodes ve türevleri makinelerde karanfilli çark sıkılığını başka şekillerde vermeye çalışırsanız saati deforme etmiş olursunuz,o daha basit ve sağlıklı yöntemleri malesef bu saatlerde deneyen ustalarımız saati deforme etmekten öte bişe yapmış olmazlar,orjinali budur,karanfilli çarkı boğmak,karanfilli çark fenerinin altına 3 köşe ile zımba atmak,bu saate yapılacak ihanet demektir,yani sizin anlıyacağınız sağlıklısı o değil budur efendim billahssa bu tür saatler için söylüyorum bunu,kol saatlerinde ve başka cep saatlerinde istediğiniz yöntemi deneyebilirsiniz,ama bunda olmaz bırakın öğrenecek kişi sağlıklısını öğrensin,doğrusu budur.
Saatin taşlarına kusur bulacağınıza kusurları bu saatte başka yerlerde arayın,inanın 10 tane kusur bulacaksınız,Bakın üstat,size bir tio,
bu saatin kadranı orjinal değildir,yazma kadrandır, scanner de taranmış,flim baskı,asetatla kaplanmıştır,yani bildiğiniz trışkadan kağıttır.
Bunu farketmiyorsunuz koca macro fotografta maşallah gözler çok keskin,taşların kırıklarını bile görebiliyorsunuz.

Bravo üstat kerkenez.
Saygılarımla.