TSF yelerine zel 襤ndirimli L羹ks Saat Modellerini 襤ncelemek 襤癟in T覺klay覺n覺z

Claro 888 Mekanizmas覺 Hakk覺nda Bilgi Talebi

Saat Mekanizmalar覺 ve Teknik Bilgiler Konusunda Payla覺m B繹l羹m羹
Forum kurallar覺
Say覺n yeler TSF'ye Ho Geldiniz, Saat Mekanizmalar覺 B繹l羹m羹nde Bir癟ok Mekanizma reticisi Firman覺n Model, Kalbre ve Makine Verilerine Detayl覺 Fotoraflar覺 ile Ulaabilirsiniz. Ayr覺ca Saatlerde Kullan覺lan Teknolojileri A癟覺klayan Detayl覺 Bilgilendirme Konular覺n覺 Okuyabilirsiniz.

襤yi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Claro 888 Mekanizmas覺 Hakk覺nda Bilgi Talebi

Mesaj Modern60 » 03 ub 2011, 00:40

u kadar bilgi verebilirim; Top grade olan yani Haute de class makineler, par癟a olarak 襤svi癟re'ye 癟inden getirilirler ve burada toplan覺rlar. Daha alt seviyedeki makineler ise, bir k覺s覺m 襤sv癟re de toplan覺r ama 癟ok b羹y羹k bir miktar覺 orada tam imal edilmi olarak 襤svi癟re ye gelir. 襤svi癟re nin 羹retimi orada devam ediyor. Hatta Sw覺iss Made bile orada kaz覺n覺r. Bir elabore maikne orada 羹retilmekte. Bir souvaign矇e ise tamamen isvi癟re de toplan覺p ilenir. Hatta dekor eden 癟ok t羹rk arkada var. La-Chaux de Fonds ta 3 kii bilirim ki Perrelet, Pequinet, Ball, Breitling, Cartier gibi markalr覺n dekor ilerini yapmaktalar. ini hafife almay覺n gelecein end羹stri imparatorluu olacak.
En son Modern60 taraf覺ndan 03 ub 2011, 00:43 tarihinde d羹zenlendi, toplamda 1 kere d羹zenlendi.
Kullan覺c覺 avatar覺
Modern60
Contributor

Kay覺t: 02 Mar 2010, 01:40

Mesaj Modern60 » 03 ub 2011, 00:42

Bu yukar覺da bahsettiim makineler eta n覺n resmi 癟in fabrikalar覺nda 羹retilirler. Kollar, rakamlar, yada indexler, kadranlar bile 羹retilir. Hepsi de 羹st kalitededirler.
Kullan覺c覺 avatar覺
Modern60
Contributor

Mesaj bengisaat » 03 ub 2011, 06:05

Bu konuda size kat覺l覺yorum,elbette siparii veren firman覺n standartlar覺na uygun olarak 羹retilen aksam klasik 癟in kalitesizliinin d羹zeyinde olmayacakt覺r.

5 y覺ldan beri 癟al覺t覺覺m firma 繹nceleri korede 羹retim yaparken son 2-3 y覺ld覺r 癟inde 羹retim yapt覺r覺yordu marka olarak 35 y覺ld覺r belli bir pazar覺 yakalam覺 olan firma her ge癟en y覺l kalitenin d羹mesi nedeni ile epey pazar kaybetti.

inde bir ka癟 fabrika ile 癟al覺t覺lar Bunun sebebi
Ben bizzat m羹dahil olmama ramen 癟inli m羹hendisler kafalar覺na g繹re i yapt覺lar,su alma sorunu yaand覺 ben ayar kolu ve su borusu tasar覺m覺n覺 癟izdim verdim , yapt覺lar ancak 2 parti 羹retip yine kafalar覺na g繹re 羹retim yapmaya balad覺lar.

Adamlar saatleri su testine sokuyor su alm覺yor ancak 3 ay sonra almaya bal覺yor,bak覺yorsunuz kulland覺klar覺 conta kau癟uk deil plastik.
Onu d羹zelttiriyorsunuz bu sefer kurma kolu eriyor halbuki standard覺nda 癟elik 羹zerine alt覺n giydirme olarak sipari verilmi.
Biz onu yapam覺yoruz koreden getiriyoruz diyorlar bu konuyu kavga d繹v羹 hallediyorsunuz sonra bak覺yorsunuz camlar 癟izilmeye bal覺yor oysa siparilerde standart olarak safir cam verilmi.

Gittiinizde modellerden beeniyorsunuz sorduunuzda kasas覺 kordonu 癟elik diye cevaplad覺klar覺 bir model 6 ay sonra m羹terinin kolunu tahri etmi erimi ikayeti ile geri geliyor.
Bu konuyu hallediyorsunuz bu sefer kasa eriyor, kaplama at覺yor v.s.
Yani sorunlar t羹kenmiyor.

Baka fabrika ile anla覺yoruz onlarda ayn覺 ekilde 5-6 ay sonra ayn覺 sorunlar sil batan.

stelik bu sorunlar fiyatla ilgili deil onlar覺n standart 羹retimlerinde fiyatlar覺 belli ite efendim at覺yorum u modelden 5000 adette u fiyat 1000 adette u fiyat gibi,ancak siz ben u modeli beendim ancak makinas覺 ronda olsun,cam safir kasa kordon 癟elik ve ayar kolu 癟elik 羹zerine alt覺n ge癟me istiyorsunuz 癟覺kard覺klar覺 fiyat buna g繹re deiiyor kabul edip sipari veriyorsunuz yani T羹rkler ucuza ka癟t覺klar覺 i癟in oluyor tezi burada ge癟erli deil.

Yani bahsettiim adamlar覺n kan覺nda hile var kimse hesap soram覺yor zaten gittiinizde devaml覺 uyar覺l覺yorsunuz aman uraya gitmeyin aman unu yapmay覺n diye.

Kaliteden 繹d羹n vermeyen firmalar ise 癟ou bizzat 癟inde kendi tesislerini kuruyorlar ve i癟ilik vergi gibi konularda tasarruf ederek maliyet d羹羹r羹p rekabet edebiliyorlar.

Sizinle bu konudada 繹yle bir noktada buluaca覺m覺z覺 d羹羹n羹yorum.Sadece bak覺 a癟覺m覺z farkl覺 , 繹yle ki :
-------------------
Evet sizin dediiniz doru; ellerindeki teknoloji 襤svi癟reden aa覺 deil dolay覺s覺yla isterlerse en hassas makinay覺 en kaliteli ekilde yapabilirler.
------------------
Benim dediimde doru bizzat balar覺nda durmazsan覺z,kaliteden asla 繹d羹n vermeyen bir tutum sergileyemezseniz,
ancak 繹zelliklede verdiiniz sipariler nedeniyle onlar覺n vazge癟emeyecei kadar g羹癟l羹 bir firma deilseniz o zaman istediiniz kalitede 羹retimi kesinlikle yapt覺ramazs覺n覺z .

Yani at覺yorum eta n覺n yapt覺rd覺覺 bir makinan覺n ayn覺 kalitesini etadan 3 kat fazla fiyat verseniz yapt覺ramazs覺n覺z.

Bunun aksine eer eta dan daha g羹癟l羹yseniz onlar覺n sipariinden daha fazla sipari verebiliyorsan覺z ve buna 癟inliler inan覺rsa.
stelik sipariten teslimata kadar bizzat denetleyebiliyorsan覺z 襤te o zamanda Eta bile sizin kalitenizi yakalayamaz. :) (Afaki bir 繹rnek olsa da durum a癟覺klamak bab覺nda verdim) :)

Sonu癟 olarak buluaca覺m覺z nokta
inli de ak覺l var,teknoloji var, fikir yok ileriyi g繹rme yetenei yok ve 3 ka覺d覺n her t羹rl羹s羹 var, cebinizde 10 dolar varsa ve tenha bir yerdeyseniz birazdan 繹l羹 olma ihtimaliniz belkide % 25 :)
襤sterse kral覺n覺 yapacak teknolojisi var ama en ufak bir a癟覺覺n覺z覺 bulsuysa ve yal覺 m羹teri deilseniz ald覺覺n覺z yumurtan覺n i癟inden sar覺s覺 癟覺kmaz. :)
facebook.com/saatatolyesi/
Kullan覺c覺 avatar覺
bengisaat

Ya: 64
Kay覺t: 30 Eki 2010, 00:39

Mesaj Modern60 » 03 ub 2011, 15:53

ETA in de makine yapt覺rm覺yor bizzat kendi fabrikalar覺nda 羹retiyor. Bu fabrikalar覺n elbet 癟inli ortaklar覺 da var ama bu ne derece 繹nemli bilmem. Ayd覺nlatmak i癟in yazd覺m.
Kullan覺c覺 avatar覺
Modern60
Contributor

Mesaj bengisaat » 03 ub 2011, 22:44

Dorudur zaten daha 繹ncede bahsedilmi bir konuydu kendi fabrikas覺nda 羹retim yapt覺覺. Eta yazm覺覺m dalg覺nl覺kla.

Sadece eta deil saat sekt繹r羹n羹n 癟ou firmas覺, hatta elektronik ve otomotiv bata olmak 羹zere 癟ou sekt繹r i癟in ge癟erli bu.

Bu arada yeri gelmiken ,Bu t羹r bilgileri sadan soldan duyuyor olsak da sizin gibi bir 癟ok fabrika ile bizzat ilikileri olan birinin bu t羹r bilgileri tek bir konuda toplamas覺 癟ok faydal覺 olacakt覺r.

Bo bir zaman覺n覺zda Hangi firma hangi 羹r羹n羹 nerede 羹retiyor gibi bir konu a癟arsan覺z memnun oluruz ve s覺k s覺k bavuraca覺m覺z bir kaynak olacakt覺r.
Kullan覺c覺 avatar覺
bengisaat

Mesaj Modern60 » 03 ub 2011, 23:30

http://investing.businessweek.com/research/stocks/private/snapshot.asp?privcapId=11214480
Bu yukar覺daki sayfa ETA hakk覺ndaki bilgileri veren bir resmi internet gazetesi. Burada da ETA n覺n dier fabrikalar覺 ofis olarak s繹ylense de yerleri bildirilmi. Burada tekrar s繹ylemek zorunday覺m ki 羹retilen par癟alar ama asla bitirilmi bir saat makinesi ya da saat deil. Baka bir bilgi vereyim. 2004 y覺l覺nda 襤svi癟re de koapn bir f覺rt覺na sonras覺nda ETA inceleme alt覺na al覺nd覺. 2005 ve gelen iki y覺lda uzak doudaki 羹retimleri ciddi miktarlarda k覺s覺tlama yoluna giderek sadece 襤svi癟re , Almanya ve Fransa fabrikalar覺 g繹sterilerek, uzakdouda ise sadece quartz diyaframlar ve elektronik par癟alar ile pillerin 羹retimleri g繹sterilmiti. Sonu癟ta 2007 de 襤svi癟re Rekabet Komitesi de bu bilgiler alt覺nda ETA y覺 temiz ilan etti. Hat覺rlanacak olursa 2008 den beridir ETA d覺ar覺ya makine vermekte s覺nrlamalara balad覺. B羹t羹n bu iler sebep oldu. Y覺lda 100 milyon adet makine elektronik ve mekanik olarak 羹retildiini d羹羹n羹n her ey ortada. Art覺k %80 Swiss Made var ve ger癟ekten standartlar 癟ok y羹ksek. Hala 羹retimler devam ediyor ama 癟ok s覺n覺rl覺 ve 癟ok kontrollerle. Bu arada eta n覺n makinelerini 羹reten irili uafkl覺 10 larca at繹lye var 癟inde ve hong-kong ta. Ama hepsi kopya ve art覺k ciddi markalar bunlara rabet etmemektedir.
Kullan覺c覺 avatar覺
Modern60
Contributor

Mesaj bengisaat » 03 ub 2011, 23:56

Dediim gibi bu t羹r bilgileri toplayaca覺n覺z bir kaynak oluturman覺z覺 isterdik.
Hatta sadece burada deil saat癟iler odas覺n覺n sponsorluunuda isteyip;

Saat癟iliin markalar覺n tarihi ve d羹nden bu g羹ne gelimelerini,羹rettikleri makinalar i癟erisinde baar覺l覺 olduklar覺 ve hayal k覺r覺kl覺覺 yaad覺klar覺 modelleri,zirveye 癟覺kmalar覺na vesile olan tasar覺mlar覺 v.s. i癟eren bir kayna覺 sekt繹re kazand覺rman覺z y覺llarca okunacak bir eser olurdu.
Kullan覺c覺 avatar覺
bengisaat

Mesaj Modern60 » 04 ub 2011, 00:51

Bunun gibi bir kitap toplamaya balam覺t覺m. Ama baz覺 zorluklar sebebiyle de durmak zorunda kald覺m. Bu d羹羹ncelerinizden dolay覺 teekk羹r ederim ama ben o kadar da b羹y羹k bir i yapabilirmiyim bilemem. Zamanla bu 癟al覺malar覺n yap覺lmas覺nda mutlaka fayda var ben de bana d羹ecek g繹revler olursa seve seve yerine getiririm. Sayg覺lar.
Kullan覺c覺 avatar覺
Modern60
Contributor

ncekiSonraki

D繹n TSF Saat Mekanizmalar覺 & Teknik Bilgiler - Movements & Technical Info

Kimler 癟evrimi癟i

Bu forumu gezen kullan覺c覺lar: Hi癟 bir kay覺tl覺 kullan覺c覺 yok ve 6 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners