TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Osmanlıda Kılın Önemi :)))

Saat Tamiri Ustaları, Ekipmanları, Servis Ve Bakım Merkezlerinden Bilgiler
Forum kuralları
Sayın Üyelerimiz, Saat Servis Merkezi bölümümüzde saat tamiri ve servisi konularındaki sorularınızı saat ustalarına sorabilirsiniz. Ustalar ve merkezler tarafından verilecek tavsiye ve yardımlar gönüllülük prensibi neticesinde yapılmaktadır. Forumumuza üye olan ustalar veya saat tamir merkezlerinin yardım zorunluluğu bulunmamaktadır, sorularınızı sorarken bu durumu dikkate almanızı rica ederiz.

TSF

Re: Osmanlıda kılın önemi..:)))

Mesaj Colortıme » 03 Eyl 2010, 14:32

clk yazdı:
clk yazdı:Benim konu ile ilgili bilgimin ne kadar derin!!!! ldugunu sordugum sorudan da anlayabilirsiniz :lol:

Sevgili clk.
Efendim dediğim gibi sizin saat kültürünüzün ve aydınlatıcı bilgilerinizin bana çok faydası oluyor,lütfen yanlış anlamayın bir benzetme olarak şunu diyebilirim,siz un çuvalı gibisiniz vurdukça tozutuyorsunuz,bu tozutmanın bitmemesi dileklerim,forumun temel taşı gibisiniz, ona keza sevgili Bond sizde iyiki varsınız efendim, bitmek tükenmek bilmeyen enerjiniz, engin kültürünüzü takdir etmemek elde değil, çok güzel bir kadronuz var ve ben TSF nin bir üyesi olduğum için çok şanslı hissediyorum, diğer tüm katılımcı arkadaşlarımla birlikte çalışkan ve üretken olursak,TSF nin bilgi hazinesi, kültür yuvası olacağı kaçınılmaz olacaktır. Doğruya,güzele,elele hepbirlikte.
Sevgi ve saygılarımla.
Kullanıcı avatarı
Colortıme

Re: Osmanlıda Kılın Önemi :)))

Mesaj nickynick » 03 Eyl 2010, 16:53

Colortime, enterasan bir bilgi gerçekten, bir çok kimsenin bu başlıkta öğrendiğini tahmin ediyorum benim gibi :) Teşekkürler
Time is a great teacher, but unfortunatelly it kills all its pupils.
Kullanıcı avatarı
nickynick

Mesaj Clk » 03 Eyl 2010, 17:47

Tesekkürler Colortime. Sahislardan cok hepberaber neler yaptigimiz ortaya hangi degerde bir calisma ve bilgi bankasi cikarttigimiz önemli. Kisa zamanda cok ciddi bir yol aldik ve sizler gibi meslek insanlarinin katilimi ile cok büyük adimlar atiyoruz. Lütfen bilgi ve tecrübelerinizden bizleri maruz birakmayin.

Simdi buraya bir not yazmam lazim....

Not: Un cuvaliyim diye bana vurmaya kalkmayin!!! Asabiyim, saldirganim, titretirim :D
TÜRK'üm!!! Ülkem TÜRKIYE CUMHURIYETI, bayragim TÜRK BAYRAGI ve milli icecegim RAKI'dir...
Kullanıcı avatarı
Clk

Mesaj mlm » 03 Eyl 2010, 22:53

Burdan süper espri çıkar ama susma hakkımı kullanıyorum, dırstım.. :D
Instagram:
watchtron
anatoliastraps
Kullanıcı avatarı
mlm

Mesaj kerkenez » 04 Eyl 2010, 00:00

Ustam elinize saglik,konuda saate guzel,anlayamadigim sey ,karanfil carkinin gevsekliginin giderilmesinin ,daha basit ve saglikli yontemi varken ustalarimizin (KIL) kullanmasinin degisik bir sebebi varmi?Bu arada masanin ve celik carkin alt taslari kirik degistirdikten sonrada bu guzel saati tekrar gore bilirsem sevinirim.Bu tur osmanli saatlere hastayim tekrar tesekkurler.
kerkenez

Mesaj Colortıme » 04 Eyl 2010, 01:02

kerkenez yazdı:Ustam elinize saglik,konuda saate guzel,anlayamadigim sey ,karanfil carkinin gevsekliginin giderilmesinin ,daha basit ve saglikli yontemi varken ustalarimizin (KIL) kullanmasinin degisik bir sebebi varmi?Bu arada masanin ve celik carkin alt taslari kirik degistirdikten sonrada bu guzel saati tekrar gore bilirsem sevinirim.Bu tur osmanli saatlere hastayim tekrar tesekkurler.

Sayın kerkenez,
efendim saatin ne maşasının nede çelik çarkın taşı kırık,sizin gözünüz yanılmış,siz hiç osmanlı saat tamiri yaptınızmı.?40 yıldır bilmediğim karanfilli çark,sıkma yöntemi kalmadı benim,bakın efendim yazımı dikkatli okumadınız herhalde,bu tür makinelerde Zenith billodes ve türevleri makinelerde karanfilli çark sıkılığını başka şekillerde vermeye çalışırsanız saati deforme etmiş olursunuz,o daha basit ve sağlıklı yöntemleri malesef bu saatlerde deneyen ustalarımız saati deforme etmekten öte bişe yapmış olmazlar,orjinali budur,karanfilli çarkı boğmak,karanfilli çark fenerinin altına 3 köşe ile zımba atmak,bu saate yapılacak ihanet demektir,yani sizin anlıyacağınız sağlıklısı o değil budur efendim billahssa bu tür saatler için söylüyorum bunu,kol saatlerinde ve başka cep saatlerinde istediğiniz yöntemi deneyebilirsiniz,ama bunda olmaz bırakın öğrenecek kişi sağlıklısını öğrensin,doğrusu budur.
Saatin taşlarına kusur bulacağınıza kusurları bu saatte başka yerlerde arayın,inanın 10 tane kusur bulacaksınız,Bakın üstat,size bir tio,
bu saatin kadranı orjinal değildir,yazma kadrandır, scanner de taranmış,flim baskı,asetatla kaplanmıştır,yani bildiğiniz trışkadan kağıttır.
Bunu farketmiyorsunuz koca macro fotografta maşallah gözler çok keskin,taşların kırıklarını bile görebiliyorsunuz.:)
Bravo üstat kerkenez.
Saygılarımla.
Kullanıcı avatarı
Colortıme

Mesaj Colortıme » 04 Eyl 2010, 01:24

mlm yazdı:Burdan süper espri çıkar ama susma hakkımı kullanıyorum, dırstım.. :D

Aman efendim susma hakkınızı sonuna kadar kullanın,tırsılmıyacak gibi değil,hava sıcaklıkları 5 ila 7 derece düştü,bırakın forumumuzda
hava sıcaklığını muhafaza etmek için 6 ton kömüre ihtiyaç duymadan ve titremeden sonbaharı bekleyelim. :!: :D
Sevgi ve saygılar.
Kullanıcı avatarı
Colortıme

Mesaj Clk » 04 Eyl 2010, 01:43

Colortime, saatin kadran daha profesyonel sekilde özel üretim olarak orijinaline uygun bicimde tekrardan üretilemez mi?
TÜRK'üm!!! Ülkem TÜRKIYE CUMHURIYETI, bayragim TÜRK BAYRAGI ve milli icecegim RAKI'dir...
Kullanıcı avatarı
Clk

ÖncekiSonraki

Dön TSF Saat Servis Merkezi - Watch Service Centre

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Google [Bot] ve 38 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners