Archimed yazdı:Genelde insanlar araçlarını ya sıkıldıkları için marka/model değiştirmeyi, ya araç kazalı olduğu için yenilemeyi veya aracın performansı/yakıt tüketimi/üretimden kaynaklanan bir kusuru varsa değiştirmeyi düşünürler. Cihan kardeşimizin araç satış nedeni olarak "tamponun çizilme" bahanesi bana ilginç geldi. Trafikte tamponun çizilmesi gayet normaldir, buna alışmak gerekir. Aksi takdirde insan trafikte sinir, stres sahibi olur.
Aracın tamponu çizildiği için aynı veya muadil aracın sıfırını almayı düşünen birisi de herhalde acayip zengindir diye düşünüyorum.
Bu durumda benim alıcı kişiye vereceğim yegane fikir; sahip oldukları için zekat vermesi, bunun dışında fakir/yetim hakkı yememesi, ihtiyaç sahiplerini gözetmesidir. Son olarak yeni aldığı araç için kurban kesip kan akıtmayı öneririm. Bu vesile ile, yani alacağı hayır duaları ve akıtılan kan sayesinde herhalde Allah, yeni araç ile tampon çizilmesinden falan uzak tutup keyifli yolculuklar nasip eder.
Son ihtimal de, Cihan kardeşimizin bizleri kafaya alma olasılığı olabilir. Zira birisi bana "tamponu çizildiği için arabayı değiştiriyorum" dese "kafa mı buluyorsun?" diye sorardım
Baran yazdı:Butcenin sonu yok anladığım kadarıyla o yuzden Porsche Cayenne Turbo S alsın hem gidiyor hem duruyor tamponuda çiziksiz
Dön TSF Otomotiv & Motorsporları - Automotive & Motorsports
Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 9 misafir
|