TSF yelerine zel 襤ndirimli L羹ks Saat Modellerini 襤ncelemek 襤癟in T覺klay覺n覺z

Saat Da覺t覺p Toplamak

T羹m Genel Saat Konular覺 zerine Payla覺mlar
Forum kurallar覺
Say覺n yeler TSF'ye Ho Geldiniz. Genel Saat Sohbeti B繹l羹m羹m羹zde Saatlerle 襤lgili Dier Spesifik Konu Bal覺klar覺m覺z Haricideki Sohbet ve Payla覺mlar覺n覺z覺 Yapabilirisiniz. D羹zenli ve Anla覺labilir Bir Ortam Olmas覺 Amac覺 ile L羹tfen Mesajlar覺n覺z覺 Yaz覺m Kurallar覺na Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

襤yi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Saat Da覺t覺p Toplamak

Mesaj Triton » 03 Tem 2012, 13:06

Cevab覺 kendim bir 繹l癟羹de buldum tk ler...

Ancak 癟ok teknik deil. Daha genel ifadeler var. Par癟a ayr覺nt覺s覺 yok...

http://luxurywatch.com.tr/saat-terminolojisi
"I fear the day when the technology overlaps with our humanity. The world will only have a generation of idiots." Albert Einstein
Kullan覺c覺 avatar覺
Triton

Ya: 65
Kay覺t: 24 Haz 2012, 12:14

Mesaj asymptote » 03 Tem 2012, 13:17

Triton yazd覺:Foruma hakim olduun i癟in soruyorum, saat癟ilik terimlerini t羹rk癟e ingilizce kar覺lat覺ran ya da tam anlam覺yla teknik ifadelerin yer ald覺覺, mesela zemberek gibi, bir konu a癟覺lm覺 m覺?

Triton bu konu maalesef eksik kalm覺 bir konu. lkemizde T羹rk癟e bir saat s繹zl羹羹 yok. Saat癟iler odas覺 bununla ilgili bir 癟al覺ma yapm覺 m覺 bilmiyorum, yapt覺ysa da benim haberim yok..
"Evrende en b羹y羹k ziyan, sorgulama yeteneini yitirmi bir beyindir." - A. Einstein
Kullan覺c覺 avatar覺
asymptote

Kay覺t: 11 Ara 2010, 14:28

Mesaj Triton » 03 Tem 2012, 18:33

Asl覺nda bizde esnaf覺n baz覺 terimleri kendine g繹re dillendirmesiyle oluan ifadeler var. Bunlar asl覺nda yanl覺 telaffuz ve bilgi edinilmesi ve yine usta 癟覺rak iilikisi i癟ersinde yanl覺 ifadelerin benzetilerek yorumlanmas覺yla kendine g繹re bir terimler b羹t羹n羹 oluturulmas覺yla hayat buluyor.

繹rnein yukardaki resimde yer alan frans覺zca ifadeler,

Roue de chrono = kronometre 癟ark覺
pignont oscillant = sal覺n覺ml覺 pin
bascule de remise a zero = s覺f覺rlama levyesi
bloqueur = geri d繹nd羹rmez dilisi
marteau = 癟eki癟
roue compteur minute = dakika say覺c覺 癟ark
navette = hizalay覺c覺, d羹zenleyici
commande = 癟al覺t覺rma butonu
interrupteur = duraklat覺c覺 ya da duraklatma butonu

diye 癟evrilirse bu piyasada kullan覺lan terimlerle k覺yaslan覺nca ne derece anlam ifade ediyor?

羹nk羹 youn literat羹re dayanmayan ve zanaat hailne getirilmi ilerde bu konuda yayg覺n bir bakalam覺 dil var.

rnein sinema Tv sekt繹r羹nde. Burada fresnel spotlight 覺n mesleki ad覺 caml覺 lamba, ENG kitlerde kullan覺lan open face spotlar覺n ad覺 da cams覺z lamba olmutur. Bunun gibi bir 癟ok t羹retilmi terim var.

merak bu ya :?
"I fear the day when the technology overlaps with our humanity. The world will only have a generation of idiots." Albert Einstein
Kullan覺c覺 avatar覺
Triton

Kay覺t: 24 Haz 2012, 12:14

Mesaj Hsnmrycl » 03 Tem 2012, 18:59

繹yle bir set var Ebay'de. Hem fiyat覺 hem i癟erii ile en uygun olanlardan biri.

http://www.ebay.com/itm/360277583328?ssPageName=STRK:MEWAX:IT&_trksid=p3984.m1438.l2649

Eksikleri ayr覺ca tamamlan覺rsa, yeni balayanlar i癟in i g繹r羹r bir set olabilir.
繹d tengri aysar; kii ogl覺 kop 繹lgeli t繹r羹mi.
Kullan覺c覺 avatar覺
Hsnmrycl

Ya: 41
Kay覺t: 12 Mar 2011, 03:57

Mesaj asymptote » 04 Tem 2012, 09:32

hsnmrycl dediin gibi fazladan birka癟 ara癟 gere癟 ilavesiyle bu alet tak覺m覺 i g繹r羹r ancak:
bilmem dikkat ettin mi, Item location: Shen Zhen, China. Bu alet tak覺m覺yla Razz'覺n Ass Watch diye tan覺mlad覺覺 ucuz 覺naralt覺 saatlerine yada manevi deeri olmayan eski Seiko 5 lere falan giriilebilir ancak ben bu tak覺mla kesinlikle i癟inde Eta mekanizma olan bir saati kurcalamazd覺m..

Bergeon 羹r羹nler ger癟ekten pahal覺, Horotec ve AF Swiss gibi dier swiss markalar da 癟ok ucuz deiller, hem 羹r羹n 癟eitleri de Bergeon kadar geni deil. Bu durumda Indian 羹r羹nlere bakmak gerekiyor. in 羹retimi olanlardansa Indian 羹r羹nler daha kal覺c覺 ve i g繹r羹r bana kal覺rsa. Ge癟enlerde herojd bu aletler i癟in f/p oran覺n覺 sormutu. Eer Bergeon vs. i癟in b羹t癟e ayr覺lam覺yorsa bence Indian 羹r羹nler en iyi se癟enek..
"Evrende en b羹y羹k ziyan, sorgulama yeteneini yitirmi bir beyindir." - A. Einstein
Kullan覺c覺 avatar覺
asymptote

Kay覺t: 11 Ara 2010, 14:28

Mesaj bulenty » 04 Tem 2012, 20:30

Razz yazd覺:bulenty hocam; eletirel olma k覺sm覺 hemen hemen hepimizde olan bir 繹zellik.. Belki ben biraz daha belli ediyorumdur ;)

Yorum olarak neyi kastettiinizi tam olarak anlayamad覺m ancak bal覺kta konuulanlardan yola 癟覺karsak eer;

- Kendi imkanlar覺n覺zla saat s繹kmek/toplamak niyetinizi muhakkak ki desteklerim.. Sonu癟ta hem mesleiniz icab覺 hem de 繹nceki bak覺m/onar覺m 癟al覺malar覺n覺zdan yola 癟覺karak k覺sa zaman i癟inde bu iin de lay覺覺yla 羹stesinden geleceinize 羹phem yok..

- Valjoux 7750 safkan bir oto krono kalibre olup ETA 289X serisi gibi mod羹l eklemesiyle krono vasf覺 kazanm覺 bir mekanik deildir.. Haliyle s繹kme/toplama al覺t覺rmalar覺 i癟in doru bir tercih olmakla birlikte ben ahs覺m ad覺na bu tip al覺t覺rmalara basit bir cep saati ile balamay覺 uygun g繹r羹rd羹m zira par癟alar hem kol saatine nazaran daha b羹y羹k hem de say覺ca daha az olduundan ilem daha kolay olurdu..

S繹kme/toplama ilemiyle ilgili s覺ray覺 bengisaat ustam覺z覺n a癟覺klamas覺 daha doru olur, benim bu konuda tecr羹bem hi癟 yok..

- Ben saat servis ve restorasyonu konusunda 癟ok hassas覺md覺r.. Forumda da defalarca belirttiim 羹zere sahip olduum k覺ymetli saatleri hep ikinci el al覺r覺m.. Kullan覺lm覺 羹r羹nler ile itigal etmenin verdii tecr羹beyle kondisyon, servis, orijinallik gibi hususlara azami dikkat ederim.. zellikle polisaj/satinaj konusunu TR'deki ikinci el saat piyasas覺n覺n y羹z karas覺 olarak g繹r羹r羹m.. Bunun d覺覺nda kalan pek 癟ok servis i癟iliini de beenmem, g繹zlerim s羹rekli hata arar ve hep saatin s覺f覺r haliyle k覺yaslar.. Bu nedenledir ki Vintage saatlerden haz ettiim marka/modeller bile olsa alacak kadar i癟ime sineni 癟ok zor 癟覺kar..

Nacar saatiniz hakk覺nda yapt覺覺m yorum benim 繹zelimde doru bulduum mevzulara iaret eder nitelikte olup tamamen subjektiftir.. Siz yap覺lan iten -kadranda yazan isminiz dahil- memnun olduysan覺z eer hem yap覺lan i hem de yapan usta baar覺l覺d覺r..

Eyvallah,Razz.vakit ay覺r覺p yazd覺覺n i癟in teekk羹rler.Bu aralar foruma s覺k giremiyorum,girdiim zamanda yazmak istiyorum.Hele belli bir birikime ulaal覺m...

Sevgiyle
Hobisi olan insan,zarars覺zd覺r ve hatta iyi,g羹zel insand覺r
Kullan覺c覺 avatar覺
bulenty

Kay覺t: 18 ub 2012, 18:13

Mesaj bulenty » 10 Tem 2012, 00:58

Yaz覺n覺n son k覺sm覺 g繹z羹mden ka癟m覺,Nacar meselesinde isim oly覺ndan ziyadesi ile rahats覺z olduumu zaten belirtmitim.
Hobisi olan insan,zarars覺zd覺r ve hatta iyi,g羹zel insand覺r
Kullan覺c覺 avatar覺
bulenty

Kay覺t: 18 ub 2012, 18:13

nceki

D繹n TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler 癟evrimi癟i

Bu forumu gezen kullan覺c覺lar: sphinx ve 71 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners