TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Saatin Buğulanması Sorunu

Saat Tamiri Ustaları, Ekipmanları, Servis Ve Bakım Merkezlerinden Bilgiler
Forum kuralları
Sayın Üyelerimiz, Saat Servis Merkezi bölümümüzde saat tamiri ve servisi konularındaki sorularınızı saat ustalarına sorabilirsiniz. Ustalar ve merkezler tarafından verilecek tavsiye ve yardımlar gönüllülük prensibi neticesinde yapılmaktadır. Forumumuza üye olan ustalar veya saat tamir merkezlerinin yardım zorunluluğu bulunmamaktadır, sorularınızı sorarken bu durumu dikkate almanızı rica ederiz.

TSF

Saatin Buğulanması Sorunu

Mesaj herdem09 » 06 Nis 2011, 21:44

Herkese merhaba. Ebay üzerinden aldığım seiko snk805 model saatin camında soğuk havada çok büyük olmayan bölgede iç taraftan buğulanma oluyor. Sanırım buğulanma olması için hava giriş çıkışı gerçekleşmesi lazım. Haklı mıyım? Ayrıca kolda takılı değilken soğukta problemi yok. Sadece alttan sıcak üstten soğuk yiyince yapıyor sanıyorum. Durum normal değil sanırım. Yardımcı olursanız sevinirim.
Kullanıcı avatarı
herdem09

Re: Seiko SNK805 Buğulanma Problemi

Mesaj sedir » 07 Nis 2011, 08:31

Saat bir yerden su alıyor.
Conta değişimi gerekir sanırım.
Daha kesin yorumlar da gelecektir uzman üyelerimizden.
Vakit nakittir.
Kullanıcı avatarı
sedir

Mesaj herofb » 07 Nis 2011, 09:18

bildiğim kadarıyla buhar problemi su almadan da gerçekleşebiliyor sanırım forum içinde bununla ilgili konular vardı
Kullanıcı avatarı
herofb

Mesaj herdem09 » 07 Nis 2011, 11:37

Yardımlar için teşekkürler. Farklı kaynaklardan okuduğum kadarıyla saat üretilirken ortamda bulunan nemin saatte aşırı ısı farkı olması durumunda buhar olarak kendini göstermesinden kaynaklanıyormuş problem. Birkaç cümle koyayım okuduğum yerlerden belki başkalarına da faydalı olur.

-Unutmayın ki, bütün saatler, kapatıldıkları anda bir mi,ktar nemle kapatılırlar, bu odaların doğasındandır. Bu nem ancak ve ancak büyük ısı farklarında ortaya camdaki buğu olarak çıkar

-Ayni sorunu ben de yasadim ama benimki tamamen normaldi, saat arabanin bagajinda sogukta kalmisti ve ben toplantiya iceriye sicak ortama aldigimda icinde bugu olustu, kurma kolunu cekik biraktim birkac dakika sonra duzeldi.
Bu normal, soguktan birden sicaga girince saatin icindeki hava bugu yapiyor ama yepeyi cekik birakinca hava disari ile temas edip birkac dakikada duzeliyor, ozellikle buna dikkat edin, tepeyi cekip iceride olusan nemi disari atin, yoksa uzun vadede makineye zarar verebilir.
Bunun sugecirmezlikle ilgisi yok, dalgic saatlerinin bile ayni seyi yaptigini gordum.

-Saatler fabrikalarda kapatılırken belli bir miktar nem mutlaka içeride hapis kalır. Isı değişimleri büyük olduğunda, bu sıvı ya da az nem, cam altında belli bir süre yoğunlaşarak kendini gösterir ve sıvılaşınca da bu gürüntü yok olur. Bu saatin su aldığını göstermez, içerideki nem yoğunluğunu gösterir
Kullanıcı avatarı
herdem09

Mesaj Bond » 07 Nis 2011, 19:33

Böyle bir şey ancak hatalı üretim bir üründe yada contaların işlevini kaybettiği eski bir üründe olabilir. Uzun zaman önce yazılmış bu cümleleri hatırlıyorum bunun yazılma amacı kalite kontrolleri düzgün yapılmamış veya low quality fason üretim tarzı bir üründeki problemi normal gösterme amacından başka birşey değildi. Akıl var mantık var her seferinde tepe çekilip nemi dışarı atınız gibi komik bir çözüm olacak birşey değil. Camın içinde oluşan bu durum sadece görülebilen kısımdır diğer bölgelerde de oluşur fakat optik olarak görülmesi mümkün değildir. Bir süre sonra bu oluşan nem mekanizmayı ve diğer metal parçaları mahveder hepsinde korozyon oluşur. Bu tarz bilinçsiz yazılara itibar etmeyiniz. Ben düzgün kalite kontrol safhaları ile üretilen markalı bir saate eksepsiyon hatalı üretimler dışında böyle birşey ne duydum nede gördüm.

Saatlerin camı ani ısı değişimlerinden buğu yapabilir ama "dışardan"!
Kullanıcı avatarı
Bond
Administrator

Mesaj razz » 07 Nis 2011, 19:50

Saatler fabrikalarda kapatılırken belli bir miktar nem mutlaka içeride hapis kalır. Isı değişimleri büyük olduğunda, bu sıvı ya da az nem, cam altında belli bir süre yoğunlaşarak kendini gösterir ve sıvılaşınca da bu gürüntü yok olur. Bu saatin su aldığını göstermez, içerideki nem yoğunluğunu gösterir

Hatta bazı saatlerde Higrometre özelliği de vardır.. :D Ek bir sub-dial vasıtasıyla içindeki nem yoğunluğunu gösterir.. :lol:

Kaliteli saatler toz, nem, statik elektrik vb. dış etmenlerden tecrit edilmiş, profesyonel amaçlı montaj bantlarında kapatılır.. İçlerinde nem kalması sözkonusu değildir.. İstisnai durumlar elbet olabilir ancak bu herhangi bir içerden buğu mevzusunda en son akla gelecek sebeptir..

Bir saatin içeriden buğu yapması üretildiği su basıncına dayanıklılık limitinin üzerinde suyla temas etmesi halinde oluşur.. Bu buğunun suyla temastan bir süre sonra oluşması bu gerçeği değiştirmez.. Orijinal ve kaliteli bir saat için; kapak/tepe sıkılığı, ve cam/buton/arka kapak contalarının kontrolü bu problemin sebebiyle ilgili akla gelecek ilk noktalardır..

Bunun yanında orijinal olmayan, yan sanayi ve/veya uydurma parçalarla tamir/bakım gören saatlerde de bu tür sorunlar sözkonusu olabilir.. Merdiven altı tabir ettiğimiz koşullarda üretilen saatlerde ise olMAması az rastlanan bir durumdur..
" The difference between men and boyZ is the price of their toyZ "
Kullanıcı avatarı
razz

Mesaj sedir » 07 Nis 2011, 20:14

sedir yazdı:Saat bir yerden su alıyor.
Vakit nakittir.
Kullanıcı avatarı
sedir

Mesaj herofb » 07 Nis 2011, 21:36

Yüzümüze vurma sedir :)
Kullanıcı avatarı
herofb

Sonraki

Dön TSF Saat Servis Merkezi - Watch Service Centre

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 29 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners