TSF yelerine zel 襤ndirimli L羹ks Saat Modellerini 襤ncelemek 襤癟in T覺klay覺n覺z

T覺ra Makinesi Tavsiyeleriniz ve Geleneksel T覺ra

Geleneksel T覺ra ve Ekipmanlar覺 zerine B繹l羹m

Re: T覺ra Makinesi Tavsiyeleriniz ve Geleneksel T覺ra

Mesaj avsu07 » 20 Nis 2013, 02:38

asymptote yazd覺:
avsu07 yazd覺:Agresif alet kullanmakta babam覺n 羹st羹ne adam tan覺mam. 3 par癟al覺 aletlerin orta k覺sm覺n覺 aleti ald覺覺 g羹n 癟繹pe atar " ki kendisi koruma bar覺n覺 i癟eren par癟a olur) t覺ra覺n覺 hep bu par癟a olmadan yapar.

Bu ekilde t覺ra olan birka癟 kiiyi ben de tan覺yorum. Eskiler ii 癟繹zm羹ler abi.. :lol:

Jileti alt tarafta 羹st kapa覺n alete vidaland覺覺 maksimum 6-7 milimetre 癟ap覺nda bir daire tutuyor. Jilet bota kal覺yor ve 羹st kapak zaten jiletten daha dar profile sahip olduu i癟in jilet usturadan daha a癟覺k bir ekilde havada as覺l覺 kal覺yor. Buna ramen bir kez bile y羹z羹mde kesik olutuunu hat覺rlam覺yorum. Babam sivil savunma uzman覺yd覺 ve itfaiye m羹d羹rl羹羹 yaparken emekli olmutu. Ancak 繹zel hayat覺nda g羹venlikle pek bir ilgisini g繹rmedik.

Ger癟i itfaiye erleri yang覺n覺 s繹nd羹rmekte zaafiyet g繹sterince k覺z覺p yang覺na tak覺m elbise ile dalan, 癟at覺larda giri i癟in yer a癟arken eldiven kullanmadan yanan kalaslar覺 癟覺plak elle s繹ken, bu y羹zden hep tak覺m diktirmek zorunda kalan bir adam i癟in g羹venlikten bahsetmek ne kadar doru olur, imdi bilemedim. :D :D
Kullan覺c覺 avatar覺
avsu07

Ya: 55
Kay覺t: 25 Mar 2011, 15:02

Mesaj asymptote » 20 Nis 2013, 02:47

Benim R41 yolda, traditionalshaving'ten ka癟 g羹nde gelir? Sab覺rs覺zlan覺yorum.. :)
"Evrende en b羹y羹k ziyan, sorgulama yeteneini yitirmi bir beyindir." - A. Einstein
Kullan覺c覺 avatar覺
asymptote

Kay覺t: 11 Ara 2010, 14:28

Mesaj avsu07 » 20 Nis 2013, 02:54

Benim siparilerin gelmesi 10 g羹nden uzun s羹rm羹t羹. Bu y羹zden sabun sipariini 襤ngiltere'de yaayan bir arkada覺ma s繹yledim. Kendisi ald覺 ve 3 g羹n 繹nce postaya verdi. Bug羹n Antalya'ya varm覺 ve da覺t覺ma 癟覺km覺t覺. B羹y羹k ihtimalle sekreterim teslim alm覺t覺r. Pazartesi de ben sana kargolar覺m art覺k. ;)
Kullan覺c覺 avatar覺
avsu07

Mesaj drk » 20 Nis 2013, 17:16

Son bir g繹zden ge癟irme, onay覺n覺za g繹re siparii vereceim ;)

:arrow: http://www.traditionalshaving.co.uk/merkur/4132667-Merkur-Futur-Safety-Razor-Brushed-Chrome.html
:arrow: http://www.traditionalshaving.co.uk/edwin-jagger/4291247-edwin-jagger-super-badger-shaving-brush-ej28-ebony-large.html
:arrow: http://www.traditionalshaving.co.uk/root/3984673-feather-new-hi-stainless-razor-blades.html

Merkur futur ve feather kesin, sample pack ile uramak istemedim, genel kan覺 featherdan yana zaten. F覺r癟a da fena g繹z羹kmedi g繹z羹me :) Sabun zaten arko, marketten al覺r覺m, olmazsa ev yap覺m覺 kar覺覺m iine gireceim. Aftershave'i buradaki bir kozmetik癟iden koklayarak almak daha mant覺kl覺 geldi, baka eksiim kald覺 m覺? :)
Kullan覺c覺 avatar覺
drk

Kay覺t: 20 Nis 2010, 23:24

Mesaj asymptote » 20 Nis 2013, 17:45

T覺ra aleti tamam :thumbup:

Feather keskin bir jilettir ancak bu, her sakal i癟in en iyi se癟enek olduu anlam覺na gelmez. Feather gibi keskin jiletler 癟ok s覺k ve sert olmayan uzam覺 sakallar覺 kesmek i癟in idealdirler asl覺nda. S覺k ve sert sakallar i癟in farkl覺 jiletler daha iyi sonu癟 verebilir. Forumlarda tecr羹be edip yazan insanlar var ancak bu kendi tecr羹beleri. Sen de kendi sakal覺n i癟in farkl覺 jiletleri deneyerek kendi tecr羹beni oluturmal覺s覺n.. rnein ben tecr羹be ettim ki Nacet benim sakal覺m覺 Feather'dan daha g羹zel kesiyor. Dolay覺s覺yla sample pack art.. Her geleneksel t覺ra sever mutlaka bir sample pack edinip farkl覺 jiletleri denemeli ve kendisine en uygun olan(lar)a karar vermeli diye d羹羹n羹yorum..

F覺r癟a se癟imi bence daha iyi olabilir. Super badger hatal覺 bir se癟im 繹ncelikle. Best badger ya da Finest badger olmal覺 alaca覺n f覺r癟a t羹r羹.. Edwin Jagger kalitelidir ancak daha iyileri var. rnein Simpson ya da Shavemac. Biraz pahal覺d覺r ancak ben sana Simpson Chubby Best CH2 繹neririm. Daha ucuz bir alternatif olarak Commodore denenebilir..
http://www.simpsonshavingbrushes.com/shop/3/

Sabun kullanacaksan bunu basaca覺n bir tas gerekecek sana. Seramik ya da paslanmaz 癟elik alman覺 繹neririm. Seramik g羹zel k繹p羹rt羹r ancak k覺r覺lma riski vard覺r, ben 癟elik tercih ediyorum.

Bir de t覺ra aleti ve f覺r癟as覺 i癟in stand alabilirsin. Ancak t覺ra f覺r癟as覺n覺 stand 羹zerinde kurumaya terk etme. Sap覺n覺n 羹zerine, k覺llar havaya gelecek ekilde b覺rakt覺覺n zaman kesinlikle daha h覺zl覺 kuruyor.

Benim g繹r羹lerim bunlar, arkadalar da ilave yapmak isterler belki..
"Evrende en b羹y羹k ziyan, sorgulama yeteneini yitirmi bir beyindir." - A. Einstein
Kullan覺c覺 avatar覺
asymptote

Mesaj avsu07 » 20 Nis 2013, 17:57

Se癟imler gayet g羹zel ancak pahal覺. makine i癟in bir ey diyemeyeceim ancak f覺r癟a ve jilet i癟in ebay'覺 kullan覺rsan neredeyse yar覺 fiyat覺na listendekileri alabilirsin.

F覺r癟a i癟in in markas覺 Frank Sheaving'in 24-26 mm knot silvertip f覺r癟alar覺n覺 Edvin Jagger'in yar覺 fiyat覺na alabilirsin. Ki senin se癟tiin 23 mm knota sahip. Ama en iyisi olsun diyorsan asymptote'nin 繹nerdii markalara bak.

Jileti de yine ebay'dan alabilirsin. Sat覺c覺lar覺n yorumlar覺n覺 biraz okursan 襤ngiltere fiyatlar覺n覺n 1/4 '羹ne rahatl覺kla bulabilirsin. ;)

Ancak bence de 繹nce bir sample pack al, jiletleri dene sana uygun olana karar verirsen o zaman y羹kl羹 al覺m yapars覺n.

F覺r癟ay覺 da k覺llar aa覺 gelecek ekilde kurutmaya b覺rak覺rsan, k覺l k繹klerinin baland覺覺 yap覺t覺r覺c覺n覺n 癟ok daha uzun y覺llar dayanmas覺n覺 salars覺n.

T覺ra覺m覺 en keyifli ekilde yapay覺m diyorsan bir adet scuttle alabilirsin. Ben uygun bir ey bulursam almay覺 d羹羹n羹yorum. u anda seramik bir kase kullan覺yorum.
Kullan覺c覺 avatar覺
avsu07

Re: Ynt: T覺ra Makinesi Tavsiyeleriniz ve Geleneksel T覺ra

Mesaj drk » 20 Nis 2013, 18:00

Beklediim cevaplar geldi, 癟ok teekk羹rler :champ:
Kullan覺c覺 avatar覺
drk

Kay覺t: 20 Nis 2010, 23:24

Mesaj asymptote » 20 Nis 2013, 18:07

avsu07 yazd覺:F覺r癟ay覺 da k覺llar aa覺 gelecek ekilde kurutmaya b覺rak覺rsan, k覺l k繹klerinin baland覺覺 yap覺t覺r覺c覺n覺n 癟ok daha uzun y覺llar dayanmas覺n覺 salars覺n.

Ben tam aksini d羹羹n羹yorum. F覺r癟a, k覺llar yukar覺 gelecek ekilde sap覺n覺n 羹zerinde kurumaya terk edilince 癟ok daha h覺zl覺 kuruduunu bizzat g繹zlemledim. F覺r癟a k覺llar覺n覺n dip k覺sm覺 ne kadar uzun s羹re nemli kal覺rsa f覺r癟a i癟in o kadar k繹t羹, dediin gibi yap覺t覺r覺c覺ya da zararl覺. S覺v覺lar覺n buharlamas覺 yer 癟ekiminin aksi y繹nde olur abi, f覺r癟ay覺 stand覺n 羹zerinde ba aa覺 b覺rak覺rsan en son kuruyan k覺sm覺 k覺llar覺n sapla balant覺s覺n覺n olduu dip k覺sm覺 olacakt覺r..
Kullan覺c覺 avatar覺
asymptote

ncekiSonraki

D繹n TSF T覺ra - Shaving

Kimler 癟evrimi癟i

Bu forumu gezen kullan覺c覺lar: Hi癟 bir kay覺tl覺 kullan覺c覺 yok ve 14 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners