TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Parfüm Tercihleriniz ve Tavsiyeleriniz

Parfüm Üzerine Paylaşımlar Bölümü

Re: Parfüm Tercihleriniz ve Tavsiyeleriniz

Mesaj Star » 12 Nis 2016, 23:51

Chanel zaten parfüm Dünyasının rolexi olduğundan çok fazla bir şey söylemeye gerek yok :) Creed benim teninde Bayağı kalıyor fakat kişiden kişiye değişen bir durum bu kalıcılık. Mesela CREED için esmer tenlerde daha Kalıcı oluyor gibi bir genelleme var ama bu kanıtlanmış birşey değil tabi. Denemeni tavsiye ederim. Bu arada genelde tenimden çok kıyafete sıkıyorum ben kokuyu, ikisi de tercih meselesi :)
Do something instead of killing Time. Because Time is killing you !!!
*Paulo Coelho*
Kullanıcı avatarı
Star

Mesaj sercankaf » 13 Nis 2016, 00:12

Star, Chanel parfum dunyasinin Rolex'i dersek, o kadar koklu bir marka bile bu ithamin altinda ezilir. Ha ne olur, Les Exclusifs serisinin bazi parfumleri (Coromandel, Sycomore vb.) ile gunu kurtarmaya calisir ama inan o bile yeterli olmaz ;)
Coming together is a beginning. Keeping together is progress. Working together is success.
Kullanıcı avatarı
sercankaf

Mesaj Caner1983 » 13 Nis 2016, 06:22

Blue de chanel aldım ve kullanıyorum ama koku hakkında görüşlerim tabiki benim fikrim bu tek kelime ile sıkıcı daha sonra serxx ve sercankaf saolsun creedle tanıştım ve yine bence chanel creed karşılaştırılamaz kalıcılık ve etki olarak bunun sonucu olarakta chanel yarım şişe duruyor :D
Rolex’s don’t tick-tock
Kullanıcı avatarı
Caner1983

Mesaj Hellhound » 13 Nis 2016, 08:34

Star yazdı:Mesela CREED için esmer tenlerde daha Kalıcı oluyor gibi bir genelleme var ama bu kanıtlanmış birşey değil tabi.

Aman ha. Büyük hurafe bu gibi söylemler.

Creed ile ilgili detaylı bilgi için;

http://www.gurmekokular.com/2014/02/creed-dosyas.html
gurmekokular
Kullanıcı avatarı
Hellhound

Mesaj SeRxx » 13 Nis 2016, 09:06

Caner doktorum, uzun süren deneme yanılmalardan sonra, zevkime olanları bulduğum için parfümle olan ilişkim bitti sayılır :)

Star, bence Creed sert kalmaz tam ideal olur. Piyasadaki alınabilecek en garanti kokulardan hepsi :)

Rolex'i parfüm dünyasından bir marka ile eleştirecek olursak bu marka kesinlikle Creed olur:

- Çıkardığı hemen hemen her parfüm kült oluyor.

- Yüksek fiyatlara rağmen çok büyük satış rakamları ve ciddi anlamda geniş pazarlama ağı mevcut.

- Hemen hemen her parfümü taklit ediliyor

- Hellhound'un da bahsettiği gibi Grey market ve paralel ithalat olayı yoğun.

- Son olarak da hak ettiğinin üzerinde fiyatlara satılıyor.

Bu maddeler de direkt Rolex'i getiriyor aklıma :)
Kullanıcı avatarı
SeRxx

Mesaj Hellhound » 13 Nis 2016, 09:19

SeRxx yazdı:Caner doktorum, uzun süren deneme yanılmalardan sonra, zevkime olanları bulduğum için parfümle olan ilişkim bitti sayılır :)

Star, bence Creed sert kalmaz tam ideal olur. Piyasadaki alınabilecek en garanti kokulardan hepsi :)

Rolex'i parfüm dünyasından bir marka ile eleştirecek olursak bu marka kesinlikle Creed olur:

- Çıkardığı hemen hemen her parfüm kült oluyor.

- Yüksek fiyatlara rağmen çok büyük satış rakamları ve ciddi anlamda geniş pazarlama ağı mevcut.

- Hemen hemen her parfümü taklit ediliyor

- Hellhound'un da bahsettiği gibi Grey market ve paralel ithalat olayı yoğun.

- Son olarak da hak ettiğinin üzerinde fiyatlara satılıyor.

Bu maddeler de direkt Rolex'i getiriyor aklıma :)

Her platformda dile getiriyorum, burada da söyleyeyim. Parfümde fiyat/performans hadisesi geçerli değil. Sonuçta kokulu sıvı hepsi... Düz mantıkla bakıldığında 100TL'nin üzerinde hiçbir kokulu sıvı fiyatını hak etmemeli. Değer bazlı fiyatlamanın söz konusu olduğu ürünlerde "hak ettiği fiyatın üzeri" gibi kavramları doğru bulmuyorum.

Bir de artık Creed'in hit parfüm çıkarması eskisi kadar kolay olmuyor. Çok fazla rakibi var ve son 6 yıldır piyasaya sürüp de hakkında fazlaca konuşulan parfümünün sayısı 3'ü geçmez.
gurmekokular
Kullanıcı avatarı
Hellhound

Mesaj SeRxx » 13 Nis 2016, 09:40

Lüks tüketimin hiçbir alanında, belli bir fiyatın üzerine çıktığımız zaman mantık aranmamalı; fakat bu mantıksızlığın bile kendi içinde bir mantığı olduğuna inanıyorum. Saatlere 10bin'ler, 100bin'ler vermenin herhangi bir mantıklı tarafı yok ama bu mantıksızlık içinde bile mantık arayıp doğru seçimler yapmaya yöneliyoruz.

Herhangi bir parfüm 100 lirayı hak etmiyor doğrudur ama bir Chanel Bleu'ya 400-500 lira verme ile Tag Heuer'e 20bin vermenin pek farkı yok gözümde. Özet olarak her lüks tüketimde olduğu gibi parfümde de "mantıksızlık içinde" F/P oranı her zaman sorgulanması gereken bir hadisedir bana göre.

Hellhound yazdı:
Her platformda dile getiriyorum, burada da söyleyeyim. Parfümde fiyat/performans hadisesi geçerli değil. Sonuçta kokulu sıvı hepsi... Düz mantıkla bakıldığında 100TL'nin üzerinde hiçbir kokulu sıvı fiyatını hak etmemeli. Değer bazlı fiyatlamanın söz konusu olduğu ürünlerde "hak ettiği fiyatın üzeri" gibi kavramları doğru bulmuyorum.
Kullanıcı avatarı
SeRxx

Mesaj Hellhound » 13 Nis 2016, 09:58

SeRxx yazdı:Lüks tüketimin hiçbir alanında, belli bir fiyatın üzerine çıktığımız zaman mantık aranmamalı; fakat bu mantıksızlığın bile kendi içinde bir mantığı olduğuna inanıyorum. Saatlere 10bin'ler, 100bin'ler vermenin herhangi bir mantıklı tarafı yok ama bu mantıksızlık içinde bile mantık arayıp doğru seçimler yapmaya yöneliyoruz.

O zaman niş parfümler hakkında konuşmanın mantıklı bir yanı kalmıyor. Tüketiciyi en az yarı fiyatına daha iyi hissettiren, görece olarak daha kaliteli hammadde kullanan, daha kalıcı ve fark edilir olan (performans kriteri değil) ve daha çok beğeni toplayan 1 ürünün bile varlığı bütün mantığı alt üst ediyor.

Bilim dalı olan pazarlama açısından bakıldığında; niş pazarlama ile fiyat/performans, birbiriyle ilişkilendirilebilir kavramlar değil.
gurmekokular
Kullanıcı avatarı
Hellhound

ÖncekiSonraki

Dön TSF Parfüm - Perfume

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 29 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners