Abi, tıraş suyunun sıcaklığı tamamen senin zevkine kalmış. kimileri soğuk suyla tıraşı konforlu bulurken, kimileri sıcak suyu tercih ediyor. ben de sıcak (ılık) sudan yanayım. soğuk su sakalı sertleştirip cildi gerdiği için tahriş hissi veriyor bana.
Tıraştan sonra ben de kolonya kullanıyorum. Tercihim şimdilik Rebul Ice. Kolonyayı hem rahatlatıcı hem de mikrop kırıcı özelliğinden dolayı tercih ediyorum. Kolonyada sonra nemlendirici sürüyorum, gerginliği alsın diye.
Sabun olarak arko kullanıyorum. Doğrusu Tabac gibi daha üst düzey sabunları kullananlar çok övüyorlar ama arko da benim işimi gayet güzel görüyor. Alternatiflerikonuya daha hakim arkadaşlar sıralarsa bize de faydası olur.
Ayrıca bugün Gillette Slim Adjustable ile ilk tıraşımı oldum. 3 gün sakal uzattım bunun için

Aleti daha önce dezenfekte etmiştim. Ancak bir dişçi arkadaş soğuk sterilizasyonun daha uzun tutulmas konusunda beni ikna edince gluteraldehit banyosunu yineledim. Üstelik bu kez 14 saat beklettim. Neyse ki herhangi bir korozif etkisi yok. Aletler artık kesin olarak steril.
Tıraşa dönersek mükemmeldi. Daha önce Aristocrat'ın tıraşını Slim Twist ile kıyaslamış ve oldukça agresif ve bir o kadar da temiz olduğundan bahsetmişti. Slim Adjustable ise bambaşka. 7. ayarda tıraşa başladım. Yüzümü zaten tertemiz yaptı. Hem de en ufak tahriş olmadan. Aslında ikinci perdeye gerek yoktu ama ben heveslendiğimden bir de 9. ayarda tıraş oldum. Hem aristocrat kadar agresif bir tıraş verdi hem de slim twist kadar güvenli hissettirdi. Bu kadar yakın tıraş vermesine karşın böyle güvenli bir tıraş sunması muazzam. İnsan tıraş olunca anlıyor bu aletlerin kıymetini.
Artık yüzün geleneksel tıraşa iyiden iyiye alışmış sanırım.
Her tıraşta daha az tahriş yaşıyorum.
Darısı bu zevki tadamayanlara...
öd tengri aysar; kişi oglı kop ölgeli törümiş.