Deerli Dostlar覺m,
Konuyu b羹y羹k bir zevkle okudum. Hem keyif ald覺m hem de 繹rendiim eyler oldu.
Sn. modern60,
Saat maazalar覺 % 45 kar marj覺 ile mi bu ii yap覺yorlar? Asla g繹z羹m yok Allah herkese hay覺rl覺 iler versin ama inan覺lmaz bir kar marj覺? Nerdeyse yar覺 yar覺ya kar marj覺 olan ka癟 sekt繹r vard覺r piyasada?
Bazen indirim olay覺 ters tepiyor. Ger癟i ben Halkla 襤likiler k繹kenliyim. Mesleimde bu sekt繹rde o y羹zden 癟ok farkl覺 bakar 癟ok farkl覺 d羹羹n羹r羹m bazen. Anlatm覺t覺m ge癟en g羹n Nianta覺n da bir maazaya girdim. Vitrindeki Tag heuer e bakmak istediimi s繹yledim.襤lgili kii getirdi, bakt覺m ve fiyat覺 sordum. 1650 TL dedi. G羹zel saat teekk羹r ederim dedim ve geri verdim. D繹nd羹m 癟覺kaca覺m bir saniye beyefendi dedi hesap makinas覺n覺 ald覺. T覺k覺r t覺k覺r h覺zl覺ca hesaplad覺 ve 1300 TL ye verebilirim pein d羹羹n羹rseniz dedi.
Belki herhangi bir m羹teri oovvv g羹zel indirim diyerek geri d繹nebilirdi ama ben mesleim gerei bu yakla覺mdan hi癟 memnun kalmad覺m. Bana indirim yap覺lmas覺 k繹t羹 bir ey mi? Tabii hay覺r. Ne kadar uygun al覺rsam o kadar g羹zel olur. Ama olay 癟ok garip geliti. Pazarl覺k etmedim, soru sormad覺m, saati uzun uzun incelemedim. Buna ramen sat覺 temsilcisi 30 saniye i癟erisinde kendi kendine 1650 TL den 1300 Tl ye indi. Bu hareket bende g羹vensizlik dourdu. Acaba oturup c羹zdan覺m覺 癟覺karsam ve salam bir pazarl覺覺 girisem ka癟 liraya alabilirdim?
Bu saat yurt d覺覺nda ka癟 lira? Ben 2-3 kat覺 m覺 繹d羹yorum? Bana verdii ilk fiyat abart覺lm覺 bir rakam m覺yd覺? Bu m羹teriden geri gelmi bir saat falan m覺? Akl覺mdan bir s羹r羹 ey ge癟ti.
Bir baka 繹rnek vereyim. Nianta覺 Kuz saate girdim. Hanowa lara bakt覺m. Bir saatin fiyat覺 uygun geldi. Kendi kendime dier saatime kordon alaca覺ma bu saati almam daha mant覺kl覺 olur dedim. Orada ki bayan bo umursamaz bir suratla al覺n o zaman dedi. Amabir an 繹nce alda 癟覺k git kafam覺 dinleyeyim modunda idi. Vitrinden 2-3 tane 癟覺karmas覺n覺 rica etmitim alt覺 羹st羹.
Bu t羹r 繹rnekler maalesef 癟ok fazlad覺r. Saat bizim i癟in 癟ok 繹nemli. Kolumuzda ta覺d覺覺m覺z bizi tamamlayan, bizi anlatan bir par癟a. Onlar i癟in % bilmem ka癟 kar edilecek sat覺lmas覺 gereken zaman覺 g繹steren bir eya.
Bu arada yorumumu genellemiyorum. Sadece m羹terilerine bu ekilde davranan temsilciler i癟in s繹yl羹yorum. Tabii 癟ok ilgili, 癟ok kibar, sohbet ederken keyif ald覺覺m覺z sat覺 temsilcileri var. Mesela ge癟enlerde Forum 襤stanbul daki p覺rlant maazas覺ndayd覺m. M羹thi a覺rland覺m, 癟ok keyifli idi. ( Ahhh ahhh Oris Diver leri ilk defa yak覺ndan inceledim ve a覺k oldum. O ne g羹zellik efendim, mutlaka alaca覺m bir g羹n)
Sayg覺lar覺mla,