oo beyler hepinize çok teşekkürler...
Gerçekten tam da aradığım açıklamalar. Bu Jim beam ve Johnny W falan hem acı geliyor hem miğdemi akşitiyorlardı.
Ancak dediğiniz gibi diğerleri böyle çok farklıysa kesinlikle deneyeceğim. Su karıştırmak enteresanmış.
Denemelerimin sonuçlarını paylaşacağım burada

Konu puro konusu olduğu için o konuda da danışayım.
Şimdilik elimde sadece cuban purolar var ama sipariş verdim 3 vakte kadar amerikan purolar da katılacak inşallah.
Genel olarak humidorda 70/70 prensibi diyor herkes. Kimisi cubanlarda daha düşük nem der. 65 RH da baya baya yaygın gördüğüm.
Lakin eğer okuduklarım beni yanıltmıyorsa RH'den çok sıcaklık/RH ikilisi daha önemli...
Benim humidor şu an 70-72 civarında. Ama sıcaklık da 24-25C yani 75F seviyelerindeyiz. Malum İzmir'de düşürmek çok zor. Şaraplık dolap alayım dedim, hanım kötü kötü baktı bana sustum

Yani dolap falan zor.. Evde bana ayrılan alanda yok öyle müsait bir yer de zaten
Şimdi şu chartı buldum:

Malum 70/70 evet güzel ama.. Benim derece 70 olmaz.(21C) Buna göre sanırım ben RH'yi en azından 65'lere düşürmeliyim.
Zaten son 2 gündür purolarda yanma sıkıntısı ve zor duman alma(draw) problemleri oluyor. Ki kesinlikle benim için çok önemli puroda içim kolaylığı.. Isınmasını asla istemiyorum .. Acılaşmasını da...
Boveda'nın 65'lik paketlerine yükleneceğim. Benim için en ideali onlar ve sağlayacakları 63-65 nem oranı olacak sanırsam.
Bi de ısı yüzünden böceklenme olmasın diye dua edecez.(dondurma/şoklama falan zor iş meşekkatli işler şimdilik

)
Isıyı 75F üstüne çıkartmadan idare etsem sanırım böcek de olmaz.. sanırım...umarım
Buna göre hesaplarımda bir hata var mıdır hocalar? Bi el atıverin...