TSF yelerine zel 襤ndirimli L羹ks Saat Modellerini 襤ncelemek 襤癟in T覺klay覺n覺z

Marka Fiyatland覺rmalar覺 zerine Sohbet

T羹m Genel Saat Konular覺 zerine Payla覺mlar
Forum kurallar覺
Say覺n yeler TSF'ye Ho Geldiniz. Genel Saat Sohbeti B繹l羹m羹m羹zde Saatlerle 襤lgili Dier Spesifik Konu Bal覺klar覺m覺z Haricideki Sohbet ve Payla覺mlar覺n覺z覺 Yapabilirisiniz. D羹zenli ve Anla覺labilir Bir Ortam Olmas覺 Amac覺 ile L羹tfen Mesajlar覺n覺z覺 Yaz覺m Kurallar覺na Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

襤yi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Marka Fiyatland覺rmalar覺 zerine Sohbet

Mesaj MMMacit » 20 Ara 2010, 14:15

Clk hocam bilgilendirme icin tesekkurler taslar hakkinda bilgim var benim o ornekteki amacim bu kadar degerli tas kullaniyorlar mi ? 1 karatlik tas var 3 bin 4 bin dolara 0,20 karatlik tas var o da ayni paralar tasin parlakligina kesimine gore degisiyor farkli farkli. Benim asil sormak istedigim bu paralari istiyorlar ama o kadar degerli tas kullaniyorlar mi ? Ayrica su da var insan oglu kendinde olan bi urunun baskasinda olmasini istemez bu ne olursa olsun az bulunmasini ister saat markalarida bunu cok iyi kullaniyorlar ozel uretim saatler ve limitli saatlerle musterisinin ilgisini cekiyorlar bi nebze.
O Kadar I覺l I覺ls覺n ki Seni Farketmemek 襤mkans覺z, G羹ne Sana S覺rt覺n覺 D繹nse Ay B覺rakmaz Yaln覺z. . .
Kullan覺c覺 avatar覺
MMMacit

Kay覺t: 04 Ara 2010, 00:32

Mesaj ckyener » 24 Ara 2010, 13:16

Kalitenin ve maliyetin 繹tesinde marka imaj覺n覺n saat fiyatlar覺n覺 belirlediine hi癟 bir 羹phe yok. Benim dikkat 癟ekmek istediim nokta Patek Philippe'in reklam覺nda gizli. "You never actually own a Patek Philippe. You merely look after it for the next generation." 繹yle mi 癟evirsek: "Ger癟ekte hi癟 bir zaman bir Patek Philippe'ye sahip olamazs覺n. Sadece bir sonraki kuak i癟in ona g繹z kulak olursun" (Benim 癟evirim kusura bakmay覺n)

Patek, IWC, Vacheron, Omega vs. .T羹m bu markalar 120-150 y覺ll覺k ge癟mileriyle buraya ulam覺, tarihin s羹zge癟inden ge癟mi markalar. Fiyat覺 da en 癟ok bu tarihselliin etkiledii a癟覺k. Sonu癟ta saatler yat覺r覺m arac覺 olmaya ve sonraki nesillere devredilmeye balan覺yor.

Soru: Hublot 1980'de yarat覺lma, Raymond Weill ondan biraz 繹nce bildiim kadar覺yla. Background'u bu kadar k覺sa markalara bu kadar para 繹denir mi? Ben tarihi kimlii olumam覺 markalardan uzak durun derim. Dizayn seven arkadalar覺m覺z var, onlara da klasik markalardan se癟im yapmalar覺n覺 tavsiye ederim. 70/80lerde oluturulan markalar覺n ka癟覺 gelecek y羹zy覺l覺 g繹r羹r 羹pheliyim.

T羹m arkadalara selamlar.
Kullan覺c覺 avatar覺
ckyener

Kay覺t: 31 Eki 2010, 18:40

Mesaj drk » 24 Ara 2010, 13:30

Soru: Hublot 1980'de yarat覺lma, Raymond Weill ondan biraz 繹nce bildiim kadar覺yla. Background'u bu kadar k覺sa markalara bu kadar para 繹denir mi? Ben tarihi kimlii olumam覺 markalardan uzak durun derim. Dizayn seven arkadalar覺m覺z var, onlara da klasik markalardan se癟im yapmalar覺n覺 tavsiye ederim. 70/80lerde oluturulan markalar覺n ka癟覺 gelecek y羹zy覺l覺 g繹r羹r 羹pheliyim.

Gelecei hakk覺nda yorum yapamam ama bu duruma ters en iyi 繹rneklerden biri u anda Richard Mille.

Ekleme: Yukar覺da s繹ylediklerinize tamamen kat覺l覺yorum.
Kullan覺c覺 avatar覺
drk

Kay覺t: 20 Nis 2010, 23:24

Mesaj nickynick » 24 Ara 2010, 18:24

Maurice Lacroix'te bu 癟izginin d覺覺nda gibi, yani 癟ok uzun bir ge癟mii olmasa bile ayakta durmay覺 baaracak gibi geliyor. Tabiki fiyat noktas覺nda da RM kadar deil kesinlikle.
Time is a great teacher, but unfortunatelly it kills all its pupils.
Kullan覺c覺 avatar覺
nickynick

Kay覺t: 16 Kas 2009, 22:44

Mesaj mrhappy » 11 Au 2011, 15:51

M羹cevher ve Saat maazas覺nda 癟al覺t覺覺m覺 s繹ylemitim daha 繹nce tan覺sma k覺sm覺nda bu konu hakk覺nda g羹zel payla覺mlar olmus.
襤癟inde bulunduum firma Cartier'i 羹lkemize ilk getiren firma.S覺kl覺kla benimle tecr羹belerini paylaan firma sahibim bana bu durumu u ekilde ifade edmiti.
L羹ks T羹ketim, belli bir az覺nl覺覺n ve o az覺nl覺a ad覺m atmak isteyen 癟ounluun varl覺覺yla artar.Bu grupta olanlar bilirler ki istenen saate sahip olan isimler sadece zaman覺 takip etmezler ayn覺 zamanda markan覺n salad覺覺 prestijede sahip olurlar ve herkese bulunduklar覺 s覺n覺f覺 ilan etme ans覺n覺 yakalarlar.Bu prestijle kazand覺klar覺 ise sosyal stat羹lerinde olsun i yaamlar覺nda olsun verdiklerini sorgulatmayacak derecededir.G羹zel bir yaz覺yla anlat覺lan Stanley 羹stad覺n s繹zleri bu olay覺 yeterince a癟覺k ifade etmi asl覺nda.
M羹cevher sekt繹r羹 i癟in bakarsak 0.3 carats b羹y羹kl羹羹nde ve D rengi tasa sahip sertifikal覺 bir y羹z羹k kuyumcuda 1000lira olsun ayn覺 繹zelliklere sahip Damiani marka italyada yap覺lan y羹z羹k 10000lira olabilir.Bunu yaratan markan覺n 襤talya'n覺n en l羹ks caddesinde (Monte Napoleone) butie sahip olmas覺 , reklamlar覺nda Brad Pitt,Sharon Stone,Sophia Loren vb. kiilerin oynamas覺 ve insanlarda yaratt覺覺 kalite alg覺s覺yla ilgilidir.Her sekt繹rde olduu gibi kalite ve prestij alg覺s覺n覺 yaratabilen marka olabilmeyi basarm覺s irketler l羹ks kavram覺yla m羹sterisini 繹zel ve ayr覺cal覺kl覺 hissettirir.Yukar覺da Archeiza'n覺n s繹yledii gibi ne kadar y羹ksek olursa fiyatlar bu s覺n覺fa sahip kiiler i癟in iyidir 癟羹nk羹 o kadar az insan sahip olabilecektir bu da 羹r羹ne sahip olanlar覺n ayr覺cal覺kl覺 olma durumunu g羹癟lendirir.襤in temeli zaten bahsettiim gibi 繹zel ve ayr覺cal覺kl覺 hissetmek bildiimiz gibi..
K覺saca MMMacit olay覺n ekonomik boyutu sosyal ve psikolojik boyutunun yan覺nda ufak kal覺r.Biraz uzun oldu san覺r覺m vaktinizi alm覺s oldum,羹zg羹n羹m :)
Da癟kal覺..
Kullan覺c覺 avatar覺
mrhappy

Ya: 39
Kay覺t: 06 Au 2011, 13:16

nceki

D繹n TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler 癟evrimi癟i

Bu forumu gezen kullan覺c覺lar: korayyalnizlar, Majestic-12 [Bot] ve 186 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners