TSF yelerine zel 襤ndirimli L羹ks Saat Modellerini 襤ncelemek 襤癟in T覺klay覺n覺z

TSF Kahve ve ay Merakl覺lar覺 / Coffee & Tea Fans

Genel Yaam Stili Konular覺n覺 Bulabileceiniz B繹l羹m

Re: TSF Kahve ve ay Merakl覺lar覺 / Coffee & Tea Fans

Mesaj Ahbob » 16 Ara 2016, 18:11

Asl覺nda espresso ve filtre kahve tercih ediyorum, asl覺nda akl覺mda dripper da hatta
http://harioturkiye.com/shop/hario-02-k ... per-siyah/
vard覺 ancak 繹ncelik olarak bir deirmen edinmek istiyorum. Ancak bu site d覺覺nda bir yerde denk gelmediimden ve site hakk覺nda da bilgi sahibi olmad覺覺mdan almakta 癟ekincelerim oldu.
Kullan覺c覺 avatar覺
Ahbob

Ya: 31
Kay覺t: 26 Eyl 2010, 20:06

Mesaj afl » 16 Ara 2016, 18:50

Kahve d羹nyas覺 Guatemala 癟ekirdek al覺nd覺. DeLonghi de 癟ekildi. Extra sert demlendi. Nikaragua puro eliinde i癟iliyor.

Resim
Kullan覺c覺 avatar覺
afl

Ya: 58
Kay覺t: 27 May 2014, 15:18

Mesaj foottwo » 16 Ara 2016, 19:28

Ahbob yazd覺:Asl覺nda espresso ve filtre kahve tercih ediyorum, asl覺nda akl覺mda dripper da hatta
http://harioturkiye.com/shop/hario-02-k ... per-siyah/
vard覺 ancak 繹ncelik olarak bir deirmen edinmek istiyorum. Ancak bu site d覺覺nda bir yerde denk gelmediimden ve site hakk覺nda da bilgi sahibi olmad覺覺mdan almakta 癟ekincelerim oldu.

Ben bircok siteden alisveris yaptim, hele bi temper alisim var ki dillere destan. Bi siteden aldigim temper cizik cikmisti iade edip baska siteden siparis vermistim. Sipariste de daha onceki konuyu soyleyip kontrol etmeden gondermemelerini istemistim.

Sonunda ilk firmadan gelip geri gonderdigim hasarli temper daha da hasarli sekilde gelmisti :)

Sanirim ayni firmalarin farkli websayfalari var ya da ayni tedarikcileri kullaniyorlar, emin degilim.

En son www.kahvemakina.com diye bir site buldum, telefon ile ulasip derdimi anlatmistim.. baya yardimci olmuslardi.. puly temizlik urunleri falan da aldim.

Hario da satiyolar bildigim kadariyla..

Sent from my HUAWEI VNS-L31 using Tapatalk
"Ba emedik ed璽niye ikb璽l 羹 c璽h i癟in.."
Kullan覺c覺 avatar覺
foottwo

Kay覺t: 25 Mar 2016, 15:49

Mesaj Miriel » 16 Ara 2016, 21:54

@footwo ve @ser羹venci 繹ncelikle cevaplar i癟in teekk羹r ederim. Ortak cevap vereyim :)

French Press'te demlerken deirmende kahveyi 繹羹tt羹kten sonra 15-20 saniye beklemi kaynar suyu 繹ncelikle kahve seviyesi kadar french presse d繹k羹p bir dakika bekletiyorum sonras覺nda geri kalan suyu boalt覺p kahvesine g繹re 2,5-3 dakika daha bekleterek demliyorum.

Benim vazge癟emediim bir huyum var ki o da s羹tl羹 kahve.. Filtre kahveye s羹t羹 nas覺l eklersek daha verimli olur?

Filtre kahve i癟in anlad覺覺m kadar覺yla makineye gerek yok..

Peki espresso ve filtre kahve kar覺lat覺rmas覺 i癟in ne dersiniz?

Son sorum da sal覺k hakk覺nda; g羹nde 1-2 fincan filtre kahvenin yan veya ba覺ml覺l覺k yap覺c覺 bir etkisi var m覺d覺r?

Teekk羹rler.
NOBLESSE OBLIGE!
Kullan覺c覺 avatar覺
Miriel

Kay覺t: 03 Au 2011, 20:08

Mesaj mevsuf » 16 Ara 2016, 22:33

Bug羹n aykur Alt覺nba'覺 denedim. Porselen demlikte 25 dakika kadar demlendi, ama tad覺 bana 癟i geldi. ok beenemedim. Acaba daha uzun s羹re mi demlenmesi laz覺m yoksa 癟ay覺n tad覺 m覺 b繹yle?

G7-L01 cihaz覺mdan Tapatalk kullan覺larak g繹nderildi
Kullan覺c覺 avatar覺
mevsuf

Kay覺t: 14 Au 2016, 22:12

Mesaj foottwo » 16 Ara 2016, 22:37

Miriel yazd覺:@footwo ve @ser羹venci 繹ncelikle cevaplar i癟in teekk羹r ederim. Ortak cevap vereyim :)

French Press'te demlerken deirmende kahveyi 繹羹tt羹kten sonra 15-20 saniye beklemi kaynar suyu 繹ncelikle kahve seviyesi kadar french presse d繹k羹p bir dakika bekletiyorum sonras覺nda geri kalan suyu boalt覺p kahvesine g繹re 2,5-3 dakika daha bekleterek demliyorum.

Benim vazge癟emediim bir huyum var ki o da s羹tl羹 kahve.. Filtre kahveye s羹t羹 nas覺l eklersek daha verimli olur?

Filtre kahve i癟in anlad覺覺m kadar覺yla makineye gerek yok..

Peki espresso ve filtre kahve kar覺lat覺rmas覺 i癟in ne dersiniz?

Son sorum da sal覺k hakk覺nda; g羹nde 1-2 fincan filtre kahvenin yan veya ba覺ml覺l覺k yap覺c覺 bir etkisi var m覺d覺r?

Teekk羹rler.

Sutu cezvede isitip french presste piston hareketiyle kopurtebilirsiniz..

Espresso aslinda hazmettiricidir, yemeklerden sonra icmek sindirime yardimci olur. Onun disinda espresso ile americano, latte, macchiato, latte macchiato, ristretto gibi icecekler yapabilirsiniz.

Filtre kahve daha gastronomik geliyor bana. Daha cesitli tatlar yakalayabilirsiniz.

Saglik konusunda tansiyon icin iyi olmadigini biliyorum. Onun disinda bir fikrim yok acikcasi.

Spor yapiyorsaniz idmandan 30 dk once bir shot espresso metabolizmanizi hizlandirir, yag yakimini artirir derler.

Sent from my HUAWEI VNS-L31 using Tapatalk
"Ba emedik ed璽niye ikb璽l 羹 c璽h i癟in.."
Kullan覺c覺 avatar覺
foottwo

Kay覺t: 25 Mar 2016, 15:49

Mesaj asymptote » 16 Ara 2016, 22:59

mevsuf yazd覺:Bug羹n aykur Alt覺nba'覺 denedim. Porselen demlikte 25 dakika kadar demlendi, ama tad覺 bana 癟i geldi. ok beenemedim. Acaba daha uzun s羹re mi demlenmesi laz覺m yoksa 癟ay覺n tad覺 m覺 b繹yle?

Alt覺nba yumuak bir 癟ayd覺r. Dama覺n覺z sert 癟aylara al覺t覺ysa (daha 繹nce seylan t羹r羹 癟aylar i癟tiyseniz) belki o y羹zden size 癟i gelmi olabilir..

Bir de suyu demlikte uzun s羹re bekletip 癟ay覺 ondan sonra at覺nca da 癟ay demini tam alamayabiliyor. Sizde b繹yle bir durum yaanm覺 olabilir. 襤deal olan, kaynama derecesinin bir iki derece aa覺s覺nda 癟ay覺 demlemektir..
"Evrende en b羹y羹k ziyan, sorgulama yeteneini yitirmi bir beyindir." - A. Einstein
Kullan覺c覺 avatar覺
asymptote

Kay覺t: 11 Ara 2010, 14:28

Mesaj mevsuf » 16 Ara 2016, 23:12

asymptote yazd覺:
mevsuf yazd覺:Bug羹n aykur Alt覺nba'覺 denedim. Porselen demlikte 25 dakika kadar demlendi, ama tad覺 bana 癟i geldi. ok beenemedim. Acaba daha uzun s羹re mi demlenmesi laz覺m yoksa 癟ay覺n tad覺 m覺 b繹yle?

Alt覺nba yumuak bir 癟ayd覺r. Dama覺n覺z sert 癟aylara al覺t覺ysa (daha 繹nce seylan t羹r羹 癟aylar i癟tiyseniz) belki o y羹zden size 癟i gelmi olabilir..

Normalde aykur Turist 癟ay覺n覺 kullan覺yordum. Alt覺nba dediiniz gibi al覺kanl覺ktan dolay覺 damak tad覺ma uymad覺 herhalde. Belki birka癟 i癟imden sonra dama覺m覺z al覺覺r.

Kullan覺c覺 avatar覺
mevsuf

Kay覺t: 14 Au 2016, 22:12

ncekiSonraki

D繹n TSF Yaam Stili - Lifestyle & Entertainment

Kimler 癟evrimi癟i

Bu forumu gezen kullan覺c覺lar: Hi癟 bir kay覺tl覺 kullan覺c覺 yok ve 16 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners