TSF yelerine zel 襤ndirimli L羹ks Saat Modellerini 襤ncelemek 襤癟in T覺klay覺n覺z

Vir羹s Salg覺n覺, Para Piyasalar覺 ve Saat Sekt繹r羹

T羹m Genel Saat Konular覺 zerine Payla覺mlar
Forum kurallar覺
Say覺n yeler TSF'ye Ho Geldiniz. Genel Saat Sohbeti B繹l羹m羹m羹zde Saatlerle 襤lgili Dier Spesifik Konu Bal覺klar覺m覺z Haricideki Sohbet ve Payla覺mlar覺n覺z覺 Yapabilirisiniz. D羹zenli ve Anla覺labilir Bir Ortam Olmas覺 Amac覺 ile L羹tfen Mesajlar覺n覺z覺 Yaz覺m Kurallar覺na Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

襤yi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Vir羹s Salg覺n覺, Para Piyasalar覺 ve Saat Sekt繹r羹

Mesaj adorno » 19 Nis 2020, 22:51

Ground yazd覺:
serbestdeli yazd覺:Panik sat覺lar覺 m覺 olur yoksa f覺rsat varken 3-5 eksiine mi olur oras覺 tart覺覺l覺r.
Bir癟ok saat koleksiyoneri ve sat覺c覺s覺 1-2 ay i癟erisinde belki de biraz daha k覺sa bir s羹re i癟erisinde daytona dahil t羹m modellerin vitrinlerde al覺c覺 bekleyeceini d羹羹n羹yor, hatta pepsi batman gibi modellerde %10 submariner de %15 dier modellerde %15-30 aras覺nda iskontolarin bile durumu kurtaramayaca覺n覺 s繹yl羹yorlar, durum nas覺l olur bilinmez tabi ama u癟ular覺n durmas覺 襤talya ve Yunanistan da olan butiklerin saatleri kime sataca覺n覺 da d羹羹nd羹rm羹yor deil, telefonlara cevap bile vermeyen tax free bile kesmeyen butiklerin bir癟ok eski m羹terilerine %20 indirim+tax free ile saat alirmisiniz diye mesaj g繹nderdii s繹yleniyor, yurti癟inden bir iki butik spor 癟elik modellerden birka癟覺 i癟in almay覺 d羹羹n羹rm羹s羹n羹z diye bana bile sormutu ama almay覺 d羹羹nmediimi s繹yledim iin garip taraf覺 ee dosta 繹nerdim lakin onlarda almak istemedi, elden 癟覺karmay覺 d羹羹nd羹羹n羹z saatler varsa elinizi 癟abuk tutman覺z gerekiyor gibi yoksa %30-40 aras覺nda fiyat d羹羹leri olacak gibi, chrono24 te seramik bezelli siyah kadran daytona 17 bin usd ye imdiden d羹t羹 10-11 bin usd ye 1 ay i癟inde d羹ecek gibi, almay覺 d羹羹nenler 1 ay daha beklerse b羹y羹k indirimlerle g羹zel rakamlara saat alabilir.
Biraz niyetleri yazm覺s覺n覺z :)))

Ama ger癟ekler b繹yle olmuyor. Bir daytona 11-12bin e d羹mesi d羹nyaya meteor d羹mesinden bile zor g繹z羹k羹yor ahahah

Tapatalk kullanarak iPhone arac覺l覺覺yla g繹nderildi
Ayni fikirdeyim.

SM-A715F cihaz覺mdan Tapatalk kullan覺larak g繹nderildi
Her baar覺l覺 erkein ard覺nda en az bir kad覺n vard覺r.
Kullan覺c覺 avatar覺
adorno

Kay覺t: 23 Tem 2012, 22:49

Mesaj rolexcollector » 20 Nis 2020, 05:03

serbestdeli yazd覺:Panik sat覺lar覺 m覺 olur yoksa f覺rsat varken 3-5 eksiine mi olur oras覺 tart覺覺l覺r.
Bir癟ok saat koleksiyoneri ve sat覺c覺s覺 1-2 ay i癟erisinde belki de biraz daha k覺sa bir s羹re i癟erisinde daytona dahil t羹m modellerin vitrinlerde al覺c覺 bekleyeceini d羹羹n羹yor, hatta pepsi batman gibi modellerde %10 submariner de %15 dier modellerde %15-30 aras覺nda iskontolarin bile durumu kurtaramayaca覺n覺 s繹yl羹yorlar, durum nas覺l olur bilinmez tabi ama u癟ular覺n durmas覺 襤talya ve Yunanistan da olan butiklerin saatleri kime sataca覺n覺 da d羹羹nd羹rm羹yor deil, telefonlara cevap bile vermeyen tax free bile kesmeyen butiklerin bir癟ok eski m羹terilerine %20 indirim+tax free ile saat alirmisiniz diye mesaj g繹nderdii s繹yleniyor, yurti癟inden bir iki butik spor 癟elik modellerden birka癟覺 i癟in almay覺 d羹羹n羹rm羹s羹n羹z diye bana bile sormutu ama almay覺 d羹羹nmediimi s繹yledim iin garip taraf覺 ee dosta 繹nerdim lakin onlarda almak istemedi, elden 癟覺karmay覺 d羹羹nd羹羹n羹z saatler varsa elinizi 癟abuk tutman覺z gerekiyor gibi yoksa %30-40 aras覺nda fiyat d羹羹leri olacak gibi, chrono24 te seramik bezelli siyah kadran daytona 17 bin usd ye imdiden d羹t羹 10-11 bin usd ye 1 ay i癟inde d羹ecek gibi, almay覺 d羹羹nenler 1 ay daha beklerse b羹y羹k indirimlerle g羹zel rakamlara saat alabilir.
G羹zel bir hayalg羹c羹 bence[emoji6]

SM-G973F cihaz覺mdan Tapatalk kullan覺larak g繹nderildi
The best , or nothing..
Instagram : rolex.collector
Kullan覺c覺 avatar覺
rolexcollector

Ya: 42
Kay覺t: 31 Mar 2010, 23:14

Mesaj SeiKinetic » 20 Nis 2020, 08:04

Daytona'n覺n 10.000'lere d羹mesi, dolar覺n yar覺n 3e d羹mesiyle ayn覺 ihtimal.
Tutto ha una maniera.
Kullan覺c覺 avatar覺
SeiKinetic

Kay覺t: 08 Tem 2016, 10:14

Mesaj eyimen » 20 Nis 2020, 09:18

Keke olsa.. 10000 USD'ye Daytona, bana yaz覺n hemen bir tane :champ:
Kullan覺c覺 avatar覺
eyimen

Ya: 44
Kay覺t: 13 Tem 2015, 22:54

Mesaj g繹rkemk » 20 Nis 2020, 09:52

retailden bulmak olduk癟a kolaylaacakt覺r , 癟in ekonomisi b羹y羹k bir daralma i癟ine giriyor ve d羹nyada ana talep art覺覺 癟in kaynakl覺 idi.

ama bu kadar pop羹ler bir modelin retail alt覺na gidecei pek ger癟ek癟i deil.

burada soru rolex 羹retimi k覺s覺p yine fiyatlar覺 y羹ksekte tutacak m覺 ? yoksa 羹retim miktar覺n覺 ayn覺 tutup daralan ekonomi sayesinde elinde paras覺 olan insanlar bayiye gidip ver u vitrindeki daytonay覺 15000 dolar neyse ite o anki bayi fiyat覺 al覺p 癟覺kabilecek mi ?

bu olursa daytonan覺n ikinci eli normal sat覺 fiyat覺n覺n 1000 - 2000 dolar alt覺na inebilir ama hi癟 bir zaman 10000 dolar seviyesine inmez
Kullan覺c覺 avatar覺
g繹rkemk

Kay覺t: 02 Eyl 2016, 14:57

Mesaj gargamell » 20 Nis 2020, 10:06

Asl覺nda biraz da sosyolojik y繹nden bak覺l覺rsa, minimalizm ak覺m覺n覺n ciddi bir y羹kselie ge癟tiini g繹zlemlemek m羹mk羹n. 襤nsanlar覺n bilin癟alt覺na ilediinde kavramlar, deimesi zor oluyor. Mesela Amerika'da deli gibi "evde kal" 癟ar覺lar覺n覺 protesto edenler var. 襤nsanlar al覺 veriten uzakla覺yor. Ge癟enlerde nerede g繹rd羹m hat覺rlam覺yorum ama "襤nsanlar sadece ihtiyac覺 olan覺 ald覺klar覺nda ekonomilerin 癟繹kt羹羹n羹 siz de fark ettiniz mi? yaz覺yordu.

Marka baz覺nda deil, arz talep dengesi mutlaka oluacak ama kimler nelerde fedakarl覺k edecek? AVM saat癟ileri burunlar覺ndan k覺l ald覺rmamaya devam edebilecek mi? Evet daha 繹nce de b繹yle buhranlar yaand覺 fakat 繹l羹m korkusu bu kadar yak覺ndan hissedilmemiti.

Yaayay覺p g繹receiz.

Katk覺lar覺n覺z i癟in teekk羹r ederim. 襤lerleyen g羹nlerde makale linkleri de eklemeyi d羹羹n羹yorum. Selamlar.
The Time-Tested, Battle-Hardened.
Kullan覺c覺 avatar覺
gargamell

Kay覺t: 15 Haz 2013, 13:39

Mesaj Umutt » 20 Nis 2020, 10:28

g繹rkemk yazd覺:retailden bulmak olduk癟a kolaylaacakt覺r , 癟in ekonomisi b羹y羹k bir daralma i癟ine giriyor ve d羹nyada ana talep art覺覺 癟in kaynakl覺 idi.

ama bu kadar pop羹ler bir modelin retail alt覺na gidecei pek ger癟ek癟i deil.

burada soru rolex 羹retimi k覺s覺p yine fiyatlar覺 y羹ksekte tutacak m覺 ? yoksa 羹retim miktar覺n覺 ayn覺 tutup daralan ekonomi sayesinde elinde paras覺 olan insanlar bayiye gidip ver u vitrindeki daytonay覺 15000 dolar neyse ite o anki bayi fiyat覺 al覺p 癟覺kabilecek mi ?

bu olursa daytonan覺n ikinci eli normal sat覺 fiyat覺n覺n 1000 - 2000 dolar alt覺na inebilir ama hi癟 bir zaman 10000 dolar seviyesine inmez
Tam olarak dediiniz gibi olaca覺n覺 d羹羹n羹yorum G繹rkem Bey, yani 羹retimin k覺s覺l覺p saatlerin deerinin korunaca覺na inan覺yorum.

Bahsedilen modellerde, zaten firma enderlik prensibini sat覺yor bize y覺llard覺r. Fiyatla talebin kar覺l覺kl覺 birbirini destekledii bir veblen modeli s繹z konusu. Bunu tehlikeye atmayaca覺n覺 d羹羹n羹yorum.

LYA-L09 cihaz覺mdan Tapatalk kullan覺larak g繹nderildi
Kullan覺c覺 avatar覺
Umutt

Kay覺t: 01 Oca 2011, 23:13

Mesaj danGerfuLL » 20 Nis 2020, 10:40

Rolex alamayan kisilere gelsin madem. Basta ben. [emoji846]Resim

Redmi Note 7 cihaz覺mdan Tapatalk kullan覺larak g繹nderildi
Kullan覺c覺 avatar覺
danGerfuLL

Ya: 40
Kay覺t: 16 Ara 2015, 14:45

ncekiSonraki

D繹n TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler 癟evrimi癟i

Bu forumu gezen kullan覺c覺lar: Hi癟 bir kay覺tl覺 kullan覺c覺 yok ve 238 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners