TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

TSF Ne Okuyor?

Genel Yaşam Stili Konularını Bulabileceğiniz Bölüm

Re: TSF Ne Okuyor?

Mesaj kilimanjaro » 24 Haz 2015, 18:33

Architecte yazdı:
kilimanjaro yazdı:O da bir şey mi arkadaşlar ... ben yüzyıllık yalnızlığı her yıl 1 kez okurum. :D

:thumbup: :champ: Toprak yiyen kız ile samimi olmuşsun o zaman.

Kitapta en çok hoşuma giden cümlelerden biri şudur. Muhafazakarlar tarihin her döneminde hilebaz ve düzenbaz oluyorlar'' cümlesidir :D

Benimde şu :thumbup: evcil kaplanını ve bahçeli evini satıp , hiç durmayacak olan bir trende sonsuza dek geçerli olan bir bilet satın aldı :champ:
Ne kadar farklı olursa olsun, sana ait olmayana tenezzül etme , ve ne kadar basit olursa olsun senin olandan asla vazgeçme

Ernesto Che GUEVARA
Kullanıcı avatarı
kilimanjaro

Mesaj minus2point4 » 24 Haz 2015, 19:16

Resim
Kullanıcı avatarı
minus2point4

Mesaj asymptote » 24 Haz 2015, 21:02

Read in any position,
ResimResim
İn any place.. :D
Resim
"Evrende en büyük ziyan, sorgulama yeteneğini yitirmiş bir beyindir." - A. Einstein
Kullanıcı avatarı
asymptote

Mesaj asymptote » 02 Tem 2015, 20:57

Bilimin pür merak ile yapılmadığını, egemen sınıflarca araçsallaştırıldığını ve söylediği birçok şeye bu nedenle şüpheyle bakmamız gerektiğini söylüyor Richard Lewontin. Bilimin kendisini değil ancak toplum tarafından algılanma biçimini eleştiriyor. Bu algıyı çok safiyane buluyor. Eleştirilerinde sürekli biyolojiden örnekler verdiği için kitabın adı böyle, yoksa daha farklı da olabilirdi.. Örneğin biyoloji yerine bilim yer alabilirdi. Siz öyle kabul edin..

Richard Lewontin çok önemli ve etkin bir bilim insanı. Umarım yazara haksızlık etmemişimdir. Bu kitabı özellikle bilim felsefesine ilgi duyan arkadaşlara önerebilirim:
Resim
"Evrende en büyük ziyan, sorgulama yeteneğini yitirmiş bir beyindir." - A. Einstein
Kullanıcı avatarı
asymptote

Mesaj afl » 02 Tem 2015, 22:37

Asyptote :champ: güzel kitap :thumbup: Görüyor ve üç artırıyorum, ama önce biraz laflayalım.

Bilim felsefesi bence hem bilimi hem doğayı hem insanı hem de genel toplamda evreni anlayabilmenin en önemli basamağı.
Bilim / teknoloji / mühendislik eğitimi almış çok insanın şikayeti bütün öğrenilenlerin biraz havada kaldığıdır, örneğin her mühendis termodinamik kanunlarını öğrenir, hesaplamalarını da yapmayı öğrenir ama bunun gerçekte ne demek olduğunu hayatın , evrenin neresinde nasıl kendini gösterdiğini çok sonra keşfeder, hatta çoğunlukla keşfedemez bile; havada kalır. Bilimin felsefesi işte bu kapıyı açar. Teknoloji bilimi somut hale getirir, hayata sokar, felsefesi ise onu kavramaya yarar.

Lafı uzatmayalım, ilk kitap "Başlangıçta hidrojen vardı" ilk yaradılışı bilimsel olarak anlatıyor ve sadece bilimin değil, doğanın ve evrenin her yanından örneklerle gidiyor. Big bang - hidrojen- binlerce ara adım- bugünkü yaşam şeklinde özetleyebilirim. İlginç bilgi ve örneklerle bezenmiş harika bir kitap.

Resim

İkinci kitap, " Bilinç gökten düşmedi" ilkinin devamı niteliğinde, madde oluştuktan sonra canlılar için bilincin (teolojide "ruhun")nasıl oluştuğunu yine harika bir dille anlatıyor.

Resim

Assolisti sona sakladım, üçüncü kitap "Insanın yücelişi". Bilime felsefeye sosyolojiye ilgi duyan herkes için bir başucu kitabı olduğunu rahatlıkla iddia edebilirim. 70 li yılların ortasında yazılmış olmasına rağmen günceldir. İnsanın sadece bilimsel değil kültürel yücelişini de anlatan mükemmel bir kitap. Bulması biraz zor olabilir ama merak edenler için İstanbul sahaflarını zevkle didik didik arayacağımı bildiririm.
9. yaş günü hediyemdi çocuk merakımla okumuş, anlamaya çalışmış doğal olarak çok azına hakim olabilmiştim ama hayatımın her döneminde tekrar tekrar okuyup karıştırdığım bir kitaptır.

Resim
Kullanıcı avatarı
afl

Mesaj asymptote » 02 Tem 2015, 23:26

afl, harika kitaplar bunlar. Attım üçünü de sepete.. :) :champ:

Evet, bilim felsefesi gerçekten çok önemli. Mühendisler genelde hayatlarının bir aşamasında felsefeye ilgi duyarlar, hatta filozoflaşırlar. Nedeniyse sizin de belirttiğiniz gibi bildiklerini kavramak istemelerinden. İçinde yaşadığı evreni, kendisini ve akraba olduğu diğer canlıları (evrimi) merak edip araştırmak ister insan. Sanırım bunu yapmak istemesinin en büyük nedeni evrenin bir parçası olması. Doğa bize bilinci karşılıksız vermemiştir belki de?..
Resim
Kitap önerileri için teşekkürler. Tatilde okunacak kitap arıyordum ben de.. :thumbup:
Bu arada söylemeden geçemeyeceğim, 9 yaşında Bronoski'nin kitabını hediye aldığınıza göre çok iyi bir ailede/çevrede yetişmiş olmalısınız.. :) :thumbup:
Kullanıcı avatarı
asymptote

Mesaj afl » 02 Tem 2015, 23:40

asymptote yazdı:
Bu arada söylemeden geçemeyeceğim, 9 yaşında Bronoski'nin kitabını hediye aldığınıza göre çok iyi bir ailede/çevrede yetişmiş olmalısınız.. :) :thumbup:

Nazik sözleriniz için teşekkürler, küçükken de okumayı sevdiğim için ailem teşvik amaçlı çok çeşitli kitaplar alırdı, belli bir hedef yoktu, yeter ki değişik şeyler okuyayım diye teşvik ederlerdi. Kimilerini elden düşürmez, kimilerini okur ama hatırlamazdım. Bu kitabın da az çok bilinçli bir seçim olduğuna inanıyorum çünkü büyük bir ipucu vardı. Bu kitap yine yayınlandığı yıllarda (75-76 sanırım) televizyon dizisi olmuştu ve ben de ilgiyle izliyordum.
Keşke TRT arşivden çıkarıp yine yayınlasa.
Tatilde iyi okumalar :champ:
Kullanıcı avatarı
afl

Mesaj asymptote » 02 Tem 2015, 23:54

afl yazdı:Keşke TRT arşivden çıkarıp yine yayınlasa.

TRT yayınlamasa da youtube yayınlıyor sağolsun.. ;) :thumbup:
https://www.youtube.com/watch?v=CH7SJf8BnBI&list=PLxPmwaGMOAvuSyGXijKuh5sVnIXPK4fIa
Kullanıcı avatarı
asymptote

ÖncekiSonraki

Dön TSF Yaşam Stili - Lifestyle & Entertainment

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 187 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners