Aslında kelebek fazla derine kaçıp maşa borusu içine sıkışmadı. Şöyle ki:

Maşa borusunu boru kesme aparatıyla kesince sıkışmadan dolayı çapak oluştu ve bu da boru iç çapını düşürdü.. Yalnız ben maşa kelebeğinin bu nispeten ince çapak engelini kolay aşacağını düşündüğüm için boruyu törpülemedim, sadece biraz üzerinden zımparaladım ve kelebeği çaktım. Kelebeği çakınca azalan boru çapından ötürü kelebeğin kanatları iyice büzüldü ve boru içinde yerçekimin ekisiyle hemen aşağıya düştü. Peki boru altından yere neden düşmedi diye soracak olursanız o noktada benim ayrı bir marifetimden bahsetmem gerekiyor. Kelebeği çakmadan önce borunun üzerini küçük çapaklardan arındırmak için zımparaladığım söylemiştim, işte bu zımparalama işleminden arta kalan tozları temizlemek için boru içinden ince bir havlu geçireyim dedim, fakat boru içinde sıkıştı kaldı havlu, şimdi kelebeğim aşağı düşmesine de izin vermiyor

Yarın atölyeden bir yuvarlak eğe alıp boru kesim yerindeki çapağı bir güzel törpülemeyi bu şekilde kelebeği çaktığım yerden tekrar dışarı çıkarmayı düşünüyorum. Bu arada yeni bir kelebek sipariş ettim, bu sefer daha dikkatli çakacağım

"Evrende en büyük ziyan, sorgulama yeteneğini yitirmiş bir beyindir." - A. Einstein