uhpu yazdı:Tissot ve Certina, Swatch Grubu'nun bünyesinde yer alan 2 marka ama açıkçası iki marka arasındaki kalite farklarını bilmiyorum, Certina'yı hiç inceleme şansım olmadı.
Tissot'u marka olarak sevdiğim için, bütçeme uygun saat araştırırken hep Tissot modellerini araştırıp inceledim. Hatta uzun bir süre prs516 ve Powermatic arasında kalmıştım, hatta bir ara bu kararsızlığa Seastar da katılmıştı ama tercihimi prs516'dan yana kullandım.
Bu üç modelin de forumda kullanıcı incelemeleri ve detaylı yorumları bulunmaktadır.
Saatleri mutlaka inceleyerek, koldaki duruşunu görerek almalısınız. Çünkü saatleri yakından incelendiğinizde internetteki görüntülerinden çok daha farklı olduğunu göreceksiniz.
Ben prs'yi diğer modellerden daha çok beğendiğim için tercih ettim.
Çelik veya metal kordon kauçuk veya deri kordona göre bence daha kullanışlı. Seastar'da hem metal hem de kauçuk kordon bulunurken, prs'de kauçuk yok. prs'de hiç kauçuk bir uygulama görmedim.
Hangi marka ve modeli almayı düşünüyorsanız şimdiden hayırlı olsun.
Dediklerinize katılıyorum en doğrusu deneyerek almak olacak. Benim bu saatler arasında beğendiğim saat Certina DS Action Diver Automatic Titanium oldu.

Açıkcası Tissot PRS516 da güzel gözüküyor. Tabi iyi bir inceleme yaptıktan sonra almak istiyorum. Bunun için forumda aradığım kriterlere uygun saat konularına elimden geldiğince bakmaya çalışıyorum.
Çok teşekkür ediyorum.
Sinanist yazdı:Merhabalar,
Sorunuzun kordon cevabı...
Uygun çelik kordon bulmanız çok zor. Fiyatlarda bir hayli pahalı...Orjinalinde çelik alıp başka seçeneklere değiştirmek çok kolay.
Hiç çelik istemiyorsanız çelik harici bir kordon seçin. Çelikte olabilir belki derseniz muhakkak çelik alın.
Şahsen ben bu kadar zor ve pahalı olabileceğini bilmiyordum... Bu iş saç rengi gibi sarışınlar siyaha boyar siyah saçlılar sarıya

Saygılar.
Cevabınız için teşekkür ediyorum. Metal kordon olabilir tabi dediğiniz gibi avantajlı ise ve sonradan almak, uydurmak zor ise öncelikli tercihim metal kordon olacaktır.
Modern60 yazdı:Tissot ve Certina arasında kalite farkı CERTINA tarafında ağır basar. Ama burada DS ACTION olarak baktığınız CERTINA ların çoğu pillidir hatırlatırım.
İlginiz için teşekkür ediyorum. Benim dikkatimden kaçmış Certina DS Action Diver Automatic modellerinin görsellerini ekleyeceğim yerde Quartz modellerinin görsellerini eklemişim. Mazur görün.

Zaten Saat&Saat'te bulunan Certina DS Action modelleri otomatik modellermiş görselleri ve açıklamaları o yönde. Bana Tissot daha bir kaliteli marka gibi geliyordu. İsminin tanınmasından kaynaklı bir durum sanırım. Certina'yı ilk defa duydum diyebilirim. Dediğiniz gibi daha kaliteliyse Certina'ya iyice ısınmaya başladım.
Modern60 yazdı:Kineticlerin de aslında şarjlı pille çalıştığını ve quartz regülasyonlu olduğunu unutmamak lazım. Eğer otomatik düşünülüyorsa...
Otomatik bir saat düşünüyorum.
Önerilen modellerden farklı olarak önerebileceğiniz herhangi bir otomatik saat var mı?