TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

TSF Cigars / Puro Meraklıları

Puro Üzerine Paylaşımlar Bulabileceğiniz Bölüm

Re: Puro Meraklılari İçin Sağlam Bir Blog

Mesaj m4ng0 » 21 Ağu 2011, 12:00

Clk benim özür konusunda en ufak bir sorunum yok, kimi, kırdıysam özür dilerim ama burada sizin de belirtiğiniz gibi önyargılarla yapılan yorumların ve bunun sonucunda yapılan faaliyetlerin hatalı olma olasılığı çok yüksek.

Bende bir puro enstantenesi ekleyeyim: Shanghai 2011
Yu Yuan yani Yu Garden (Çincede Yuan Bahçe demek zaten) genelde turistler Yu Yuan Garden diyorlar... niye bunu yazıyorsam, tek kare herşeyi anlatıyor sanırım.
Resim
Nanjing Road saat 23:13; sıcaklık 36C nem %92... Biz ve purolarımız
Resim
Kullanıcı avatarı
m4ng0

Mesaj Clk » 21 Ağu 2011, 12:11

Yavas yavas orta yolu buluyoruz galiba :thumbup:

Fotograf ile ilgili anlatacaklarin vardir mutlaka...
TÜRK'üm!!! Ülkem TÜRKIYE CUMHURIYETI, bayragim TÜRK BAYRAGI ve milli icecegim RAKI'dir...
Kullanıcı avatarı
Clk

Mesaj m4ng0 » 21 Ağu 2011, 20:00

Sıklıkla hareket halindeyiz, bu karelerde yaklaşık 2 ay önce Şanghay'dan Çin setti üzerinden ne bileyim Rio Copacabana, İpanema'ya kadar muhtelif ortamlarda ve muhtelif kişilerle çekilmiş puro anıları dolu Fotoğraflarım var bunları buraya taşıyıp sizleri sıkmak istemem. Onun yerine kendimce çok faydalı olacağına inandığım şekilde katkı sağlama müsade ederseniz sanırım herkes için daha faydalı olabilirim.

Temelde ülkemizde (Herkesin TR'de olduğunu kabul ederek) saklama koşulları biraz sıkıntılı, ısı (hep gözden kaçıyor) ve sabit nem ortamını yakalamak sıkıntılı... Özellikle orjinal premium puro tüketen bunları ROTT (Right Over The Track)/ Fabrikadan taze ediniyorsanız bu nem ve ısı meselesi sizi yepyeni sorunlarla karşı karşıya getirmekte.... Konuyu yine nem damlası ve nem solüsyonlarına getireceğim. Link falan vermiyorum ama dönüp sahibinden gibi sayfalarda Cohiba veya nem solusyonu diye aratırsanız aradığınızı kolaylıkla bulabilirsiniz...

Neyse ben elimden geldiğince bildiklerimi aktarayım;
Resim
Humidor içinde genelde hazir olarak gelen ve içine distile su konması gerektiği söylenen siyah kutucuklar ülkemizde hiçbir işe yaramıyor....

Ülkemizin hava şartları belli ve genel olarak odaların ortlama ısısı yüksek oluyor bu Humidorun içerisindeki o kap içine konulan distile suyun çok çabuk havaya karışmasına sebep oluyor.
Resim
Biliyorsunuz bağıl nem kadar humidorun iç ısısı da önemli.
Resim
Resim
Özellikle yurtdışında nem sorununa yönelik markalaşmalar mevcut (ki tamamen bu alanda çalışan şirketler bunlar) özel nem solüsyonları, nem kristalleri ve nem jeli türevi ürünler ciddi olarak kullanılıyor. Kullanılması da doğal size gelen paketi açıp humidorunuza yerleştiriyorsunuz 1 gün içinde nemi atıyorum %65'e sabitliyor... hiçbir koku tad falan bırakmadıkları için de gayet kullanışlı... Artı bu ürünlerin ortalama fiyatları çok yükse sayılmaz ancak kısa ömürlü ve birde işin içine kargo ve gümrük girince sonuç rakam insanın sinirini bozabiliyor.... Bu siniri bozulanlardan birtanesi de benim... uzatmayayım,
Benim kendim için kullandığım 3 tane çözüm var. 1- Nem Solüsyonu; Bilirsiniz Humidorunuzu ilk aldığınızda distile su kullanarak aktive etmeniz gerekiyor bu sürecin bir benzerini mevsim geçişlerinde yapmanız lazım. %50 Distile su ile karşıtırılmış Solüsyon 48 saat içerisinde 2 şey yapıyor;
Resim
nemi %70 oranına getiriyor ve olası tütün böceği veya larvalarının Humidoru mesken tutmasını zorlaştırıyor, humidorunuz ispanyol sedir değil de kanada/ amerikan sediri veya maun olsa aradaki farkı kolayca göremediğimiz için bu iki fonksiyon (Böcek arkadaşlar ispanyol sediri kokusunu sevmiyormuş..) önemli. Onun dışında nemin sürekli olarak %65-70 oranında tutulmasını sağlamak durumundayız (Bu oranlar ile olası Hygrometrelerin yanılma payını da hesaba katmış oluruz). Bunu da sorunsuz bir şekilde kışın sadece nem tanesi kullanarak yazın ise 3. ürün olarak distile suyu da nem tanesinin yanına ekleyerek..
Resim
Distile suyu bir kabın içine koyduğumuzda humidorun sarsılması durumunda hem purolarımız ıslanır hem de humidorun ağacı, külliyen zarar...
Resim
burada bahsetmiş olduğumuz nem damlası ise bence bu ürünler içerisinde en teknolojik olanı. Distile su ile yükleniyor, 25 katına kadar içinde bulunduğu distile su dolu kabın içinden distile suyu bünyesine çekiyor ve nemin yavaş yavaş havaya bırakıyor, humidor sarsılsa dahi herhangi bir dökülme falan olmuyor...
En ufak bir koku, bozma vs. yapmadığını teyit edebilirim.
Konuyu daha detaylandırmak mümkün ama buna gerek olduğunu sanmıyorum. Özellikle sormak istenilen şeyler olursa elimden geleni yaparım.
Kullanıcı avatarı
m4ng0

Mesaj 2fast4u » 22 Ağu 2011, 00:48

Konu basligi acilirken lifestyle kismi bile yoktu hatta bu basligin tsf icinde puroseverlerin altbasligi olabilecegi bile aklima gelmedi amac puro ve saati bir kac foto ile degisik mekanlar icinde zaman zaman paylasmak oldugu icin yoneticiler ve ben ayri bir baslik acmayi bile dusunmedik yani hersey bundan ibaret.kendi adima puro diger hobilerim gibi keyif amacli . tartismalara yer yok yeni bilgiler isiginda belki siz bu basligi farkli bir yere tasirsiniz kimbilir .Hayirli olsun
The world is yours .
" serial flipper"
Kullanıcı avatarı
2fast4u

Mesaj m4ng0 » 22 Ağu 2011, 07:54

2fast4u bri yanlış anlaşılma var. Burda tartışmanın sebebi başlık veya konu değil, benim bir link ilavesinde bulunmamın üzerine gelen tepkilere göstermiş olduğum tepkim (kabul ediyorum gerginliğe katkı sağlayan türde). Bu bağlamda hem bu başlığı açmış olmanıza hem de bu şekilde saat ve puro sevenlerin paylaşımlarda bulunmasına vesile olduğunuz için kendi adıma teşekkür ederim. Bu bağlamda herhalde sadece fotoğraf paylaşılmasını uygun görüyorsunuz.
Kullanıcı avatarı
m4ng0

Mesaj 2fast4u » 22 Ağu 2011, 10:33

baslangıcta ısmı yazılı blog bahanesi ile açilan sonrasında ufak tefek fotolarımı paylaşmak olarak zaman içinde diğer arkadaslarla beraber guncelledik...hattrick kösesinde olduğu gıbı yapı ıtıbari ıle yazıp çizmeyı sevmediğimden direkt görsel bakımınından konulara gırıs yapan bir insanım.Yeni aldığım saatin veya satimin tanıtımıda bır tema içersinde sessiz film edasında olur.Yoksa bu baslıkta teknık konularla ılgılı bılgı paylaşmak sadece benım değil diğer purosever veya meraklısı arkadaslarında dıkkatını cekebilir.Hodri meydan.Yönetici arkadasların duyarlı olusu bu forumu saatın dısında da konusulabilen hatta Tr sınırlarında belli bir kalitede sohbet edılebılen sayılı sitelerden bırı haline getırır hatta getırmıstır.O yorum bana düşmez.Acıkcası ben burayı watch & lifestyle forum olarak görüyorum.Saygılar
The world is yours .
" serial flipper"
Kullanıcı avatarı
2fast4u

Mesaj m4ng0 » 22 Ağu 2011, 17:31

Açıkcası konu saat ve puro olunca zaten ister istemez konu zaten "lifestyle" olur, aynen katılıyorum. Diğer yandan soru olursa yazıp çizmeyi daha uygun görüyorum durduk yere dırdır yapmayı sevmiyorum, zaten yapmış olsaydım hiç gerginliğimiz olmazdı herhalde.
Kullanıcı avatarı
m4ng0

Mesaj m4ng0 » 26 Ağu 2011, 11:28

Puro yıllandırma, hangi puro ne kadar bekletilmeli
Resim
İster istemez yıllandırma sürecinde yoğun olarak akıllara takılan soruların başında gelen: ne kadar süre beklemeliyim sorsunun cevabı hangi puro, sarım yaprağı ve puronun saklandığı ortamın özellikleri vs. vs. gibi uzayıp giden bir listenin cevaplanmasına bağlı kalarak değişmektedir. Şartların (Nem, Isı, havadaki nem gibi) temelde uygun olduğunu kabul edecek olursak üretilen puronun farklılık göstereceğini unutmamak gerekir.
Resim
Örneğin elimde 8 yıldır beklettiğim purolar var ve kesinlikle "filler" nitelendirmesini hak ediyor bu purolar. "aa bu neymiş, bir bakayım gibi bir yaklaşım gösterenlerin kan şekerinin de düşmesine pek aldırış etmeyeceğim (Premiumlarının heba olmasını istemeyen herkesin yapacağı gibi diyelim) kişilere bu puroları teklif etmekte çekinmeyeceğim. Bu puroların yanında 4-5 aylık sürelerde kendini aşan (evet Vintage 2002'ler gibi) puroların olduğunu belirtmek lazım. Yani bir yandan 8 yıldır bekletiğiniz halde birşeye dönüşmeyen diğer yandan 4-5 ay lık bir süreni sonunda ve devamında kendini aşan puroların varlığını bilmek lazım.
Resim
Genel kabul gören düşünce Küba purolarının daha uzun süre yıllandırılması gerektiği ve diğer küba olmayan puroların daha kısa sürelerde evrimlerini tamaldıkları yönünde. Kesin olan bir gerçek var ilk ay içtiğiniz puro ile 8 ay sonra tekrar tadına baktığınız puro aynı puronun dahi lezzet farklılıkları olacaktır. Peki normal şartlarda azami olarak kaç yıl saklamak doğrudur diye soracak olursanız cevabını 10 yıl olarak belirtmek gerekir. Yani ideal süre 10 yıl ancak son kullanım tarihine ulaşmamak için 15 yıllı aşmamak gerekiyor.
Kullanıcı avatarı
m4ng0

ÖncekiSonraki

Dön TSF Puro - Cigars

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 1 misafir

RGY Globak Golden Visa Yunanistan

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners