Baran yazdı:Dupontla 1 puro yakılmaz 2 dupont açık havada kullanilmaz ikisinide denedim ama başarılı olamadim en sonunda sattim Dupontumu.Cok guzel puro cakmaklari var kardesim onlardan edin birtane.Gazlı cakmaklar bozar puronun tadını

1) Bütan doldurulan her çakmakla puro yakılır. Bakkalda satılan 1 liralık çakmağa bütan doldurulsa bile iş görür. Bir tanıdığım hiç gaz doldurulmamış ucuz çakmaklardan koliyle alıp, her birine bütan doldurarak kullan at haline getirmişti. Dupont'ta amaç zaten purodur ama pipo bile yakılır, ki yapan tanıdığım var. Dolayısıyla gazlı çakmaklar puronun tadını bozar gibi bir durum yok. Ancak, benzinli veya doğru gaz kullanılmamış çakmaklar puronun tadını bozar.
2) Evet, ön plana çıkan gösterişli Dupont'lar Jet flame değiller, doğal alevliler. Bu durum sebebiyle açık havada kullanımı zordur ama küçük bir uğraşla sorunsuzca puro yakılır. Tek sorun "toasting" aşaması doğal alevle sıkıntılıdır, fakat bu durum tamamen kişisel tercih, zevktir. Şahsen ben bazen purosuna göre bu toasting aşamasını es geçiyorum.
Evet çok güzel puro çakmakları var fakat prestij isteniyorsa Dupont marka bilinirliğiyle çakmakların Rolex'idir. Bu durum kişiden kişiye değişse de bence hemen hemen tüm puro aksesuarların kralı "Dunhill" dir fakat bunu bilen alır, sıfır ürünleri eskileri kadar başarılı değildir ve yeni modellerinde efsaneleşmiş eski ürünlerde kullanılan materyaller ve tasarımlar farklılık gösterir. Örneğin şuana kadar kullandığım en iyi punch kesici 90'ların sonundan kalma bir Dunhill'dir. Günde en az 2-3 puro içen bir büyüğüm hala üzerinde en küçük bir deformasyon olmadan kullanmakta. Güncel modellerinde ne yazık ki ana malzeme olarak akrilik kullanıyor ve eskileri dahi(bulunabilirse tabi) ortalama sıfır bir dupont maxi punch'a göre 3-4 katı(en az) fiyatında olur.
Bu tür doğal alevli Dupont çakmakların üretim amacı üst düzey kesime hitap etmektir. Ben doğal alev Dupont'umu yalnızca iki farklı durumda kullanıyorum; üstü kapalı veya az rüzgar alan üst düzey bir mekana giderken ve onun dışında sürekli masamın üstünde tutuyorum. Çünkü hemen her zaman doğal alevi, jet flame'e tercihe derim. Günlük hayatta da Dupont'un Maxi jet serisinden limitli üretim bir jet flame torch kullanıyorum. Dolayısıyla Dupont her duruma ve zevke hitap edecek çakmaklar üretir. Kısacası Dupont'lar harika puro çakmaklarıdır..